Γερμανός πρέσβης για τον χάρτη του Μπαχτσελί: Απαράδεκτη η όποια αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας

Γερμανός πρέσβης για τον χάρτη του Μπαχτσελί: Απαράδεκτη η όποια αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας Facebook Twitter
0

Θέση υπέρ της Ελλάδας πήρε ο Γερμανός πρέσβης στην Αθήνα, Ερνστ Ράιχελ, σχολιάζοντας στα social media τον προκλητικό χάρτη του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, στον οποίο το μισό Αιγαίο και η Κρήτη ανήκουν στην Τουρκία. 

«Η γερμανική θέση είναι ξεκάθαρη: Οποιαδήποτε αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Ελλάδας είναι απαράδεκτη», έγραψε στον λογαριασμό του στο Τwitter ο Ερνστ Ράιχελ. 

Ο Γερμανός πρέσβης αναδημοσίευσε και την ανάρτηση που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, στην οποία καλούσε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ξεκαθαρίσει τη θέση του μετά τη νέα πρόκληση από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια απάντηση από την τουρκική κυβέρνηση για αυτό το ζήτημα. 

«Κοιτάξτε καλά αυτόν τον χάρτη. Κρήτη, Ρόδος, Λέσβος, Χίος, Σάμος κυριευμένες από την Τουρκία. Παραλήρημα των εξτρεμιστών ή επίσημη πολιτική της Τουρκίας; Άλλη μία πρόκληση ή πραγματικός στόχος;. Ο πρόεδρος Ερντογάν πρέπει να ξεκαθαρίσει τη θέση του για τις τελευταίες αστειότητες του κυβερνητικού εταίρου του», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Ο Μπαχτσελί συναντήθηκε με τον ηγέτη των «Γκρίζων Λύκων», ο οποίος του έκανε δώρο τον επίμαχο χάρτη. Ακολούθησαν αναρτήσεις της εθνικιστικής οργάνωσης στα ελληνικά, στις οποίες μεταξύ άλλων οι «Γκρίζοι Λύκοι» υποστήριξαν ότι η Κρήτη «αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της τουρκικής πατρίδας», ενώ απείλησαν την Αθήνα με καταστροφή.  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου» να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

Διεθνή / Η πρώτη δήλωση Γκίλφοϊλ: «Η μεγαλύτερη τιμή της ζωής μου να είμαι η πρώτη γυναίκα πρέσβης» των ΗΠΑ στην Ελλάδα

«Σκοπεύω να είμαι υπερήφανη εκπρόσωπος του Προέδρου Τραμπ, σθεναρή υπερασπίστρια των αμερικανικών συμφερόντων και ακλόνητη φίλη της Ελλάδας και του ελληνικού λαού», είπε η Γκίλφοϊλ
LIFO NEWSROOM
Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Διεθνή / Οργή κατά ΗΠΑ στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Βέτο σε σχέδιο κατάπαυσης πυρός στη Γάζα

Τα δέκα εκλεγμένα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας άρχισαν συνομιλίες για το απορριφθέν σχέδιο στα τέλη Αυγούστου, αντιδρώντας στην επίσημη κήρυξη από τον ΟΗΕ κατάστασης λιμού στη Γάζα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM