Γυναίκες, μήλα, κότες και μια γάτα - Tα περίεργα, μυστικά αρχεία στις συσκευές του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Γυναίκες, μήλα, κότες και μια γάτα - Tα περίεργα, μυστικά αρχεία στις συσκευές του Οσάμα Μπιν Λάντεν Facebook Twitter
0

Tι έκρυβε ο διαβόητος τρομοκράτης Οσάμα Μπιν Λάντεν στις ηλεκτρονικές του συσκευές; Θα περίμενε κανείς πως τα ψηφιακά αρχεία του ηγέτη της Αλ Κάιντα θα ήταν γεμάτα μυστικά για τις επιθέσεις της οργάνωσης και απόρρητα ντοκουμέντα. Και το πιθανότερο είναι πως πολλά από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν μετά το θάνατό του θα περιλαμβάνουν ακριβώς αυτό.

Ωστόσο μεταξύ όσων δόθηκαν στη δημοσιότητα υπάρχουν και πολλά αναπάντεχα ευρήματα.  Μελετώντας τα περιεχόμενα των ηλεκτρονικών προσωπικών δεδομένων του Μπιν Λάντεν βρίσκει κανείς εκατοντάδες φωτογραφίες που δεν βγάζουν καθόλου νόημα.

Ένας λογαριασμός στο Twitter, ο @AbbottabadImage, δημοσιοποιεί τις εικόνες που βρέθηκαν στις συσκευές του συγκροτήματος στο Abbottabad του Πακιστάν, εκεί όπου ο Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε από στρατιώτες των ΗΠΑ το 2011.

Σημειώνεται βέβαια πως τα αρχεία προέρχονται από συσκευές που χρησιμοποιούσαν αρκετοί άνθρωποι εκεί μέσα και όχι μόνο Μπιν Λάντεν.

Στα αρχεία υπάρχουν φωτογραφίες με κοτόπουλα, μήλα, μια γάτα, πορτρέτα γυναικών και πολλά τοπία.

Σύμφωνα με την CIA, το συγκεκριμένο ογκωδέστατο αρχείο που δόθηκε στη δημοσιότητα περιλαμβάνει 79.000 ξεχωριστά αρχεία ήχου και εικόνας.

Η CIA κυκλοφόρησε συνολικά περίπου 470.000 αρχεία, αλλά τίποτα που θα έβλαπτε η θα απειλούσε άμεσα την ασφάλεια του έθνους. Το σίγουρο είναι πως αυτός ο λογαριασμός θα έχει πολύ υλικό προς δημοσίευση για αρκετό καιρό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ