Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA
1

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Τα επικριτικά σχόλια του γερουσιαστή, έγιναν κατά την διάρκεια της ερώτησης του προς τον Τζόναθαν Κόεν, υποψήφιο για την θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Κόεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που συνεδρίασε ειδικά για την έγκριση του διορισμού του.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υπενθύμισε ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο παρελθόν για την παραμονή της ειρηνευτικής αποστολής στο νησί, καθώς προσπαθούσε να συνδέσει την παρουσία της με την γενική πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

«Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και θέλει να φύγουν οι ειρηνευτές. Στο τέλος, εάν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έμεναν μόνοι τους, ίσως θα είχαμε λύση. Αλλά η Τουρκία, με την πιο στρατιωτικοποιημένη κατά κεφαλή περιοχή σ' όλο τον κόσμο, στην βόρεια Κύπρο, με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, επιδιώκει να παρεμβαίνει στα διεθνή δικαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά από αυτήν την πραγματικότητα», τόνισε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Που ηταν τοσες δεκαετιες ο κυριος Μενεντεζ ;;;Γιατι τωρα που τα χαλασε το Ισραηλ με την Τουρκια και αποφασισε να μας δωσει αδεια να γινουμε "φιλοι" του, ΞΑΦΝΙΚΑ αρχιζουν αμερικανοι πολιτικοι να μιλανε εναντιον της Τουρκιας ;;;;Ειναι αυτο ειλικρινες ;;;Συμφερει την Ελλαδα οξυνση της ελληνοτουρκικης διπολικοτητας ;;;; Εδω να υπενθυμισουμε οτι ουτε η Αμερικη , ουτε το Ισραηλ ειναι γειτονες της Τουρκιας. Εμεις ειμαστε. Και εμεις θα πληρωνουμε τη νυφη και για δεκαετιες σε περιπτωση που οξυνθει η σχεση μας με την Τουρκια. Τι προτεινω ; Προτεινω την "κορεατικη οδο" : Εδω και τωρα ειρηνη, κοινη εκμεταλλευση της ενεργειας στο Αιγαιο και η Αμερικη και το Ισραηλ να πανε απο κει που ηρθανε !!!ΟΧΙ στις προβοκατσιες τυπου "ανωνυμοι χακερς". ΟΧΙ στους τζαμπα "ηρω'ι'σμους" τυπου Καμμενου. ΟΧΙ στην λυκοφιλια με το Ισραηλ που για δεκαετιες εσφαζε την Ελλαδα μεσω των οπαδων του στην Αμερικη. ΝΑΙ στο διαλογο με τους τουρκους. ΝΑΙ στην ειρηνη.