Γερμανία: Οι «πολίτες του Ράιχ» ετοίμαζαν «ένοπλες μονάδες» για το πραξικόπημα

Γερμανία: Οι «πολίτες του Ράιχ» ετοίμαζαν «ένοπλες μονάδες» για το πραξικόπημα Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασε εχθές η Bundestag για να συζητήσει σχετικά με τις έρευνες γύρω από την απόπειρα πραξικοπήματος που φέρεται να σχεδίαζε η ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση με τίτλο «Πολίτες του Ράιχ».

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το σχέδιο των ακροδεξιών για την ανατροπή της γερμανικής κυβέρνησης προκάλεσαν αντιδράσεις, με έναν πρώην βουλευτή να συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που κατηγορούνται για συμμετοχή.

Οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν να δημιουργήσουν 280 ένοπλες μονάδες σε όλη τη Γερμανία, οι οποίες θα είχαν ως αποστολή τη «σύλληψη και εκτέλεση» ατόμων μετά το πραξικόπημα. Στα κρατίδια της Σαξονίας, της Θουριγγίας και της Βάδης-Βυρτεμβέργης είχαν ήδη γίνει προετοιμασίες. 

«Υπήρχαν προφανώς σχέδια που, με βάση την κλίμακα των προθέσεών τους κατά της φιλελεύθερης δημοκρατίας μας, είναι σοκαριστικά», δήλωσε ο Konstantin von Notz, βουλευτής του κόμματος των Πρασίνων.

Οι εισαγγελείς ενημέρωσαν επίσης τους βουλευτές σχετικά με την κατάσχεση μεγάλου αριθμού «συμφωνιών εμπιστευτικότητας» από άτομα που οι φερόμενοι ως συνωμότες είχαν προσπαθήσει να στρατολογήσουν.

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM