Γερμανία: «Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Γερμανία: «Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε» - Η ανακοίνωση του νοσοκομείου Facebook Twitter
0

Ο Αλεξέι Ναβάλνι είναι βέβαιο πως δηλητηριάστηκε, σύμφωνα με ανακοίνωσή του νοσοκομείου του Βερολίνου Charité Hospital, μετά από διασταυρωμένα τεστ ανεξάρτητων εργαστηρίων. 

Αν και η ακριβής ουσία δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί, οι γιατροί εκτιμούν πως ήταν κάποιος νευρο-ανασταλτικός παράγοντας. Ο Ναβάλνι παραμένει σε τεχνητό κώμα αλλά «δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του».

Η ομάδα που τον παρακολουθεί του χορηγεί ατροπίνη και «μία μακροπρόθεσμη επίδραση, ειδικά στο νευρικό του σύστημα, θα μπορούσε να προκύψει ανά πάσα στιγμή». 

Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε την Πέμπτη εν μέσω μία πτήσης από τη Μόσχα στη Σιβηρία. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ναβάλνι σφάδαζε από τον πόνο πριν χάσει τις αισθήσεις του, αναγκάζοντας τους πιλότους να κάνουν μία κατεπείγουσα προσγείωση το Ομσκ, όπου νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο τοπικό νοσοκομείο. 

Οι συνεργάτες του 44χρονου πολιτικού αντιπάλου του Πούτιν, έκαναν λόγο για σκόπιμη δηλητηρίαση «με κρατική εντολή». Η μέθοδος άλλωστε της δηλητηρίασης έχει συνδεθεί άρρηκτα με πρακτικές Ρώσων κατασκόπων και πρακτόρων.

Οι γιατροί επέτρεψαν την διακομιδή του στη Γερμανία δυο ημέρες αργότερα και την επόμενη ημέρα μεταφέρθηκε με ειδικό αεροπλάνο - ασθενοφόρο. Από την ώρα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Charité, ο Ναβάλνι βρίσκεται υπό το καθεστώς προστασίας από το ίδιο τμήμα της ομοσπονδιακής αστυνομίας που έχει αναλάβει και την ασφάλεια της ίδιας της καγκελαρίου Μέρκελ και άλλων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Αιχμές από την Γερμανία

Μετά τα σχόλια για το συγκεκριμένο επίπεδο της προστασίας, που δεν παρέχεται συνήθως σε ιδιώτες, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert ξεκαθάρισε τη Δευτέρα ότι δεν έγινε κάποια «επίσημη πρόσκληση» στον Ναβάλνι, τονίζοντας εμμέσως ότι μεταφέρθηκε στη Γερμανία με ιδιωτική πρωτοβουλία. 

Ο Seibert πρόσθεσε πως η Γερμανία προσφέρθηκε ωστόσο να βοηθήσει, σε ανθρωπιστικό επίπεδο, κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του Ναβάλνι. «Ήταν σαφές μετά την άφιξή του πως έπρεπε να εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας, καθώς ο ασθενής είναι πιθανό να έχει δεχτεί επίθεση με δηλητήριο», έλεγε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πριν την ανακοίνωση του νοσοκομείου, προσθέτοντας πως άλλοι επικριτές του Κρεμλίνου έχουν δηλητηριαστεί τα τελευταία χρόνια.

Με πληροφορίες από Washington Post

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Διεθνή / Έρευνα: Περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ηλικίες 16 – 24 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο

Για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλάζει τόσο το ποσοστό των νέων ανθρώπων που αυτοπροσδιορίζονται ως γκέι ή bisexual, αλλά και το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
NEWSROOM