H Αγκυρα προειδοποιεί το Βερολίνο για τις αιτήσεις ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών

H Αγκυρα προειδοποιεί το Βερολίνο για τις αιτήσεις ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών Facebook Twitter
0

Οι γερμανικές αρχές θα πρέπει να απορρίψουν τα αιτήματα ασύλου των 40 τούρκων στρατιωτικών, για τους οποίους η Αγκυρα προβάλλει την κατηγορία ότι συμμετείχαν στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου. Αυτό ζήτησε σήμερα ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ, προειδοποιώντας το Βερολίνο ότι στην αντίθετη περίπτωση οι σχέσεις ανάμεσα στη Γερμανία και την Τουρκία θα επιδεινωθούν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.


Όπως μετέδωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, περί τους 40 υψηλόβαθμοι τούρκοι στρατιωτικοί που έχουν υπηρετήσει στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Γερμανία κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας επιβεβαίωσε την πληροφορία, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένο αριθμό.


«Η προσδοκία μας από τη Γερμανία είναι ότι οι αιτήσεις δεν θα γίνουν ποτέ αποδεκτές», δήλωσε ο Ισίκ, σύμφωνα με το Anadolu. Ο τούρκος υπουργός Άμυνας θα εγείρει το θέμα προς τον γερμανό ομόλογό του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ τον επόμενο μήνα. Ο Ισίκ δήλωσε ότι οι τούρκοι στρατιωτικοί κατέθεσαν αιτήσεις ασύλου μετά την αποστράτευσή τους έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Περισσότεροι από 100.000 αποπέμφθηκαν από τις τάξεις της αστυνομίας, του στρατού, των δημοσίων υπηρεσιών, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, με την κατηγορία ότι υποστηρίζουν τον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Αγκυρα κατηγορεί ως υποκινητή της απόπειρας πραξικοπήματος, κατά τα εκτεταμένα προγκρόμ που ακολούθησαν.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM