Έρευνα διεξάγει η γαλλική αστυνομία μετά την εξαφάνιση μιας ταλαντούχας μαθήτριας από τη Σενεγάλη η οποία σπούδαζε σε υψηλού κύρους παρισινό σχολείο. 

 

Η Diary Sow δεν επέστρεψε στο σχολείο μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων προκαλώντας ανησυχία σε Σενεγάλη και Γαλλία. Η Sow έχει χαρακτηριστεί ως «η καλύτερη μαθήτρια στη Σενεγάλη» και έχει κερδίσει μία σειρά από βραβεία, ενώ το πρώτο της βιβλίο κυκλοφόρησε πέρυσι. Είναι 20 ετών και δεν την έχει δει κάποιος από τις 04 Ιανουαρίου. Η πρεσβεία της Σενεγάλης ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές στις 07 Ιανουαρίου. 

 

Για τον εντοπισμό της έχει κινητοποιηθεί και η σενεγαλέζικη διασπορά ενώ διάσημοι Γάλλοι, όπως ο ηθοποιός Omar Sy, έχουν απευθύνει εκκλήσεις μέσω Instagram και Twitter. 

 


Η Sow ήταν υπότροφος του Lycée Louis-Le-Grand. «Ήταν συνεπής, πολύ σοβαρή μαθήτρια και ο συναγερμός σήμανε γρήγορα. Δεν την είδε κανείς, δεν την βρήκε κανείς στο διαμέρισμά της», αναφέρει στο AFP ο Henry Sarr, μέλος ένωσης Σενεγαλέζων σπουδαστών, η οποία λάνσαρε σχετική καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.  

 

Από τη μαθήτρια δεν έχουν ακούσει «ούτε οι γονείς της, ούτε οι φίλοι της» αλλά ούτε και η πρεσβεία της χώρας σύμφωνα με τον Daouda Mbaye, μέλος της Σενεγαλέζικης κοινότητας του Παρισιού, που οργάνωσε το μοίρασμα φυλλαδίων μέσα στο Σαββατοκύριακο. 

 

Με πληροφορίες από BBC/France 24

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr