Γκρέτα Τούνμπεργκ: Αντιμέτωπη με κατηγορίες, ξανά, για διαμαρτυρία στο Μάλμε

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Παραπέμπεται σε δίκη μετά την αναστάτωση που προκάλεσε στο λιμάνι του Μάλμε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ κατηγορείται, ξανά, ότι δεν συμμορφώθηκε με εντολές της αστυνομίας. 

Στις 19 Ιουνίου η Γκρέτα Τούνμπεργκ και άλλοι ακτιβιστές για το κλίμα συνελήφθησαν στο λιμάνι του Μάλμε, επειδή εμπόδιζαν την κυκλοφορία σε τερματικό σταθμό πετρελαίου. Έτσι, απαγγέλθηκαν σε βάρος της 20χρονης κατηγορίες για απείθεια. 

Της επιβλήθηκε πρόστιμο τον Ιούλιο, αλλά μετά την ετυμηγορία, επέστρεψε στο λιμάνι για τον ίδιο λόγο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί και πάλι από την αστυνομία. Η δεύτερη δίκη της έχει προγραμματιστεί για τις 27 Σεπτεμβρίου.

Σε δήλωσή της, η Σουηδή εισαγγελέας Ίζαμπελ Έκμπεργκ δήλωσε ότι η διαδήλωση στις 24 Ιουλίου δεν είχε εγκριθεί από τις αρχές. 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη διαμάχη της Τούνμπεργκ με τις αρχές επιβολής του νόμου. Τον Ιανουάριο, συνελήφθη από αστυνομικούς στη Γερμανία επειδή διαμαρτυρήθηκε κατά της κατεδάφισης χωριών με στόχο να γίνουν χώροι για την εξόρυξη άνθρακα. «Η Γερμανία ντροπιάζεται πραγματικά αυτή τη στιγμή», δήλωσε τότε στους δημοσιογράφους. 

Τον Μάρτιο, συνελήφθη επίσης από την αστυνομία επειδή διαμαρτυρήθηκε έξω από κυβερνητικά κτίρια της Νορβηγίας μετά την απόφασή της να κατασκευάσει δύο αιολικά πάρκα σε γη που παραδοσιακά χρησιμοποιείται από τον αυτόχθονα πληθυσμό Σάμι της χώρας.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Διεθνή / Η Κίνα «κόβει» τις επενδύσεις και οι 75 φτωχότερες χώρες του πλανήτη τρέχουν να αποπληρώσουν τα χρέη

Η χρηματοδότηση της Κίνας μέσω της Πρωτοβουλίας Belt and Road (BRI) έχει μειωθεί σημαντικά, προκαλώντας ανησυχία σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες που εξαρτώνται από αυτές τις επενδύσεις
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Διεθνή / ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ αναστέλλει τις φοιτητικές βίζες και επεκτείνει τον έλεγχο στα κοινωνικά δίκτυα

Η κυβέρνηση Τραμπ παγώνει τα ραντεβού για φοιτητικές βίζες και εντείνει τον έλεγχο στα social media για αλλοδαπούς φοιτητές, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Διεθνή / Νέα αποτυχία για το Starship της SpaceX: Διαλύθηκε πάνω από τον Ινδικό ωκεανό

Παρά την πρόοδο σε σχέση με προηγούμενες δοκιμές, η αποστολή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της - Ο Έλον Μασκ υποσχέθηκε ταχύτερο ρυθμό εκτοξεύσεων, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν το φιλόδοξο πρόγραμμα για αποίκηση του Άρη.
LIFO NEWSROOM