Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA
1

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Τα επικριτικά σχόλια του γερουσιαστή, έγιναν κατά την διάρκεια της ερώτησης του προς τον Τζόναθαν Κόεν, υποψήφιο για την θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Κόεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που συνεδρίασε ειδικά για την έγκριση του διορισμού του.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υπενθύμισε ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο παρελθόν για την παραμονή της ειρηνευτικής αποστολής στο νησί, καθώς προσπαθούσε να συνδέσει την παρουσία της με την γενική πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

«Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και θέλει να φύγουν οι ειρηνευτές. Στο τέλος, εάν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έμεναν μόνοι τους, ίσως θα είχαμε λύση. Αλλά η Τουρκία, με την πιο στρατιωτικοποιημένη κατά κεφαλή περιοχή σ' όλο τον κόσμο, στην βόρεια Κύπρο, με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, επιδιώκει να παρεμβαίνει στα διεθνή δικαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά από αυτήν την πραγματικότητα», τόνισε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

Διεθνή / «Δεν δίστασε στιγμή»: Ο «ήρωας» εργαζόμενος που προσπάθησε να σταματήσει τον δράστη της επίθεσης στο τρένο

O 48χρονος Σαμίρ Ζιτούνι τραυματίστηκε σοβαρά προσπαθώντας να εμποδίσει τον δράστη της επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο που ταξίδευε από το Ντόνκαστερ προς το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου
LIFO NEWSROOM
Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Διεθνή / Πέθανε ο δισεκατομμυριούχος Gopichand Hinduja, επικεφαλής της πλουσιότερης οικογένειας της Βρετανίας

Η οικογένεια Hinduja, με χαμηλό δημόσιο προφίλ αλλά τεράστια επιχειρηματική δραστηριότητα, βρέθηκε φέτος στην κορυφή της λίστας πλουσίων των Sunday Times με περιουσία που εκτιμάται στα 35,3 δισ. λίρες
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Διεθνή / Βρετανία: Η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τον δράστη πριν από την επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η αστυνομία είχε ήδη ταυτοποιήσει τον δράστη ως ύποπτο για προηγούμενη επίθεση με μαχαίρι στο δίκτυο του Λονδίνου, όμως δεν κατάφερε να τον εντοπίσει προτού ξεσπάσει το αιματηρό περιστατικό στο τρένο
LIFO NEWSROOM
Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Διεθνή / Choking: Η Βρετανία απαγορεύει τη πορνογραφία με σκηνές στραγγαλισμού

Η κατοχή και δημοσίευση τέτοιου υλικού θα αποτελούν ποινικό αδίκημα, κατατάσσοντάς τον στραγγαλισμό στην ίδια κατηγορία με την παιδική σεξουαλική κακοποίηση και το τρομοκρατικό περιεχόμενο.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Που ηταν τοσες δεκαετιες ο κυριος Μενεντεζ ;;;Γιατι τωρα που τα χαλασε το Ισραηλ με την Τουρκια και αποφασισε να μας δωσει αδεια να γινουμε "φιλοι" του, ΞΑΦΝΙΚΑ αρχιζουν αμερικανοι πολιτικοι να μιλανε εναντιον της Τουρκιας ;;;;Ειναι αυτο ειλικρινες ;;;Συμφερει την Ελλαδα οξυνση της ελληνοτουρκικης διπολικοτητας ;;;; Εδω να υπενθυμισουμε οτι ουτε η Αμερικη , ουτε το Ισραηλ ειναι γειτονες της Τουρκιας. Εμεις ειμαστε. Και εμεις θα πληρωνουμε τη νυφη και για δεκαετιες σε περιπτωση που οξυνθει η σχεση μας με την Τουρκια. Τι προτεινω ; Προτεινω την "κορεατικη οδο" : Εδω και τωρα ειρηνη, κοινη εκμεταλλευση της ενεργειας στο Αιγαιο και η Αμερικη και το Ισραηλ να πανε απο κει που ηρθανε !!!ΟΧΙ στις προβοκατσιες τυπου "ανωνυμοι χακερς". ΟΧΙ στους τζαμπα "ηρω'ι'σμους" τυπου Καμμενου. ΟΧΙ στην λυκοφιλια με το Ισραηλ που για δεκαετιες εσφαζε την Ελλαδα μεσω των οπαδων του στην Αμερικη. ΝΑΙ στο διαλογο με τους τουρκους. ΝΑΙ στην ειρηνη.