Guardian για απεργία: Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με μισθό κάτω από 900 ευρώ

Guardian για απεργία στην Ελλάδα: Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με μισθό κάτω από 900 ευρώ Facebook Twitter
0

Η γενική απεργία στην Ελλάδα έφτασε ως το Ηνωμένο Βασίλειο και την αίθουσα σύνταξης του Guardian.

Η βρετανική ιστοδελίδα αφιέρωσε ένα άρθρο στην απεργία και περιέγραψε την εικόνα που έχει η Βρετανία για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους χαμηλούς μισθούς που έρχονται σε αντίθεση με την ανάπτυξη και την πρόοδο της χώρας όσον αφορά το συνολικό χρέος.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δέχεται αυξανόμενη πίεση να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση ακρίβειας» ξεκινάει το άρθρο του Guardian.

«Συνδικάτα που απαιτούν "αξιοπρεπείς μισθούς" μπροστά στο εκρηκτικό κόστος ζωής και τη διευρυνόμενη ανισότητα πλούτου δήλωσαν ότι η 24ωρη απεργία θα παραλύσει τη χώρα, με διαδηλώσεις να προγραμματίζονται σε αρκετές πόλεις σε όλη την επικράτεια.

Κυβερνητικές υπηρεσίες, σχολεία, νοσοκομεία και οι δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των σιδηροδρομικών δρομολογίων και των ακτοπλοϊκών συνδέσεων με τα νησιά, αναμένεται να επηρεαστούν από τις κινητοποιήσεις, οι οποίες ξεκίνησαν την Τρίτη με απεργίες εργαζομένων σε κρατικά και ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης» συνεχίζει η βρετανική εφημερίδα.

Guardian για απεργία στην Ελλάδα: Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με μισθό κάτω από 900 ευρώ Facebook Twitter

Για την αναλογία του κόστους ζωής και των μισθών, ο Guardian γράφει ότι οι ηγέτες των συνδικάτων κατηγόρησαν την κυβέρνηση της ΝΔ ότι αποτυγχάνει να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αυξανόμενη ακρίβεια και υποστηρίζουν ότι το κόστος ζωής έχει διαβρώσει τα επίπεδα διαβίωσης σε τέτοιο βαθμό που πολλοί δυσκολεύονται να επιβιώσουν.

Ακόμη, μετέφερε τις δηλώσεις του Γιάννη Παναγόπουλου, προέδρου της ΓΣΕΕ, που είπε: «Το κόστος ζωής έχει εκτοξευθεί και οι μισθοί μας είναι στον πάτο, ενώ τα υψηλά ενοίκια έχουν φέρει τους νέους σε τραγική θέση».

Guardian: Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με κατώτατο μισθό κάτω από 900 ευρώ

Σε σχόλιό του, ο βρετανικός Guardian, αναφέρεται στους χαμηλούς μισθούς που λαμβάνουν οι Έλληνες.

«Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με κατώτατο μισθό κάτω από 900 ευρώ το μήνα σε μια χώρα όπου οι τιμές στο λιανικό εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες και την ενέργεια είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη. Η αντιπολίτευση της αριστεράς υποστηρίζει συχνά ότι οι λιγότερο προνομιούχοι αναγκάζονται να πληρώνουν "τιμές Αγγλίας με μισθούς Βουλγαρίας"» τονίζει στο άρθρο του ο Guardian.

Σε άλλο σημείο, γίνεται αναφορά στην ανάπτυξη της χώρας και την πρόοδο που έχει σημειώσει όσον αφορά τις προσπάθειες εξόδου από την κρίση και την αντικρουόμενη κακή μισθολογική συνθήκη για τον κάθε πολίτη, που «αναγκάζεται να επιβιώσει».

«Η γενική απεργία έρχεται σε έντονη αντίθεση με την οικονομική πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα από την έξοδο από την κρίση χρέους, που σχεδόν την έβγαλε από την ευρωζώνη πριν από μια δεκαετία. Οι φορείς αξιολόγησης έχουν επαινέσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που όχι μόνο έχουν επιτύχει τους στόχους, αλλά έχουν επιστρέψει τη χώρα σε καθεστώς επενδυτικής βαθμίδας και έχουν οδηγήσει την Ελλάδα να ξεπεράσει άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ σε όρους οικονομικής ανάπτυξης.

Guardian για απεργία στην Ελλάδα: Οι χαμηλόμισθοι Έλληνες αναγκάζονται να επιβιώνουν με μισθό κάτω από 900 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi

Guardian: Η ανάπτυξη είναι μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες

Η χώρα έχει καταγράψει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, με την ΕΕ να προβλέπει ανάπτυξη 2,1% για την ελληνική οικονομία το 2024, λίγο χαμηλότερη από την πρόβλεψη του ΔΝΤ για 2,3%, αλλά πολλές φορές υψηλότερη από την ασθενή συνολική ανάπτυξη 0,8% που προβλέπεται από τον οργανισμό για την ευρωζώνη» γράφει ο Guardian.

Αφού παραθέτει μερικά στατιστικά στοιχεία για τη μείωση της ανεργίας, ο Guardian σχολιάζει: «Παρόλο που η Ελλάδα παραμένει με ένα από τα υψηλότερα επίπεδα χρέους σε σχέση με το ΑΕΠ στην ήπειρο, το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι τα έσοδα από την επιτυχία στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα συμβάλουν επίσης στη μείωση του βάρους.

Ωστόσο, η οικονομική ανάκαμψη παραμένει μακριά από την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, οι οποίοι εξακολουθούν να υποφέρουν από τις περικοπές του προϋπολογισμού και τις αυξήσεις φόρων που επιβλήθηκαν για να αποφευχθεί η χρεοκοπία κατά τη διάρκεια της κρίσης» γράφει τέλος, ο Guardian για την Ελλάδα.
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

Διεθνή / Γάζα: «Σκοτώναμε αμάχους αυθαίρετα, ανάλογα με τον διοικητή» λέει ισραηλινός στρατιώτης

«Είναι σαν την Άγρια Δύση. Κάποιοι διοικητές μπορούν πραγματικά να αποφασίσουν να διαπράξουν εγκλήματα πολέμου και κακές πράξεις χωρίς να αντιμετωπίσουν συνέπειες»
LIFO NEWSROOM
Νέα γεωπολιτική αναμέτρηση στον νότιο Ατλαντικό: Ο μυστικός στρατιωτικός διάλογος Βρετανίας - Αργεντινής

Διεθνή / Νέο γεωπολιτικό μέτωπο στον Νότιο Ατλαντικό: ΗΠΑ, Βρετανία και Αργεντινή απέναντι σε Κίνα και Ρωσία

Οι ΗΠΑ ανησυχούν για την αυξανόμενη επιρροή της Κίνας και της Ρωσίας στον Νότιο Ατλαντικό. Η Βρετανία και η Αργεντινή επανεκκινούν αμυντικές συνομιλίες, ενώ ο πρόεδρος Μιλέι επιδιώκει στρατιωτικό εκσυγχρονισμό. Δείτε τις γεωστρατηγικές εξελίξεις
LIFO NEWSROOM
Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Διεθνή / Συναυλία-ντροπή στο Ζάγκρεμπ: Φιλοναζιστικοί χαιρετισμοί από τον Μάρκο Πέρκοβιτς και χιλιάδες θεατές

Περισσότεροι από 500.000 θεατές στην πιο πολυσυζητημένη συναυλία στην ιστορία της Κροατίας – Καταγγελίες για φασιστικά σύμβολα, συνθήματα και προκλητική ανοχή από τις αρχές
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Προς συμφωνία ΗΠΑ–ΕΕ για το εμπόριο πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου

Με τις ΗΠΑ να απειλούν με δασμούς έως 50%, Ε.Ε. και ΗΠΑ διαπραγματεύονται μία προσωρινή εμπορική συμφωνία πριν την προθεσμία της 9ης Ιουλίου. Δείτε τις εξελίξεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία
LIFO NEWSROOM
Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Διεθνή / Καταστρέφουν οι τουρίστες την Ευρώπη; Γιατί οι ντόπιοι αποκηρύσσουν τον υπερτουρισμό;

Ποιες περιοχές αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον υπερτουρισμό και πώς εξηγείται το φαινόμενο; Πώς (και αν) επιχειρούν να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις και πώς οι τοπικές κοινωνίες;
LIFO NEWSROOM
Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Διεθνή / Σοφία Χάτσινς: Νέες πληροφορίες για τον θάνατο της 29χρονης μάνατζερ και στενής φίλης της Κέιτλιν Τζένερ

Η 29χρονη φέρεται να προσπάθησε να πραγματοποιήσει προσπέραση ενώ κινούνταν με ιλιγγιώδη ταχύτητα, πριν καταλήξει σε έναν γκρεμό ύψους περίπου 107 μέτρων
LIFO NEWSROOM
Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Διεθνή / Άσυλο σε πολίτες της Συρίας: Η Ελλάδα η δεύτερη χώρα της ΕΕ που εκδίδει αρνητικές αποφάσεις

Πρόθεση των ελληνικών αρχών είναι να επανεξετάσει το χορηγηθέν καθεστώς «πρόσφυγα» σε Σύρους πολίτες και να ανακαλεί για όσα από αυτά έχουν εκλείψει οι λόγοι χορήγησής τους
LIFO NEWSROOM