Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο

Γερουσιαστής Μενέντεζ: Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη που παρεμβαίνει στην Κύπρο Facebook Twitter
EPA
1

Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα εναντίον της Τουρκίας, την οποία κατηγόρησε ότι με τη στάση τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις, χρησιμοποίησε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ.

Τα επικριτικά σχόλια του γερουσιαστή, έγιναν κατά την διάρκεια της ερώτησης του προς τον Τζόναθαν Κόεν, υποψήφιο για την θέση του αναπληρωτή μόνιμου αντιπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

Ο Κόεν κατέθεσε στην ακροαματική διαδικασία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, που συνεδρίασε ειδικά για την έγκριση του διορισμού του.

Ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ υπενθύμισε ότι η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΗΕ είχε δημιουργήσει επανειλημμένα προβλήματα στο παρελθόν για την παραμονή της ειρηνευτικής αποστολής στο νησί, καθώς προσπαθούσε να συνδέσει την παρουσία της με την γενική πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

«Η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη και θέλει να φύγουν οι ειρηνευτές. Στο τέλος, εάν οι Τουρκοκύπριοι και οι Ελληνοκύπριοι έμεναν μόνοι τους, ίσως θα είχαμε λύση. Αλλά η Τουρκία, με την πιο στρατιωτικοποιημένη κατά κεφαλή περιοχή σ' όλο τον κόσμο, στην βόρεια Κύπρο, με τις παραβιάσεις στην ΑΟΖ, επιδιώκει να παρεμβαίνει στα διεθνή δικαιώματα της Κύπρου και άλλων χωρών. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να στρέψουμε το βλέμμα μας μακριά από αυτήν την πραγματικότητα», τόνισε ο γερουσιαστής Μενέντεζ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Νέες απειλές Τραμπ κατά Ιράν: «Θα καταστρέψουμε τις μονάδες ενέργειας» - «Δεν υπάρχει καμία διαπραγμάτευση» απαντά η Τεχεράνη

«Αυτό που έχει προταθεί είναι μηνύματα που έχουμε λάβει μέσω μεσαζόντων, τα οποία υποδηλώνουν την επιθυμία των ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Διεθνή / «Ο πρίγκιπας Φίλιππος έπασχε από καρκίνο στο πάγκρεας», σύμφωνα με νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε

Οι αποκαλύψεις που φέρεται να έκανε συγγραφέας, γνωστός κυρίως για βιβλία που αφορούν τη βασιλική οικογένεια - Τι έγραψε για «την τελευταία νύχτα του Φιλίππου»;
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Ιράν: «Θα κάψουμε» αμερικανικά στρατεύματα σε περίπτωση χερσαίας εισβολής - Kλιμάκωση και στο μέτωπο του Λιβάνου

Ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Καλιμπάφ, δήλωσε ότι οι ιρανικές δυνάμεις «περιμένουν την άφιξη αμερικανικών στρατευμάτων»
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Που ηταν τοσες δεκαετιες ο κυριος Μενεντεζ ;;;Γιατι τωρα που τα χαλασε το Ισραηλ με την Τουρκια και αποφασισε να μας δωσει αδεια να γινουμε "φιλοι" του, ΞΑΦΝΙΚΑ αρχιζουν αμερικανοι πολιτικοι να μιλανε εναντιον της Τουρκιας ;;;;Ειναι αυτο ειλικρινες ;;;Συμφερει την Ελλαδα οξυνση της ελληνοτουρκικης διπολικοτητας ;;;; Εδω να υπενθυμισουμε οτι ουτε η Αμερικη , ουτε το Ισραηλ ειναι γειτονες της Τουρκιας. Εμεις ειμαστε. Και εμεις θα πληρωνουμε τη νυφη και για δεκαετιες σε περιπτωση που οξυνθει η σχεση μας με την Τουρκια. Τι προτεινω ; Προτεινω την "κορεατικη οδο" : Εδω και τωρα ειρηνη, κοινη εκμεταλλευση της ενεργειας στο Αιγαιο και η Αμερικη και το Ισραηλ να πανε απο κει που ηρθανε !!!ΟΧΙ στις προβοκατσιες τυπου "ανωνυμοι χακερς". ΟΧΙ στους τζαμπα "ηρω'ι'σμους" τυπου Καμμενου. ΟΧΙ στην λυκοφιλια με το Ισραηλ που για δεκαετιες εσφαζε την Ελλαδα μεσω των οπαδων του στην Αμερικη. ΝΑΙ στο διαλογο με τους τουρκους. ΝΑΙ στην ειρηνη.