Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει;

Γιατί ο Τραμπ κάνει προεκλογική εκστρατεία στην Καλιφόρνια, μια πολιτεία που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσει; Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτ.: EPA
0

Σε μια κίνηση που προκάλεσε έκπληξη, ο Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζει να επισκεφθεί την Καλιφόρνια, μία από τις πολιτείες των ΗΠΑ που στηρίζουν φανατικά Δημοκρατικούς, λίγες εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές. Αν και οι πιθανότητές του να κερδίσει την Καλιφόρνια είναι ελάχιστες, η επίσκεψή του έχει πρακτικά οφέλη. 

Ο Τραμπ έχασε την Καλιφόρνια με μεγάλη διαφορά το 2020, αλλά κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερους από 6 εκατομμύρια ψήφους, το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγράψει ποτέ Ρεπουμπλικανός υποψήφιος. Αυτό το τεράστιο εκλογικό σώμα αποτελεί μια δεξαμενή δυνητικών εθελοντών για τη στήριξη των ρεπουμπλικανικών υποψηφιοτήτων σε πολιτειακό επίπεδο και για συμμετοχή σε τηλεφωνικές καμπάνιες σε πολιτείες-κλειδιά.

Η επίσκεψη του Τραμπ στην Καλιφόρνια αναμένεται να συγκεντρώσει μεγάλη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, ειδικά στην περιοχή του Λος Άντζελες, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά των ΗΠΑ. Παράλληλα, ο πρώην πρόεδρος θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων, με το κόστος συμμετοχής να φτάνει έως και τα 25.000 δολάρια για μια φωτογραφία μαζί του.

Ενώ η εκστρατεία του επικεντρώνεται κυρίως σε πολιτείες όπως η Νεβάδα και η Αριζόνα, όπου έχασε οριακά το 2020, η Καλιφόρνια παραμένει σημαντικός στόχος για τη συγκέντρωση πόρων και την ενεργοποίηση του εκλογικού σώματος.

Παράλληλα, η επίσκεψη του Τραμπ μπορεί να αναζωπυρώσει την αντιπαράθεσή του με τον Δημοκρατικό κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, καθώς ο Τραμπ συχνά επικρίνει τα προβλήματα της πολιτείας, όπως η κρίση των αστέγων. Ο Νιούσομ δήλωσε ότι περιμένει από τον Τραμπ να επικρίνει την Καλιφόρνια, υποβαθμίζοντας τα επιτεύγματά της.

Αν και οι πιθανότητες του Τραμπ να κερδίσει την πολιτεία είναι ελάχιστες, η επίσκεψη αυτή αποτελεί μια στρατηγική κίνηση για την ενίσχυση της παρουσίας των Ρεπουμπλικανών σε έναν κρίσιμο εκλογικό αγώνα.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM
Η βία εις βάρος των διεμφυλικών έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Διεθνή / Η βία εις βάρος των διεμφυλικών ατόμων έχει αυξηθεί στην ΕΕ από το 2019

Eυρήματα από νέα έρευνα της FRA αποκαλύπτουν ραγδαία αύξηση της βίας κατά διεμφυλικών στην ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια, με βασική αιτία την παραπληροφόρηση και την πολιτική ρητορική μίσους
LIFO NEWSROOM