Γερμανία: Για πρώτη φορά ίσος αριθμός γυναικών - ανδρών στην κυβέρνηση - «Σημαντική η ισότητα»

Γερμανία: Για πρώτη φορά ίσος αριθμός γυναικών - ανδρών στην κυβέρνηση - «Σημαντική η ισότητα» Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: ΑΡ
0

Η νέα γερμανική κυβέρνηση που θα αναλάβει καθήκοντα την Τετάρτη θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά ίσο αριθμό ανδρών και γυναικών.

Οι γυναίκες θα αναλάβουν υπουργεία κλειδιά, ανακοίνωσε ο επόμενος καγκελάριος Ολαφ Σολτς.

Εν μέσω αναζωπύρωσης της επιδημίας της Covid, ο σοσιαλδημοκράτης Καρλ Λάουτερμπαχ, ένας από τους επιστήμονες μεγάλης επιρροής από την εμφάνιση της νόσου, θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας.

«Η ισότητα είναι για μένα σημαντική, για τον λόγο αυτόν μεταξύ των 16 υπουργών, θα υπάρχουν οκτώ άνδρες και οκτώ γυναίκες», διαβεβαίωσε ο Ολαφ Σολτς που δηλώνει «φεμινιστής».

«Είμαι ιδιαιτέρως υπερήφανος που γυναίκες τίθενται πλέον επικεφαλής υπουργείων των οποίων δεν ηγούνται κατά παράδοσιν γυναίκες», είπε.

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο θα ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού, αποφάσισε την ανάθεση των υπουργείων Εσωτερικών, Αμυνας, Ανάπτυξης και Δόμησης σε γυναίκες.

Η οικολόγος Αναλένα Μπέρμποκ, 40 ετών, θα αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών, ενώ άλλες δύο γυναίκες προερχόμενες από τους Πράσινους θα αναλάβουν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Οικογένειας.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες του FDP ανέθεσαν μόνο το ένα από τα τέσσερα υπουργεία του σε γυναίκα, το υπουργείο Παιδείας.

Ο Ολαφ Σολτς δήλωσε ότι η ανάθεση του υπουργείου Υγείας στον σοσιαλδημοκράτη Καρλ Λάουτερμπαχ ανταποκρίνεται στην επιθυμία «των περισσότερων Γερμανών».

Ο Καρλ Λάουτερμπαχ, γιατρός, από την έναρξη της πανδημίας παρών στα τηλεοπτικά talk-show, έγινε πρόσωπο μεγάλης επιρροής στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης. Είναι υποστηρικτής της εφαρμογής περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της αναζωπύρωσης της επιδημίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Διεθνή / Ισραήλ - Χαμάς: Ο Τράμπ ανακοίνωσε συμφωνία για απελευθέρωση των Ομήρων

Κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για απελευθέρωση των ομήρων  ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πετυχαίνοντας έτσι ένα σημαντικό βήμα προς τη λήξη του πολέμου. 
LIFO NEWSROOM
«Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Διεθνή / «Τα στέλνουν να σκοτωθούν»: Κολομβιανοί μισθοφόροι εκπαιδεύουν παιδιά στον πόλεμο του Σουδάν

Πρώην στρατιώτες που στρατολογήθηκαν από ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας περιγράφουν πώς εκπαίδευαν ανήλικους μαχητές υπό την αιγίδα παραστρατιωτικών δυνάμεων
LIFO NEWSROOM
Υπό πίεση το Βέλγιο: Η Δύση ζητά τη χρήση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για την Ουκρανία

Διεθνή / Οι ΗΠΑ και η Ευρώπη ζητούν να ανοίξουν τα ρωσικά κεφάλαια για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας

Το Βέλγιο δέχεται αυξανόμενη πίεση από ΗΠΑ και Ευρωπαίους συμμάχους να επιτρέψει τη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, καθώς ο πόλεμος και οι ανάγκες ανοικοδόμησης εντείνονται
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να αναμορφώσει τις πωλήσεις φαρμάκων - Εταιρεία που συνδέεται με τον γιο του επωφελείται

Κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες θα συναντηθούν με τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και αξιωματούχους της κυβέρνησης Τραμπ για να συζητήσουν τη μελλοντική αγορά φαρμάκων, με τη BlinkRx να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο
LIFO NEWSROOM