Γερμανία: Τα κρούσματα ισλαμιστικής βίας αλλάζουν τις πολιτικές ισορροπίες

Γερμανία: Τα κρούσματα ισλαμιστικής βίας αλλάζουν τις πολιτικές ισορροπίες Facebook Twitter
0

Κερδισμένη από τα πρόσφατα κρούσματα ισλαμιστικής βίας στην Γερμανία εμφανίζεται η παράταξη «Εναλλακτική για την Γερμανία»(AfD), έπειτα από αισθητή κάμψη στα δημοσκοπικά της ποσοστά που είχαν προκαλέσει οι εσωτερικές έριδες.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Emnid για την "Bild am Sonntag", η AfD κερδίζει δύο μονάδες και βρίσκεται στο 12%, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στο 35% και οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) στο 23%. Από μία μονάδα χάνουν η Αριστερά, που περιορίζεται στο 9% και οι Πράσινοι, που πέφτουν στο 11%. Σταθερά στο όριο εισόδου στην Βουλή (5%) παραμένουν οι Φιλελεύθεροι.


Ενδεικτικό της τάσης που διαμορφώνεται είναι και το γεγονός ότι, σύμφωνα με την εφημερίδα, μετά τις επιθέσεις σε επιβάτες τρένου στο Βίρτσμπουργκ και έξω από μουσικό φεστιβάλ στο 'Ανσμπαχ, το κόμμα ενέγραψε 933 νέα μέλη, φθάνοντας τα 24.000 μέλη σε ολόκληρη τη χώρα, τον μεγαλύτερο αριθμό μέχρι τώρα.


«Όσο χειρότερη η τρομοκρατία, τόσο περισσότεροι άνθρωποι έρχονται σε μας», δήλωσε χαρακτηριστικά στην Bild ο πρόεδρος του κόμματος Γιεργκ Μόιτχεν και τόνισε ότι, όσο χειρότερα εξελίσσονται τα θέματα τρομοκρατίας και ασύλου, τόσο πιο ξεκάθαρο καθίσταται το γεγονός ότι η Άνγκελα Μέρκελ δεν έχει τις λύσεις και τόσο περισσότεροι έρχονται σε μας. «Η AfD ήταν το μόνο κόμμα που αναγνώρισε από την αρχή το πρόβλημα», καταλήγει.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ

Διεθνή / Ελληνοαμερικανός μετεωρολόγος για κακοκαιρία στις ΗΠΑ: «Είχαν χρόνια να ζήσουν κάτι τέτοιο»

Οι αρχές προειδοποιούν ότι το κρύο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την εβδομάδα και σε ορισμένες περιοχές των κεντρικών ΗΠΑ τα θερμόμετρα μπορεί να δείξουν ακόμη και -45°C
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διεθνή / Κακοκαιρία σαρώνει τις ΗΠΑ: Χωρίς ρεύμα πάνω από 670.000 σπίτια, χιλιάδες ακυρώσεις πτήσεων

Συνολικά, 17 πολιτείες έχουν κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω κακοκαιρίας, καθώς το κύμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, με χιόνι, χαλάζι, παγωμένη βροχή και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες
THE LIFO TEAM