«Γιατί δεν φοράς κοστούμι;»: Η ερώτηση που έθεσε στον Ζελένσκι ακροδεξιός δημοσιογράφος

«Γιατί δεν φοράς κοστούμι;»: Η ερώτηση που έθεσε στον Ζελένσκι ακροδεξιός δημοσιογράφος Facebook Twitter
Getty
0

Αφού ο Λευκός Οίκος άρχισε να επιλέγει τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν τις συνεντεύξεις Τύπου του προέδρου, ο Μπράιαν Γκλεν από το ακροδεξιό δίκτο «Real America's Voice», ενδιαφερόταν να ρωτήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Γιατί δεν φοράς κοστούμι;».

Η ερώτηση από το τμήμα που βρίσκονταν οι εκπρόσωποι του Τύπου προηγήθηκε του τραμπουκισμού του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον πρόεδρο Τραμπ και τους συνεργάτες του.

«Γιατί δεν φοράς κοστούμι;» ακούστηκε να ρωτά ένας άντρας τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι. «Είσαι στο υψηλότερο επίπεδο στο γραφείο αυτής της χώρας και αρνείσαι να φορέσεις κοστούμι. Θέλω απλώς να δω αν — έχεις κοστούμι;». Πρόσθεσε, δε, πως «πολλοί Αμερικανοί έχουν προβλήματα με το ότι δεν σέβεσαι το γραφείο αυτό». Ο Τραμπ παρέμεινε ανέκφραστος, ωστόσο οι συνεργάτες του γέλασαν δυνατά.

Οι ερωτήσεις αυτές, την ώρα που ο πλανήτης παρακολουθούσε όσα εξελίσσονταν στο Οβάλ Γραφείο, προήλθαν από τον Μπράιαν Γκλεν, ανταποκριτή του Real America’s Voice, ενός ακροδεξιού καλωδιακού καναλιού που έχει διαδώσει θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την ψηφοφορία και βοήθησε στη διανομή του podcast «War Room» του Στήβεν Μπάνον μετά τον αποκλεισμό του ίδιου από το YouTube, το Spotify και άλλες κύριες πλατφόρμες.

Το δίκτυο του Γκλεν επιλέχθηκε για να αναλάβει έναν «δευτερεύοντα τηλεοπτικό» ρόλο αναφορικά με τον Τύπο στον Λευκό Οίκο μαζί με το CNN την Παρασκευή - μια θέση που δεν υπήρχε πριν από αυτήν την εβδομάδα. Αυτή η πρόσβαση παραχωρήθηκε καθώς ο Λευκός Οίκος συνέχισε να αποκλείει τους δημοσιογράφους από το Associated Press να παρευρεθούν, σύμφωνα με ένα χρονοδιάγραμμα που έστειλε ο Λευκός Οίκος, και καθώς ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα να επιλέγει τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πρόεδρο σε περιορισμένα γεγονότα, όπως η συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Συνηθίζεται, λίγοι δημοσιογράφοι να παρακολουθούν τις εκδηλώσεις σε μια εκ περιτροπής οργάνωση που παραδοσιακά οργανώνεται από την Ένωση Ανταποκριτών του Λευκού Οίκου και στη συνέχεια, να μοιράζονται τις παρατηρήσεις τους με άλλα μέσα που δεν είναι παρόντα.

«Γιατί δεν φοράς κοστούμι;»: Ακροδεξιός δημοσιογράφος συμμετείχε στην επίθεση κατά Ζελένσκι  Facebook Twitter
Ο Μπράιαν Γκλεν σε παλαιότερη παρουσία του στον Λευκό Οίκο / Getty Images

Τα σχόλια του Γκλεν για την εμφάνιση του Ζελένσκι απηχούσαν τα σχόλια του Τραμπ λίγο νωρίτερα: Καθώς ο Ουκρανός ηγέτης βγήκε από το αυτοκίνητό του στον Λευκό Οίκο. «Είναι ντυμένος ολόκληρος σήμερα», είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, υποδεικνύοντας την ενδυμασία του Ζελένσκι.

Από την έναρξη του πολέμου, ο Ζελένσκι δεν φορά κοστούμια ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του. Η κριτική ότι δεν φορούσε κοστούμι προκάλεσε άμεση κατακραυγή στο διαδίκτυο.

Ο Ζελένσκι έλαβε μια έκρηξη υποστήριξης διεθνώς μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ. 

Πολλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Έλον Μασκ εμφανίστηκε σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου φορώντας ένα μπλουζάκι με τις λέξεις «τεχνολογική υποστήριξη» κάτω από ένα παλτό. Και όταν ο Μασκ μίλησε στο πλευρό του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο νωρίτερα τον Φεβρουάριο, φαινόταν να φοράει μπλουζάκι που έγραφε «Καταλάβετε τον Άρη».

Απαντώντας στις αντιδράσεις, ο Γκλεν δημοσίευσε μια εκτενή προσωπική δήλωση το πρωί του Σαββάτου, εκφράζοντας «εξαιρετική ενσυναίσθηση για τον λαό της Ουκρανίας», αλλά συνεχίζοντας να επικρίνει τον Ζελένσκι. Ισχυρίζεται δε, ότι οι στρατιωτικές στολές που φοράει συχνά ο Ζελένσκι σε συναντήσεις με άλλους ηγέτες σηματοδοτούσαν σεβασμό, αλλά ότι το μαύρο πουλόβερ που έφερε το εθνόσημο της χώρας του, δεν το έκανε αυτό. «Για αυτόν, για άλλη μια φορά, το να μπει στο ανώτατο αξίωμα στο πιο ισχυρό έθνος στον κόσμο, ντυμένος όπως ήταν, αντικατοπτρίζει την εσωτερική του ασέβεια όχι μόνο για τη χώρα μας, τον πρόεδρο και τους πολίτες των ΗΠΑ που επέτρεψαν στην Ουκρανία να επιβιώσει όσο πρέπει μέχρι εδώ», έγραψε ο Γκλεν.

Προς υποστήριξή του έσπευσε και η βουλευτής Marjorie Taylor Greene της Τζόρτζια, με την οποία διατηρεί δεσμό, γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Είμαι τόσο περήφανη για τον Μπράιαν Γκλεν που επισήμανε ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τρέφει τόση ασέβεια για την Αμερική που δεν μπορεί ούτε να φορέσει κοστούμι στο Οβάλ Γραφείο όταν έρχεται να ζητιανέψει χρήματα από τον πρόεδρό μας».

Με πληροφορίες από New York Times
 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο τραμπουκισμός Τραμπ κατά Ζελένσκι: Οι διάλογοι, οι κινήσεις και η ουσία της οξείας επίθεσης

Διεθνή / Τραμπουκισμός Τραμπ κατά Ζελένσκι: Οι διάλογοι, οι κινήσεις και η ουσία της οξείας επίθεσης

Τραμπ και Βανς δεν δίστασαν να τραμπουκίσουν τον Ουκρανό πρόεδρο, όταν -υποτίθεται πως- τον υποδέχθηκαν στον Λευκό Οίκο για την υπογραφή της συμφωνίας εκμετάλλευσης των ουκρανικών γαιών
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM