H Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη

H Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη Facebook Twitter
0

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ύποπτο για πρόκληση καρκίνου, από το τέλος του 2023, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η είδηση γίνεται γνωστή την ώρα που η εταιρεία Bayer, στην οποία ανήκει το Roundup, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά αγωγών στις ΗΠΑ.

Προηγήθηκε η ψήφιση νόμου από την αυστριακή βουλή τον Ιούλιο για την απαγόρευση όλων των χρήσεων της γλυφοσάτης, ενώ 20 γάλλοι δήμαρχοι απαγόρευσαν στους δήμους τους την χρήση της γλυφοσάτης, αψηφώντας την κυβέρνηση. Τα ζιζανιοκτόνα με βάση την γλυφοσάτη χρησιμοποιούνται εδώ και 40 χρόνια και είναι τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο.

Η γλυφοσάτη είναι προϊόν της Monsanto με την εμπορική ονομασία Roundup. Σήμερα βρίσκεται εκτός πατέντας και κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά και από άλλες χημικές εταιρείες, όπως η Dow Agrosciences και η γερμανική BASF. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε το 2015 ότι πιθανότατα προκαλεί καρκίνο.

Η Bayer, που εξαγόρασε την Monsanto τον περασμένο χρόνο, ισχυρίζεται ότι μελέτες και ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι η γλυφοσάτη και το Roundup είναι ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές που βασίζονται στο επιχείρημα ότι το προϊόν προκαλεί λέμφωμα non-Hodgkin's.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM
Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

Διεθνή / Η «τελευταία προειδοποίηση» του Τραμπ στη Χαμάς να δεχθεί τη συμφωνία για τους ομήρους

«Προειδοποίησα τη Χαμάς για τις συνέπειες που θα έχει η άρνησή της, αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση, δεν θα υπάρξει άλλη» τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ για τη συμφωνία περί ανταλλαγής ομήρων
LIFO NEWSROOM