Γερμανία: Βρήκε 16.000 ευρώ και δώρα σε σάκο, τα επέστρεψε και αρνήθηκε την αμοιβή από τον ιδιοκτήτη

Γερμανία: Βρήκε 16.000 ευρώ και δώρα σε σάκο, τα επέστρεψε και αρνήθηκε την αμοιβή από τον ιδιοκτήτη Facebook Twitter
EPA
0

Μια ευχάριστη και αναπάντεχη έκπληξη περίμενε έναν αφηρημένο 63χρονο Γερμανό ανήμερα τα Χριστούγεννα, ο οποίος ξέχασε τον σάκο του με 16.000 ευρώ μέσα και χριστουγεννιάτικα δώρα.

'Ενας περαστικός βρήκε τυχαία και του επέστρεψε το σακίδιό του, που το είχε ξεχάσει κάτω από ένα δέντρο. Το σακίδιο περιείχε χριστουγεννιάτικα δώρα και 16.000 ευρώ σε μετρητά.

Ο ακέραιος 51χρονος ενημέρωσε την αστυνομία αφού σκόνταψε στο σακίδιο, κοντά στο κέντρο της πόλης Κρέφελντ, λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα των Χριστουγέννων. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν πολύ γρήγορα τον ιδιοκτήτη και του παρέδωσαν τον σάκο με το πολύτιμο περιεχόμενό του.

Ο άνδρας που βρήκε το σακίδιο αρνήθηκε να λάβει ακόμη και την αμοιβή του, «επειδή ήταν Χριστούγεννα», όπως είπε. «Υπάρχουν πράγματι άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις τα Χριστούγεννα», έγραψε η αστυνομία του Κρέφελντ στη σελίδα της στο Facebook.

Στη Γερμανία, όποιος επιστρέφει ένα χαμένο αντικείμενο δικαιούται να λάβει αμοιβή, με βάση την αξία του αντικειμένου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο 51χρονος αρνήθηκε να πάρει 490 ευρώ.

Πολλοί χρήστες του διαδικτύου πάντως, χαιρετίζοντας την καλή πράξη του περαστικού, διερωτήθηκαν για ποιο λόγο ο 63χρονος βγήκε για ψώνια έχοντας επάνω του ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι αν και είναι «ασυνήθιστο», εκείνος «αισθανόταν μεγαλύτερη ασφάλεια» να έχει τα χρήματά του στο σακίδιό του.

Με πληροφορίες από AFP 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Διεθνή / ΗΠΑ: Υπάλληλος καφετέριας έσπασε με σφυρί το παρμπρίζ πελάτη που της πέταξε τον καφέ

Στο βίντεο που ανέβασε η ίδια η Έμα υποστήριξε ότι αντέδρασε έτσι γιατί ένιωσε ότι κινδυνεύει, ενώ υπογράμμισε πως ο άνδρας την απείλησε λέγοντάς της πως «δεν πρόκειται να λείψεις σε κανέναν»
NEWSROOM