H Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη

H Γερμανία απαγορεύει τη γλυφοσάτη Facebook Twitter
0

Η γερμανική κυβέρνηση θα απαγορεύσει το ζιζανιοκτόνο γλυφοσάτη, ύποπτο για πρόκληση καρκίνου, από το τέλος του 2023, έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, όπως μεταδίδει το Reuters.

Η είδηση γίνεται γνωστή την ώρα που η εταιρεία Bayer, στην οποία ανήκει το Roundup, βρίσκεται αντιμέτωπη με σειρά αγωγών στις ΗΠΑ.

Προηγήθηκε η ψήφιση νόμου από την αυστριακή βουλή τον Ιούλιο για την απαγόρευση όλων των χρήσεων της γλυφοσάτης, ενώ 20 γάλλοι δήμαρχοι απαγόρευσαν στους δήμους τους την χρήση της γλυφοσάτης, αψηφώντας την κυβέρνηση. Τα ζιζανιοκτόνα με βάση την γλυφοσάτη χρησιμοποιούνται εδώ και 40 χρόνια και είναι τα πιο διαδεδομένα στον κόσμο.

Η γλυφοσάτη είναι προϊόν της Monsanto με την εμπορική ονομασία Roundup. Σήμερα βρίσκεται εκτός πατέντας και κυκλοφορεί στην παγκόσμια αγορά και από άλλες χημικές εταιρείες, όπως η Dow Agrosciences και η γερμανική BASF. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποφάνθηκε το 2015 ότι πιθανότατα προκαλεί καρκίνο.

Η Bayer, που εξαγόρασε την Monsanto τον περασμένο χρόνο, ισχυρίζεται ότι μελέτες και ρυθμιστικές αρχές θεωρούν ότι η γλυφοσάτη και το Roundup είναι ασφαλή για χρήση από τον άνθρωπο. Η εταιρεία βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές που βασίζονται στο επιχείρημα ότι το προϊόν προκαλεί λέμφωμα non-Hodgkin's.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM
Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

Διεθνή / Αξιωματούχος ΟΗΕ: «Το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο εμποδίζοντας τη βοήθεια στη Γάζα»

«Τα αποθέματά μας θα μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες ολόκληρου του πληθυσμού για περίπου τρεις μήνες, αλλά παραμένουν εκτός της Γάζας», δήλωσε ανώτερο στέλεχος της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Διεθνή / Ο Τραμπ «σχεδόν αποφάσισε» για τη Βενεζουέλα – Αεροπλανοφόρο και 15.000 Αμερικανοί στρατιώτες στην περιοχή

Ο Νικολάς Μαδούρο έχει θέσει τις ένοπλες δυνάμεις της Βενεζουέλας σε ύψιστο συναγερμό, ενώ δυτικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ αναφέρουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για τις ακριβείς προθέσεις της Ουάσιγκτον
LIFO NEWSROOM
Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Διεθνή / Joyce Carol Oates: Η κορυφαία Αμερικανίδα συγγραφέας αποδόμησε τον Μασκ χωρίς να τον κατονομάσει

Ο Μασκ αντέδρασε οργισμένα στις αιχμές της Oates, αποκαλώντας τις «ψεύτικες» και τη συγγραφέα «κακεντρεχή», ενώ υποβάθμισε και το έργο της με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
LIFO NEWSROOM