Γερμανία: «Ο Nord Stream πιθανώς αχρηστεύθηκε για πάντα»

Γερμανία: «Ο Nord Stream πιθανώς αχρηστεύθηκε για πάντα» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας φοβούνται ότι οι τρεις σωλήνες των αγωγών Nord Stream 1 και 2 στη Βαλτική Θάλασσα πιθανώς αχρηστεύθηκαν για πάντα μετά το φερόμενο σαμποτάζ εναντίον τους με δύο εκρήξεις. 

Σύμφωνα με όσα γράφει η Tagesspiegel, εάν οι διαρροές στους δύο αγωγούς δεν επισκευασθούν σύντομα, μεγάλος όγκος αλμυρού νερού θα εισρεύσει στο εσωτερικό τους και θα προκαλέσει οξείδωση, όπως αναφέρουν ειδικοί. 

Το ζεύγος των εκρήξεων της Δευτέρας προκάλεσε διαρροές και στους τρεις υποθαλάσσιους αγωγούς Nord Stream που συνδέουν τη Ρωσία με τη Γερμανία, προκαλώντας αναταραχή στη θάλασσα με φυσαλίδες αερίου να διακρίνονται στις περιοχές όπου υπάρχουν διαρροές.

«Πρόκειται για σκόπιμες ενέργειες, όχι για ατύχημα», δήλωσε την Τρίτη στους δημοσιογράφους η Δανή πρωθυπουργός Mette Frederiksen. «Η κατάσταση είναι πάρα πολύ σοβαρή».

Από την πλευρά της η Ρωσία αρνείται πλήρως οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση. Η ρωσική κυβέρνηση είναι «εξαιρετικά ανήσυχη», δήλωσε την Τρίτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Διεθνή / Ο Τραμπ προειδοποιεί το Ιράν πως εάν χρειαστεί οι ΗΠΑ θα «διασώσουν» τους διαδηλωτές της χώρας

Εδώ και αρκετές ημέρες, οι Ιρανοί πολίτες διαμαρτύρονται για την άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας τους - Εχθές υπήρξαν αναφορές για τουλάχιστον 6 νεκρούς
THE LIFO TEAM
Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Διεθνή / Ο Μαδούρο δηλώνει έτοιμος να μιλήσει με τον Τραμπ για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών

Ο Μαδούρο απέφυγε να σχολιάσει τη φερόμενη επίθεση των ΗΠΑ σε περιοχή πρόσδεσης σκαφών στη Βενεζουέλα, την οποία, σύμφωνα με τον Τραμπ, χρησιμοποιούσαν τα καρτέλ ναρκωτικών
THE LIFO TEAM