Το όνειρο θα παραμείνει όνειρο. Πλέον, μόλις ένας στους επτά Καταλανούς πιστεύει πως θα καταφέρει άμεσα η Καταλονία να κερδίσει την ανεξαρτησία της.

 

Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία (δύο στους τρεις) πιστεύει πως οι ενέργειες και οι αποφάσεις του Πουτζντεμόν οδήγησαν σε φιάσκο και ήταν κακές για την οικονομία. Σε αυτά τα συμπεράσματα κατέληξε η δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία GAD3 για λογαριασμό της ισπανικής εφημερίδας La Vanguardia. 

 

Καθώς η κεντρική κυβέρνηση της Ισπανίας ανέλαβε τον έλεγχο της Καταλονίας και ο καθαιρεθείς πρόεδρος Carles Puigdemont διέφυγε στο Βέλγιο, με το πανευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης να σφίγγει τον κλοιό γύρω του, οι Καταλανοί έρχονται πλέον αντιμέτωποι με την πραγματικότητα.

 

Σύμφωνα με το Reuters, η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 30 Οκτωβρίου και 3 Νοεμβρίου και δημοσιεύτηκε σήμερα (6/11) στην εφημερίδα La Vanguardia. Σε αυτήν μόλις το 15% των 1.233 ατόμων που συμμετείχαν σε αυτή δήλωσαν ότι η Καταλονία θα καταστεί τελικά ανεξάρτητο κράτος. Επίσης, λίγο περισσότερο από το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κρίση θα οδηγήσει σε συνομιλίες μεταξύ των περιφερειακών αρχών και της Μαδρίτης.

 

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 67% δήλωσε ότι η διαδικασία που ακολούθησε ο Κάρλες Πουτζντεμόν χει πλήξει την οικονομία και σχεδόν το 40% δήλωσε ότι η έξοδος εταιρειών θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη βραχυπρόθεσμα.


Μέχρι τώρα η αβεβαιότητα οδήγησε περισσότερες από 2.000 εταιρείες να μεταφέρουν τη νομική τους έδρα από την Καταλονία από την 1η Οκτωβρίου, ενώ η Τράπεζα της Ισπανίας έχει δηλώσει, ότι αν η κρίση συνεχιστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραδύτερη ανάπτυξη.

 

Πληροφορίες από Reuters 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr