Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τελειώνουν τα τρόφιμα στο Ocean Viking που μεταφέρει 356 μετανάστες

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Τελειώνουν τα τρόφιμα στο Ocean Viking που μεταφέρει 356 μετανάστες Facebook Twitter
MSF
0

Ότι τα τρόφιμα τελειώνουν καταγγέλλουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για το πλοίο Ocean Viking που μεταφέρει 356 πρόσφυγες.

Ειδικότερα, το Ocean Viking, το πλοίο διάσωσης που παραμένει εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες μεταξύ Μάλτας και Ιταλίας, περιμένοντας να βρεθεί λιμάνι για να αποβιβάσει τους 356 πρόσφυγες και μετανάστες που μεταφέρει, αντιμετωπίζει πρόβλημα καθώς τα τρόφιμα αρχίζουν να τελειώνουν, σύμφωνα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF).

«Απομένουν μόνο μερίδες φαγητού για πέντε ημέρες» ανέφερε σε ανάρτηση στο Twitter η οργάνωση. «Η ιατρική ομάδα μας ανησυχεί ολοένα και περισσότερο για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων», πρόσθεσε υπενθυμίζοντας ότι οι 356 επιζώντες παραμένουν πάνω στο πλοίο επί 13 ημέρες και δεν έχει βρεθεί ακόμη ένα ασφαλές λιμάνι για αυτούς.

Το Ocean Viking περισυνέλεξε πολλές ομάδες μεταναστών στη Μεσόγειο, στα ανοιχτά της Λιβύης, αφότου απέπλευσε, στις αρχές Αυγούστου. Το πλοίο έχει πλήρωμα 31 ναυτικών και διαθέτει ιατρική κλινική και τέσσερα ταχύπλοα σκάφη διάσωσης ενώ μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 200 ανθρώπους, σύμφωνα πάντα με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Απόψε πάντως η Πορτογαλία ανακοίνωσε ότι είναι διατεθειμένη να παραλάβει 35 από τους ανθρώπους αυτούς. Μέχρι στιγμής, εκτός από την Πορτογαλία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ρουμανία και το Λουξεμβούργο έχουν επίσης ανακοινώσει ότι προτίθενται να φιλοξενήσουν κάποιους από τους μετανάστες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ / DPA / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM
Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Διεθνή / Η ΕΕ επενδύει 1,1 δισ. δολάρια για ασφαλή καινοτομία στην τεχνητή νοημοσύνη - Τι προβλέπεται

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, δήλωσε: «Το να θέτουμε την τεχνητή νοημοσύνη σε προτεραιότητα σημαίνει επίσης να θέτουμε την ασφάλεια σε προτεραιότητα»
LIFO NEWSROOM
Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Διεθνή / Χαιρετίζει η Τουρκία την εκεχειρία στη Γάζα: «Συνέβαλε και η Άγκυρα» λέει ο Ερντογάν - «Τελειώνει η γενοκτονία» λέει το ΥΠΕΞ

Ο Τούρκος πρόεδρος ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος «επέδειξε την απαραίτητη πολιτική βούληση για να ενθαρρύνει την ισραηλινή κυβέρνηση»
LIFO NEWSROOM