Γυναίκα ξεμπροστιάζει πελάτες για τα χυδαία σχόλια τους κατά τη διάρκεια επαγγελματικής βιντεοκλήσης

Γυναίκα ξεμπροστιάζει πελάτες για τα χυδαία σχόλια τους κατά τη διάρκεια επαγγελματικής βιντεοκλήσης Facebook Twitter
0

Για τη Whitney Sharpe ήταν μια μέρα στη δουλειά σαν όλες τις άλλες. Είναι η αντιπρόεδρος μιας εταιρείας προσλήψεων και στελέχωσης εταιρειών με το κατάλληλο προσωπικό και μπήκε σε video call με υπαλλήλους ενός εν δυνάμει πελάτη της εταιρείας της. Πολύ σύντομα η σύσκεψη θα έπαιρνε αναπάντεχη και ντροπιαστική τροπή.

Ένας από τους υπαλλήλους, την ώρα που της μιλούσε, κατά λάθος μοιράστηκε στη βιντεοκλήση τα χυδαία σχόλιά του για την εμφάνισή της. Πρόθεσή του ήταν να μοιραστεί τις απόψεις του με τους υπόλοιπους συναδέλφους του, αλλά μπερδεύτηκε και αντί να δείξει στη Sharpe το demo της δουλειάς τους, της έδειξε την οθόνη των instant messages που αντάλλασσε με τους υπόλοιπους.

Η πλειονότητα των σχολίων στον λογαριασμό της Sharpe στο TikTok ήταν αποθεωτικά για την ψυχραιμία και τη διαύγεια με την οποία χειρίστηκε μία άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, τη στιγμή που κανείς από την «παρέα» δεν φαινόταν να έχει τη διάθεση να αναλάβει την ευθύνη όλης αυτής της χυδαίας συνομιλίας εναντίον της γυναίκας με την οποία ετοιμάζονταν να κλείσουν συμφωνία.

«Όταν ένας πωλητής μοιράζεται κατά λάθος τη συνομιλία των μελών της ομάδας του και γράφει ένα σωρό άσχημα πράγματα για μένα. Είμαστε στο 2023 και αυτό πρέπει πια να σταματήσει», ήταν η απάντηση της 28χρονης.

Μόνο που ήταν μια απάντηση που εκείνη την έδωσε μέσα από το TikTok και ένα βίντεο της που έγινε viral με πάνω από 14 εκ. προβολές. Το ίδιο βίντεο έφερε τον τίτλο: «Είναι δύσκολο να είσαι γυναίκα σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα».

«Πρώτα απ’ όλα, ας πούμε το εξής: αν πρόκειται να δουλέψουμε μαζί, τότε προτιμώ μια γυναίκα εκπρόσωπο πωλήσεων γιατί πολύ απλά δεν θέλω κουβέντες αποδυτηρίων που να με αφορούν», λέει η Sharpe στο βίντεο, ενώ πίσω της παίζουν κάποια από τα μηνύματα καθώς και η επιστολή συγγνώμης που της έστειλε κάποιος από την ομάδα.

Η ίδια δήλωσε στο Today.com ότι τα μηνύματα περιλάμβαναν «μερικά πολύ άσχημα πράγματα» για εκείνη και την εμφάνισή της – με έναν από αυτούς να την αποκαλεί  «γ@μημένη σεξοβόμβα».

@whitneyrose617

It’s rough being a woman in a male dominated field 😬

♬ original sound - Whitney

Αξίζει να σημειωθεί πως παρά το ότι η παρέα των πελατών συνειδητοποίησε τι είχε συμβεί, δεν είχαν σκοπό να τερματίσουν τη συνομιλία μαζί της, οπότε αγνόησαν τη σοβαρότητα της κατάστασης και συνέχισαν να μιλούν μαζί της για δουλειά. Όμως, η Sharpe δεν είχε σκοπό όλο αυτό να το αφήσει ασχολίαστο.

«Ο άντρας στη βιντεοκλήση που έστελνε τα χειρότερα μηνύματα, όταν συνειδητοποίησε [τι συνέβη], προτίμησε να αποσυνδεθεί για λίγο. Αρχικά υπέθεσα ότι το έκανε για να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να σκεφτεί πώς θα προχωρήσει μετά από αυτό που συνέβη. Και το σχέδιο που είχαν ποιο ήταν; Να συνεχίσουν κανονικά, σα να μη συνέβη τίποτα και να συνεχίσουν τη συνομιλία έτσι, χωρίς να επανορθώσουν. Ελπίζοντας φυσικά πως αν δεν έλεγα τίποτα, δεν θα χρειαζόταν να με αντιμετωπίσουν», εξήγησε η Sharpe.

Η ίδια επισήμανε ότι χρειάστηκε πολύ θάρρος για να μιλήσει γι’ αυτό και προσπάθησε να το κάνει, χωρίς συναίσθημα, χωρίς φορτισμένες λέξεις, «ξεκάθαρα και ήρεμα».

«Έλεγα στον εαυτό μου “μην κλαις, μην κλαις”, απλώς πες τα, όπως έγιναν», δήλωσε η 28χρονη. Όπως λέει, θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο σκληρή μαζί τους, αλλά δεν το έκανε, από φόβο μη χαρακτηριστεί «συναισθηματική», ένα στίγμα που στοιχειώνει τις γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων.

@whitneyrose617 How not to apologize in corporate America 101 #hrnightmare ♬ Flowers - Miley Cyrus

«Νομίζω ότι τις γυναίκες σ’ αυτό το εργασιακό πεδίο συχνά τις χαρακτηρίζουν συναισθηματικές, ως προσβολή και για να μειωθεί η αξία της δουλειάς τους. Πραγματικά, δεν ήθελα να ειπωθεί κάτι τέτοιο, αλλά ήθελα να αναφέρω αυτό που συνέβη ως εξόχως σεξιστικό και μισογυνικό», επισημαίνει.

Η πλειονότητα των σχολίων στον λογαριασμό της Sharpe στο TikTok ήταν αποθεωτικά για την ψυχραιμία και τη διαύγεια με την οποία χειρίστηκε μία άκρως αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, τη στιγμή που κανείς από την «παρέα» δεν φαινόταν να έχει τη διάθεση να αναλάβει την ευθύνη όλης αυτής της χυδαίας συνομιλίας εναντίον της γυναίκας με την οποία ετοιμάζονταν να κλείσουν συμφωνία.

Ακόμα και η σταρ του «Shark Tank» (σ.σ.: reality παρόμοιο με το Dragon’s Den) και επιχειρηματίας Barbara Corcoran εξήρε τη γενναιότητα της Sharpe.

Εννοείται ότι το φιάσκο πήρε έκταση με αποτέλεσμα ο υποψήφιος πελάτης να στείλει επιστολή με την οποία ζητούσε συγγνώμη για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του. Όπως εξήγησε η Sharpe, η συγγνώμη δεν θα μπορούσε να γίνει δεκτή, καθώς το προβληματικό σημείο στην επιστολή ήταν ότι το ζήτημα θεωρήθηκε περισσότερο κρίση που έπρεπε να εκτονωθεί παρά σοβαρό πρόβλημα το οποίο θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί εσωτερικά, ως αντικοινωνική συμπεριφορά που μειώνει και ταπεινώνει τις γυναίκες στον κόσμο των επιχειρήσεων.  

@whitneyrose617

The saga continues. I can’t thank you all enough for the love and support. There’s so many bad ass women out there 💖

♬ original sound - Whitney

«Η επιστολή ήταν περισσότερο μία στρατηγική διαχείρισης κρίσης από το τμήμα PR, μία μορφή άμυνας, παρά μία επιστολή που τη διέτρεχε η ενσυναίσθηση και η γνήσια μεταμέλεια. Αυτό ίσως θα ήταν μία καλύτερη στρατηγική», εξήγησε η νεαρή γυναίκα.

Η ίδια μάλιστα, σε άλλο βίντεό της στο TikTok, μοιράστηκε την αρνητική απάντηση που έλαβε στο αίτημά της να συνεργαστεί με γυναίκα της ίδιας εταιρείας, καθώς, όπως της είπαν, «δεν υπήρχε στην εταιρεία κάποια τόσο εξειδικευμένη»...

Τώρα η Sharpe συνεργάζεται με οργανώσεις όπως η RAINN, μια μη κερδοσκοπική οργάνωση κατά της σεξουαλικής επίθεσης, με την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης (την ομοσπονδιακή υπηρεσία που προστατεύει τους εργαζόμενους από περιστατικά έμφυλων διακρίσεων), προκειμένου να εκπαιδευτεί επαρκώς και να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικότερα τη σελίδα της με επαγγελματικές συμβουλές, η οποία έχει πάνω από 57.000 followers.

«Βλέπετε, δεν θα ήθελα ποτέ να δώσω λάθος συμβουλές σε έναν άνθρωπο», καταλήγει με νόημα.

Με στοιχεία από Today.com, Impact. New York Post

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM