Γερμανία: Ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων

Γερμανία: Ψηφοφορία στο κοινοβούλιο για τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων Facebook Twitter
0

Οι γερμανοί βουλευτές άνοιξαν τον δρόμο για να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή ψηφοφορία στην Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου, αφού η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ εγκατέλειψε την κατ' αρχήν αντίθεσή της στο θέμα αυτό.

 

Οι βουλευτές ενέκριναν σήμερα στην επιτροπή την παραπομπή στην ολομέλεια ενός νομοσχεδίου που επιτρέπει τον γάμο ομοφυλοφίλων και τους δίνει για πρώτη φορά διευρυμένα δικαιώματα όσον αφορά την υιοθεσία, δήλωσαν βουλευτές στο τέλος της συνεδρίασης.

 

Η Άνκελα Μέρκελ, το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της οποίας αντιτίθεται στη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων, άφησε χθες σε συνέντευξή της στο γυναικείο περιοδικό Brigitte, για πρώτη φορά ένα «παράθυρο» στο θέμα.

Παρότι μέχρι πρόσφατα ήταν και η ίδια αντίθετη, στη συνέντευξη αυτή είπε ότι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με βάση τη γραμμή του κόμματος. «Θα ήθελα να οδηγήσω τη συζήτηση προς μια κατεύθυνση η οποία θα παραπέμπει σε ψηφοφορία κατά συνείδηση αντί της επιβολής οποιασδήποτε (θέσης)», δήλωσε η καγκελάριος στο γυναικείο περιοδικό Brigitte.

Η Γερμανία επιτρέπει την πολιτική ένωση ομοφυλόφιλων γυναικών και ανδρών από το 2001, αλλά δεν τους παρέχει το δικαίωμα να τελέσουν γάμο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ