Γκάλοπ: Μόνο ένας στους επτά Καταλανούς πιστεύει πλέον στην ανεξαρτησία

Γκάλοπ: Μόνο ένας στους επτά Καταλανούς πιστεύει πλέον στην ανεξαρτησία Facebook Twitter
0

Το όνειρο θα παραμείνει όνειρο. Πλέον, μόλις ένας στους επτά Καταλανούς πιστεύει πως θα καταφέρει άμεσα η Καταλονία να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία (δύο στους τρεις) πιστεύει πως οι ενέργειες και οι αποφάσεις του Πουτζντεμόν οδήγησαν σε φιάσκο και ήταν κακές για την οικονομία. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GAD3 για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia. 

Καθώς η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας ανέλαβε τον έλεγχο της Καταλονίας και ο καθαιρεθείς πρόεδρος Carles Puigdemont διέφυγε στο Βέλγιο, με το πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, οι Καταλανοί έρχονται πλέον αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το Reuters, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε σήμερα (6/11) στην εφημερίδα La Vanguardia. Σε αυτήν μόλις το 15% των 1.233 ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν ότι η Καταλονία θα καταστεί τελικά ανεξάρτητο κράτος. Επίσης, λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κρίση θα οδηγήσει σε συνομιλίες μεταξύ των περιφερειακών αρχών και της Μαδρίτης.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% δήλωσε ότι η διαδικασία που ακολούθησε ο Κάρλες Πουτζντεμόν χει πλήξει την οικονομία και σχεδόν το 40% δήλωσε ότι η έξοδος εταιρειών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.


Μέχρι τώρα η αβεβαιότητα οδήγησε περισσότερες από 2.000 εταιρείες να μεταφέρουν τη νομική τους έδρα από την Καταλονία από την 1η Οκτωβρίου, ενώ η Τράπεζα της Ισπανίας έχει δηλώσει, ότι αν η κρίση συνεχιστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραδύτερη ανάπτυξη.

Πληροφορίες από Reuters 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ