Γερμανία: Την άνοιξη η κυβέρνηση συνασπισμού

Γερμανία: Την άνοιξη η κυβέρνηση συνασπισμού Facebook Twitter
0

Όχι νωρίτερα από την άνοιξη, τοποθέτησε την ολοκλήρωση της διαδικασίας σχηματισμού κυβέρνησης ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και Δήμαρχος του Αμβούργου Όλαφ Σολτς, σε συνέντευξή του στην «Hamburger Abendblatt».


«Δεν υπολογίζω σε συγκρότηση κυβέρνησης στην διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε το στέλεχος του SPD, διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θεωρεί ότι κάτι τέτοιο θα είναι αρνητικό ή ότι θα συνιστά μια κατάσταση αστάθειας.

«Η Γερμανία έχει μια λειτουργούσα κυβέρνηση CDU/CSU και SPD», τόνισε και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα αποφασίσει στο συνέδριό του εάν επιθυμεί να μπει σε συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση για την συγκρότηση «μεγάλου» συνασπισμού.

Σε αυτή την περίπτωση, συνέχισε, το σημαντικότερο ζήτημα θα είναι αν η Καγκελάριος Μέρκελ θα μπορέσει να επιτύχει συναινέσεις. «Κάτι τέτοιο απαιτεί ισχύ και δεν είμαι πλέον τόσο βέβαιος ότι η δική της ισχύς επαρκεί», δήλωσε ο κ. Σολτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Διεθνή / Κωδικός «Aurora» για τη Γάζα: Η εμπλοκή της BCG στο σχέδιο Τραμπ για μετεγκατάσταση Παλαιστινίων

Το έργο κόστισε 4 εκατ. δολάρια και περιελάμβανε την ίδρυση του GHF - Η εταιρεία κολοσσός αποκήρυξε την εμπλοκή της, μετά την κατακραυγή που προκάλεσαν οι θάνατοι εκατοντάδων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM