Γερμανία: Καταρρέει το κόμμα της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις - Σενάρια πρόωρων εκλογών

Γερμανία: Καταρρέει το κόμμα της Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις - Σενάρια πρόωρων εκλογών Facebook Twitter
0

Σε νέα ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχώρησαν τα ποσοστά των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, με το κόμμα να βρίσκεται πίσω από τους αντιπολιτευόμενους Πράσινους, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε χθες. 

Οι αμφιβολίες για το κατά πόσον η συμμαχία κεντροδεξιάς - κεντροαριστεράς μπορεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέχρι το 2021, εντείνεται στη Γερμανία, σε μεγάλο βαθμό λόγω αναταραχών στο SPD, με πολλούς αναλυτές να βλέπουν πλέον μεγάλες πιθανότητες να διεξαχθούν ομοσπονδιακές εκλογές το 2020.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Forsa, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) συγκεντρώνει πλέον 24%, ποσοστό μειωμένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα.

Το SPD παραμένει στο ιστορικό του χαμηλό 12%, στα ίδια επίπεδα δηλαδή με το ακροδεξιό κόμμα AfD, με πολλά στελέχη του SPD να θέλουν το κόμμα να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Οι Πράσινοι, που ενισχύονται από την εντεινόμενη ανησυχία στην Ευρώπη για την κλιματική αλλαγή παραμένουν πρώτο κόμμα, εξασφαλίζοντας το 27% των ψήφων.

Αν ο συνασπισμός της Μέρκελ «καταρρεύσει», η Γερμανία θα βρεθεί αντιμέτωπη με τα σενάρια προκήρυξης πρόωρων εκλογών, σχηματισμού κυβέρνησης συμμαχίας ή μιας συμμαχίας τριών παρατάξεων, όπως αναφέρει το Reuters.Και τα τρία σενάρια θα μπορούσαν, μάλιστα, να επιταχύνουν την αποχώρησης της Μέρκελ που έχει ήδη μεταβιβάσει τη «σκυτάλη» για την ηγεσία του CDU στην Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ