Γερμανία: Κινητά εκλογικά κέντρα για την αντιμετώπιση της αδιαφορίας

Γερμανία: Κινητά εκλογικά κέντρα για την αντιμετώπιση της αδιαφορίας Facebook Twitter
0

Ενόψει των εκλογών της 7ης Μαΐου στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν και της ενδεχόμενης μικρής συμμετοχής των ψηφοφόρων, δοκιμάστηκε ένας νέος τρόπος προσέλκυσής τους στην πρωτεύουσα Κίελο: Τα κινητά εκλογικά κέντρα, τα οποία θυμίζουν κινητά κέντρα ...αιμοδοσίας. Το πείραμα θα κοστίσει στο κρατίδιο 25.000 ευρώ και έτσι οι κάλπες θα πάνε ...αυτοπροσώπως στους εκλογείς, αντί να συμβεί το αντίθετο.

Τα κινητά εκλογικά κέντρα θα βρίσκονται σε διάφορα "κομβικά" σημεία της πόλης όπως κοντά σε σουπερμάρκετ, βενζινάδικα ή μπροστά στο δημαρχείο της πόλης και την ιδέα φαίνεται πως οι πολίτες την βρίσκουν καλή, αφού μπορούν να συνδυάσουν άλλες υποχρεώσεις τους με τις τοπικές εκλογές.

Η συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές του Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ήταν περίπου 60%, αλλά στις δημοτικές συμμετείχε μόνον το 46,7%, ποσοστό το οποίο ήταν και το ιστορικό χαμηλό συμμετοχής. Αν η ιδέα αυτή θα αποδώσει θα φανεί βέβαια την ημέρα των εκλογών. Εάν το πείραμα επιτύχει τότε θα επεκταθεί και στις προσεχείς δημοτικές εκλογές της πόλης Λίμπεκ, το φθινόπωρο.

   Πηγή: Neues Deutschland/ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Διεθνή / Στην Ινδία ένα εργαστήριο φτιάχνει ομοιώματα νεκρών για οικογένειες που πενθούν

Στην Κολκάτα της Ινδίας, το εργαστήριο του Subimal Das κατασκευάζει υπερρεαλιστικά ομοιώματα νεκρών σε φυσικό μέγεθος για οικογένειες που θέλουν να κρατήσουν ένα απτό ίχνος των αγαπημένων τους μέσα στο σπίτι.
THE LIFO TEAM