Γερμανία: «Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» εάν ο Πούτιν επιτεθεί

Γερμανία: «Να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο» εάν ο Πούτιν επιτεθεί Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Τη σημασία της σωστής προετοιμασίας του γερμανικού στρατού, υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Μπόρις Πιστόριους.

Δημοσίευμα του Politico, μετάφερε δηλώσεις του Πιστόριους, ο οποίος τόνισε το ύψος των δαπανών για να είναι σε ετοιμότητα, οι δυνάμεις.

Όπως είπε: «Χρειαζόμαστε έναν αμυντικό προϋπολογισμό ύψους τουλάχιστον 80 δισεκατομμυρίων, ή μάλλον 90 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως από το 2028 και μετά για να καλύψουμε τις απαιτήσεις που έχουμε λόγω της αυστηρότερης κατάστασης ασφαλείας».

Με ειδική αναφορά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, που όσο διεξάγει πόλεμο στη Ουκρανία, απειλεί και τους συμμάχους του Κιέβου, τόνισε: «Εάν ο Πούτιν επιτεθεί, πρέπει να είμαστε σε θέση να διεξάγουμε πόλεμο».

Προκειμένου να εξασφαλιστεί μια τέτοια αύξηση του προϋπολογισμού, ο Πιστόριους δήλωσε ότι θα ευνοούσε μια μεταρρύθμιση του «κόφτη» χρέους της Γερμανίας, ο οποίος θέτει ένα συνταγματικό ανώτατο όριο στο δημοσιονομικό έλλειμμα.

Οι δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΑΜ έρχονται εν μέσω πιέσεων προς τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες. Επ' αυτού, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, επισημαίνει πως τα μέλη της Συμμαχίας οφείλουν «να δαπανήσουν πολύ περισσότερα για την άμυνα από τον τρέχοντα στόχο του 2% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος».

Την ίδια ώρα, ο Τραμπ φέρεται να έχει πει σε Ευρωπαίους αξιωματούχους ότι θέλει οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να δαπανούν το 5% του ΑΕΠ για την άμυνα.

Ο Πιστόριους τάχθηκε επίσης υπέρ της συμμετοχής της Γερμανίας σε μια ευρωπαϊκή προσπάθεια για την αποστολή ειρηνευτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Ωστόσο, συνόδευσε την πρότασή του, με την προϋπόθεση πως η αποστολή θα γίνει εφικτή, μόνο όταν ο πόλεμος τελειώσει.

Με πληροφορίες από Politico

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Η αποξένωση από τη βασιλική οικογένεια και ο μονόλογος της συμφιλίωσης

Ο πρίγκιπας Χάρι, σε νέα συνέντευξή του, εκφράζει την επιθυμία του για συμφιλίωση με τη βασιλική οικογένεια, ωστόσο οι δηλώσεις του περιέχουν θυμό, αιχμές και επιθέσεις κατά του πατέρα του, του θεσμικού κατεστημένου και του δικαστικού σώματος
LIFO NEWSROOM
ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΡΑΜΠ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Νέο διάταγμα Τραμπ απειλεί την οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών στις ΗΠΑ

Το νέο εκτελεστικό διάταγμα Τραμπ, με επίφαση την αξιοκρατία και την «ουδετερότητα», αμφισβητεί κρίσιμες προστασίες κατά των έμφυλων και φυλετικών διακρίσεων
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Διεθνή / Ερντογάν από Κατεχόμενα: «Δεν θα επιτρέψουμε να αγγίξετε τις μαντίλες των κοριτσιών μας»

Την Παρασκευή, χιλιάδες Τουρκοκύπριοι κατέκλυσαν τους δρόμους της Λευκωσίας διαδηλώνοντας ενάντια στο νομοθέτημα που επιτρέπει τη χρήση μαντίλας στα σχολεία, φωνάζοντας συνθήματα όπως «κάτω τα χέρια από τον τόπο μας»
LIFO NEWSROOM