Γιούνκερ: Μόνο κέρδος η καλή γειτονία για την Τουρκία

Γιούνκερ: Μόνο κέρδος η καλή γειτονία για την Τουρκία Facebook Twitter
EPA
0

Τη χαρά και την ικανοποίησή του για την αποφυλάκιση και τον επαναπατρισμό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνταν επί 5,5 μήνες στις φυλακές Αδριανούπολης, εκφράζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε επιστολή του, ως επίτιμος δημότης Ορεστιάδας προς τον δήμαρχο της πόλης Βασίλη Μαυρίδη, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στέκεται στην υποστήριξή του για της επιστροφή των δύο στρατιωτικών.

Υπενθυμίζει παράλληλα πως στη Σύνοδο Ε.Ε.-Τουρκίας στη Βάρνα, είχε τονίσει πως «η Τουρκία δεν έχει να φοβάται τίποτα από τους Ευρωπαίους γείτονές της. Τουναντίον, έχει μόνο να κερδίσει από μια σταθερή στρατηγική σχέση με την Ε.Ε. και τις συνθήκες καλής γειτονίας στην περιοχή».

Αναφερόμενος στην Ορεστιάδα, τονίζει πως βρίσκεται «στα ακροδάκτυλα της ελληνικής επικράτειας και των ευρωπαϊκών μας συνόρων, σε εγγύτητα αναπνοής με την Τουρκία». Εκφράζει, δε, την ελπίδα η πόλη να παραμείνει «γέφυρα και φάρος φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δύο λαών αλλά και της ένωσής μας με την Τουρκία».

Απαντώντας στην επιστολή, ο δήμαρχος Ορεστιάδας ευχαριστεί τον κ. Γιούνκερ για το ενδιαφέρον και «για τη σαφή θέση που έχει πάρει υπέρ της χώρας μας σε κρίσιμα εθνικά ζητήματα».

Παράλληλα, συγχαίρει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για τους λεπτούς και αριστοτεχνικούς χειρισμούς σας, που οδήγησαν στο ευτυχές αποτέλεσμα (...) είναι γενικά αποδεκτό ότι η συμβολή σας υπήρξε καίρια και καθοριστική», τονίζει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΝΟΠΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Ένοπλη επίθεση στην Τουρκία: Στους έξι οι νεκροί - Αγνοείται ο δράστης

Το κρατικό πρακτορείο Anadolu και η εφημερίδα Sabah ανέφεραν ότι οι Αρχές αναζητούν έναν 37χρονο άνδρα, ο οποίος φέρεται αρχικά να δολοφόνησε την πρώην σύζυγό του και στη συνέχεια να εξαπέλυσε την αιματηρή επίθεση
THE LIFO TEAM
ΕΤΙΕΝ ΝΤΑΒΙΝΙΟΝ ΠΑΤΡΙΣ ΛΟΥΜΟΥΜΠΑ ΚΟΝΓΚΟ ΒΕΛΓΙΟ

Διεθνή / Πέθανε ο πρώην Βέλγος διπλωμάτης, Ετιέν Νταβινιόν - Κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Πατρίς Λουμούμπα

Ο Ετιέν Νταβινιόν ήταν ο τελευταίος εν ζωή κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πρώτου πρωθυπουργού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και αναμενόταν να δικαστεί για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ιδρύει αρχή διέλευσης για να εισπράττει τέλη από τα πλοία

Η Τεχεράνη προχώρησε στη δημιουργία επίσημου φορέα για τη διαχείριση και την επιβολή χρεώσεων στα πλοία που διέρχονται από τα Στενά του Ορμούζ, σε μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη κίνηση, την ώρα που δεξαμενόπλοια συσσωρεύονται στη θαλάσσια οδό και οι ειρηνευτικές συνομιλίες παραμένουν σε αδιέξοδο
THE LIFO TEAM
ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΗΠΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες στην Ουάσινγκτον σε εκδήλωση προσευχής για τη «χριστιανική Αμερική»

Στην εκδήλωση συμμετείχαν στελέχη της κυβέρνησης Τραμπ και γνωστοί ευαγγελικοί υποστηρικτές του προέδρου, ενώ οργανώσεις προειδοποιούν ότι θολώνουν τα όρια ανάμεσα στο κράτος και τη θρησκεία
THE LIFO TEAM