Γερμανία: Μείωση 50% στη στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός

Γερμανία: Μείωση 50% στη στρατιωτική βοήθεια προς Ουκρανία προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός Facebook Twitter
Όλαφ Σολς/ Φωτ.: EPA
0

Η Γερμανία σχεδιάζει να μειώσει στο μισό τη στρατιωτική της βοήθεια προς την Ουκρανία το 2025, σύμφωνα με το προτεινόμενο σχέδιο προϋπολογισμού, το οποίο προβλέπει 4 δισεκατομμύρια ευρώ, έναντι των 8 δισεκατομμυρίων που δόθηκαν φέτος. 

Η μείωση αυτή σχετίζεται με την πρόθεση της Γερμανίας να βασιστεί στα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη συνέχιση της υποστήριξης προς το Κίεβο. Το θέμα έχει προκαλέσει έντονες διαβουλεύσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Κρίστιαν Λίντνερ, ζήτησε από τους συναδέλφους του να κάνουν περικοπές για να τηρηθεί το "φρένο χρέους", ένας συνταγματικός κανόνας που αποσκοπεί στον περιορισμό του υπερβολικού κρατικού δανεισμού.

Το σχέδιο προϋπολογισμού δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί και θα συζητηθεί περαιτέρω στο γερμανικό κοινοβούλιο πριν από την τελική του έγκριση. Παράλληλα, οι σύμμαχοι της Ουκρανίας εργάζονται πάνω σε έναν μηχανισμό που θα επιτρέπει τη χρήση ενός μέρους των 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, για να χρηματοδοτηθεί ο πόλεμος κατά της Ρωσίας. 

Η Γερμανία ελπίζει ότι αυτά τα κεφάλαια θα είναι διαθέσιμα από το 2025, ενώ ήδη έχει επιτευχθεί πολιτική συμφωνία μεταξύ των χωρών της G7 για τη χρηματοδότηση ενός δανείου 50 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ουκρανία.


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ

Διεθνή / Βαλτιμόρη: Διώξεις στην εταιρεία του πλοίου για την κατάρρευση της γέφυρας

Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι η εταιρεία απέκρυψε κρίσιμες πληροφορίες από τους ερευνητές και δεν ενημέρωσε επαρκώς την αμερικανική ακτοφυλακή για τεχνικά προβλήματα και κινδύνους ασφαλείας στο πλοίο
THE LIFO TEAM
ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ο ανώτατος ηγέτης του είναι άφαντος, τη στιγμή που οι διαπραγματευτές τον χρειάζονται περισσότερο

Η απουσία του σύμφωνα με δημοσίευμα της WSJ επηρεάζει τις εσωτερικές ισορροπίες στην Τεχεράνη, καθώς η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εμφανίζεται διχασμένη ως προς τη στάση στις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΡΜΕΝΙΑ ΝΙΚΟΛ ΠΑΣΙΝΙΑΝ ΝΑΓΚΟΡΝΟ ΚΑΡΑΜΠΑΧ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Διεθνή / Ο Νικόλ Πασινιάν δήλωσε πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν ανήκε στην Αρμενία

Σε μια απρόσμενη παραδοχή, ο Αρμένιος πρωθυπουργός δήλωσε ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ δεν αποτελούσε έδαφος της Αρμενίας και ότι η προσπάθεια για την κατάκτησή του ήταν «ένα μοιραίο λάθος»
THE LIFO TEAM
Μπορείς να παραγγείλεις Diet Coke ή να βομβαρδίσεις το Ιράν: το νέο αντι-Trump arcade στο National Mall

Διεθνή / Να παραγγείλεις αναψυκτικό ή να βομβαρδίσεις το Ιράν; Το νέο αντι-Tραμπ παιχνίδι στην Ουάσινγκτον

Η Secret Handshake, η ανώνυμη ομάδα πίσω από τα σατιρικά γλυπτά του Τραμπ με τον Τζέφρι Έπσταϊν, επέστρεψε στο National Mall με ένα κανονικό arcade παιχνίδι για τον πόλεμο με το Ιράν. Το Operation Epic Furious σατιρίζει μια κυβέρνηση που, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, παρουσιάζει τη στρατιωτική βία σαν πολεμικό trailer από το Call of Duty.
THE LIFO TEAM