«Σήμερα ξεκινάμε», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς, ο επόμενος καγκελάριος της Γερμανίας, κατά την υπογραφή της προγραμματικής συμφωνίας από τα κόμματα του νέου κυβερνητικού συνασπισμού. 

 

Οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι επέλεξαν το «Futurium», κέντρο αφιερωμένο σε ιδέες και τεχνολογίες για το μέλλον, για την τελετή υπογραφής της συμφωνίας. 

 

«Από αυτή την εβδομάδα, θέλουμε να εργαστούμε για την πρόοδο. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βρισκόμαστε ενώπιον μεγάλων προκλήσεων», δήλωσε ο αρχηγός του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, ο οποίος θα είναι ο νέος υπουργός Οικονομικών. 

 

«Από σήμερα είμαστε μια κυβέρνηση για τους ανθρώπους στη Γερμανία, με στόχο την ευημερία και την κλιματική ουδετερότητα, αλλά πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την πανδημία», είπε από την πλευρά του ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο συμπρόεδρος των Πρασίνων, που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας και Πολιτικής για το Κλίμα, ενώ θα είναι και αντικαγκελάριος. 

 

Γερμανία: SPD, Πράσινοι, FDP υπέγραψαν την προγραμματική συμφωνία- Αύριο ο Σολτς αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος
Κρίστιαν Λίντνερ (αριστερά) και Ρόμπερτ Χάμπεκ υπογράφουν την προγραμματική συμφωνία, υπό το βλέμμα του Όλαφ Σολτς (Πηγή φωτό ΑP)

 

Αύριο ο Όλαφ Σολτς αναμένεται να εκλεγεί καγκελάριος από το κοινοβούλιο. Αμέσως μετά, τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα λάβουν την εντολή ανάληψης των καθηκόντων τους από τον πρόεδρο της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ