Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα

Γιατί δεν πρέπει να βουρτσίζουμε τα δόντια μας περισσότερες από δύο φορές την ημέρα Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Το να πλένετε συχνά τα δόντια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας δεν μπορεί να είναι βλαβερό, σωστά; Κι, όμως, λάθος.

«Το υπερβολικό βούρτσισμα δεν προσφέρει υγιέστερη στοματική υγιεινή. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στα δόντια και τα ούλα σας», δήλωσε στο Newsweek ο Δρ. Ντάνιελ Ρουμπινστάιν, κοσμητικός οδοντίατρος με έδρα τη Νέα Υόρκη.

Παράλληλα, Δρ. Βένους Πάτι, οδοντίατρος στο Limelight Dental στον Καναδά, δήλωσε ότι «όσοι βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους για τουλάχιστον δύο λεπτά δύο φορές την ημέρα είναι αρκετό. Οι περισσότερες φορές δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα». 

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αμελούμε τη φροντίδα των δοντιών μας. Η στοματική υγεία είναι στην πραγματικότητα ιδιαίτερα σημαντική στην ενήλικη ζωή ενός ανθρώπου. «Το θέμα δεν είναι η συχνότητα του βουρτσίσματος των δοντιών σας, αλλά η ποιότητα. Συνιστώ να μην τα βουρτσίζετε περισσότερες από δύο φορές την ημέρα» προσθέτει ο Ρούμπινστάιν. 

Η Δρ. Φατίμα Καν, οδοντίατρος με έδρα το Τέξας δήλωσε με τη σειρά της ότι με την πάροδο του χρόνου, η πίεση μπορεί να φθείρει την επιφάνεια των δοντιών σας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε οδοντική ευαισθησία και λέπτυνση του σμάλτου. 

«Φανταστείτε τα ούλα σας να απομακρύνονται αργά και να προεξέχουν από τις ρίζες σας», συμπλήρωσε. «Αυτή η κατάσταση μπορεί να κάνει τα δόντια σας να φαίνονται μακρύτερα και το χρώμα των ριζών να σκουρύνουν». 

H Καν συμβουλεύει να βουρτσίζετε τα δόντια σας πρώτα το πρωί καθώς «υπάρχει μια εκθετική ανάπτυξη βακτηρίων που συσσωρεύονται στο στόμα σας κατά τη διάρκεια της νύχτας».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM