Γερουσιαστής ζητά από την Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και να απομακρύνει τον Μπάιντεν από την εξουσία

Γερουσιαστής ζητά από την Χάρις να επικαλεστεί την 25η τροπολογία και να απομακρύνει τον Μπάιντεν από την εξουσία Facebook Twitter
0

Ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Μάντισον Κάουθορν, ζητά με επιστολή του προς την Αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, να αναλάβει την εξουσία, επικαλούμενη την 25η τροπολογία.

Ο Κάουθορν, Ρεπουμπλικανός της Βόρειας Καρολίνας, o νεότερος γερουσιαστής που εξελέγη στις εκλογές του 2020, προέτρεψε την Χάρις να ξεκινήσει τη διαδικασία απομάκρυνσης του προέδρου Μπάιντεν από τη θέση του «ως ανίκανος να εκπληρώσει τα καθήκοντά του».

Στην επιστολή, ο Κάουθορν λέει ότι ο Μπάιντεν έχει «παρακμιακό μυαλό» και «δεν είναι καν ο Τζόζεφ Ρ. Μπάιντεν που ήταν πριν από δύο χρόνια» και έτσι δεν μπορεί να επιβλέψει κρίσεις, όπως η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν.

Ο γερουσιαστής προτρέπει την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ να «βρει το θάρρος» και «να μην κάνει τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από το καθήκον» της επικαλούμενη τη συνταγματική τροποποίηση που επιτρέπει την αντικατάσταση ενός ανίκανου προέδρου.

Ο 26χρονος Κάουθορν, ωστόσο στην επιστολή του δεν ξεκίνησε καλά καθώς έγραψε λάθος το όνομά της αντιπροέδρου, την οποία αποκαλεί Κάμελα αντί Κάμαλα.

Οι κατηγορίες του βασίζονται σε πολυάριθμα βιντεάκια με γκάφες του Αμερικανού Προέδρου και κενά μνήμης, που φέρεται να έχει κατά τη διάρκεια διαφόρων εμφανίσεών του τα τελευταία χρόνια.

Η 25η τροπολογία του Συντάγματος απαιτεί από τον αντιπρόεδρο και την πλειοψηφία του υπουργικού συμβουλίου να μεταφέρουν στο Κογκρέσο ότι ο πρόεδρος «δεν μπορεί να εκπληρώσει τις εξουσίες και τα καθήκοντα του». Σε αυτη την περίπτωση πρόεδρος αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος.

Πολλοί φιλελεύθεροι είχαν χρησιμοποιήσει την 25η τροπολογία για την απομάκρυνση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από τη θέση του ως πνευματικά ανίκανος κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Με πληροφορίες της Washingtontimes/FoxNews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / Ιράν: Ο πόλεμος μπορεί να διαρκέσει μήνες και να προκαλέσει παγκόσμια οικονομική καταστροφή

Η ιρανική κυβέρνηση, μιλώντας στο Sky News, δήλωσε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει ότι θα δείξει «αυτοσυγκράτηση», προειδοποιώντας για περαιτέρω κλιμάκωση και προοπτική σοβαρών επιπτώσεων στην παγκόσμια οικονομία και ενεργειακές αγορές
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / «Ημέρα της Κρίσης»: Το καταστροφικό σενάριο μετά τις επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις στη Μέση Ανατολή

Οι επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις και από τις δύο πλευρές της σύγκρουσης αυτή την εβδομάδα, απειλούν με σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΛΑΙΣΤΗ 19ΧΡΟΝΟΥ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ποιος ήταν ο 19χρονος παλαιστής που εκτέλεσαν «μετά από βασανιστήρια για να ομολογήσει»

Το Ιράν εκτέλεσε τον νεαρό παλαιστή Σαλέχ Μοχαμάντι και δύο ακόμη άτομα - Πρόκειται για τους πρώτους απαγχονισμούς που πραγματοποιήθηκαν σε σχέση με τις διαδηλώσεις
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν θέλουμε αυτόν τον πόλεμο» - Οι κάτοικοι περιγράφουν τη ζωή υπό τους βομβαρδισμούς

Εκατομμύρια κάτοικοι παραμένουν στα σπίτια τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τις οικογένειες, τις δουλειές και τις συνήθειές τους, ενώ άλλοι έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας
THE LIFO TEAM