Γιατρός γονιμοποιούσε ασθενείς με δικό του σπέρμα- Αποζημίωση εκατομμυρίων στα «παιδιά» του

Γιατρός γονιμοποιούσε ασθενείς με δικό του σπέρμα- Αποζημίωση εκατομμυρίων στα «παιδιά» του Facebook Twitter
Η οικογένεια Ντίξον έμαθε πως ο Ντάνιελ δεν είναι βιολογικός πατέρας της Ρεμπέκας. Φωτογραφία: REBECCA DIXON
0

Αποζημίωση 10 εκατ. δολαρίων θα λάβουν πρώην ασθενείς και παιδιά ενός Καναδού γιατρού γονιμότητας, που χρησιμοποιούσε δικό του ή άγνωστο σπέρμα για να αφήσει έγκυες ασθενείς του.

Η συγκεκριμένη αποζημίωση θεωρείται ο πρώτος τέτοιου είδους νομικός συμβιβασμός που συμφωνείται ποτέ. 

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι ενάγοντες θα λάβουν αποζημίωση με βάση το επίπεδο ζημίας που θα κρίνει το δικαστήριο. 

Επιπλέον θα δοθούν χρήματα για μια βάση δεδομένων DNA που θα επιτρέψει σε δεκάδες παιδιά να ταυτοποιήσουν τους βιολογικούς πατέρες τους. 

Η αγωγή περιλαμβάνει μέχρι στιγμής 226 άτομα. Ο Δρ. Μπάργουιν εργαζόταν σε δυο κλινικές στην Οτάβα του Οντάριο. 

Σε κάποια ζευγάρια, στα οποία είπαν πως θα χρησιμοποιηθεί το σπέρμα του άντρα, δόθηκε τυχαίο άγνωστο δείγμα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, σπέρμα του γιατρού. 

Μερικές υποθέσεις χρονολογούνται από την δεκαετία του 1970. Ο Δρ. Μπάργουιν είναι σήμερα ηλικίας 80 ετών και δεν έχει ασκήσει το επάγγελμα από το 2014. 

Η Ρεμπέκα Ντίξον, 31 ετών, ανακάλυψε ότι πραγματικός της πατέρας ήταν ο Δρ. Μπάργουιν -του οποίου την κλινική είχαν επισκεφτεί οι γονείς της- όταν εμφάνισε μια ασθένεια, που δεν είχε κανείς άλλος στην οικογένειά της. Με τους γονείς της κατέθεσαν μήνυση το 2016.

«Δεν νομίζω πως θα μπει ποτέ επίλογος», σημείωσε. «Είναι κάτι που θα μας στοιχειώνει στην υπόλοιπη ζωή μας. Ωστόσο η αποζημίωση θα επιτρέψει σε πολύ κόσμο να ηρεμήσει», πρόσθεσε. 

Η χρηματική συμφωνία προβλέπει επίσης την διάθεση 75.000 δολαρίων Καναδά για να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων για παιδιά που συνελήφθησαν στις κλινικές τους, προκειμένου να διαπιστωθεί η ταυτότητα του πατέρα τους.

Στόχος είναι τα παιδιά να μπορέσουν να ταυτοποιήσουν τον βιολογικό πατέρα τους, να αποκτήσουν πρόσβαση στο ιατρικό ιστορικό και να βρουν τυχόν ετεροθαλή αδέλφια. 

Από την πλευρά του, ο Δρ. Μπάργουιν «αρνείται και θα συνεχίσει να αρνείται όλες τις κατηγορίες», σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ενώ δεν προέβη σε κανένα σχόλιο σχετικά με την αποζημίωση. 

Να σημειωθεί πως το 2019, του αφαιρέθηκε επίσης η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Aυστηρή προειδοποίηση Ιράν σε ΗΠΑ: «Αν συνεχίσετε θα απαντήσουμε»

Το Ιράν τόνισε επίσης ότι διατηρεί τον έλεγχο της περιοχής των Στενών του Ορμούζ, προειδοποιώντας πως σε περίπτωση περαιτέρω επιθέσεων θα υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες απώλειες για τους αντιπάλους της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν πρόκειται να αφήσουμε κανέναν να πάρει τον έλεγχο της κοινωνίας μας»

Οι πρώτες δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου μετά το περιστατικό με τους πυροβολισμούς έξω από το ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη το δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
THE LIFO TEAM