Γερμανία: Ακροδεξιός πυρήνας δρούσε στην αστυνομία της Φρανκφούρτης

Γερμανία: Ακροδεξιός πυρήνας δρούσε στην αστυνομία της Φρανκφούρτης Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Την ύπαρξη ακροδεξιού πυρήνα στην αστυνομία της Φρανκφούρτης αποκάλυψε σήμερα γερμανική εφημερίδα. 

Τον πυρήνα είχαν σχηματίσει πέντε αξιωματικοί της Αστυνομίας της Φρανκφούρτης. Χρησιμοποιούσαν ναζιστικά σύμβολα και απειλούσαν τουλάχιστον μία δικηγόρο τουρκικής  καταγωγής και το δύο ετών παιδί της.

Σχετικό ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε σήμερα στην «Frankfurter Neue Presse» και το γεγονός έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα.

Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, όλοι αξιωματικοί της Αστυνομίας στην Φρανκφούρτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την υπηρεσία τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ειδική έρευνα σε βάρος τους.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα μέλη της ομάδας αντάλλασσαν μεταξύ τους φωτογραφίες ναζιστικών συμβόλων μέσω της εφαρμογής WhatsApp, ενώ σε μήνυμά τους με φαξ προς την τουρκικής καταγωγής δικηγόρο Σεντά Μπασάι-Γιλντίζ, η οποία είχε υπερασπιστεί ύποπτους για ισλαμιστική παραστρατιωτική δράση, απειλούσαν την ίδια και την δύο ετών κόρη της, αποκαλώντας τες «άθλια τουρκικά γουρούνια» και καλώντας τις να εγκαταλείψουν την Γερμανία «όσο ακόμη μπορούν».

Το μήνυμα έφερε την υπογραφή «NSU 2.0», παραπέμποντας στην τρομοκρατική οργάνωση του Εθνικού Σοσιαλιστικού Υπόγειου Ρεύματος, η οποία ευθύνεται για τις δολοφονίες επτά Τούρκων κι ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία.

Η κυρία Μπασάι-Γιλντίζ, η οποία εκπροσωπούσε και κάποιες από τις οικογένειες των θυμάτων του NSU, δήλωσε ότι λαμβάνει συχνά ανάλογες απειλές, θορυβήθηκε ωστόσο ιδιαίτερα από την συγκεκριμένη, λόγω των αναφορών στην κόρη της και στην διεύθυνση της κατοικίας της.

Κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνα, στην διάρκεια της οποίας αποκαλύφθηκε ο εν λόγω πυρήνας στους κόλπους της.

Στις αποκαλύψεις αντέδρασαν άμεσα όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την επίδειξη μεγαλύτερης προσοχής από τα σώματα ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Διεθνή / Ίαν Γουότκινς: Δύο συλλήψεις για τη δολοφονία του παιδεραστή πρώην τραγουδιστή των Lostrpophets στη φυλακή

Ο 48χρονος, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή σε βρετανική φυλακή για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών, εντοπίστηκε με σοβαρά τραύματα και υπέκυψε επί τόπου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

Διεθνή / ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στη Νότια Καρολίνα - Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί και 20 τραυματίες

«Πολλοί τραυματίες και αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν προς κοντινές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες για να βρουν καταφύγιο από τους πυροβολισμούς», ανέφερε το Γραφείο του Σερίφη
LIFO NEWSROOM
Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Διεθνή / Οι Ευρωπαίοι ακροδεξιοί μιμούνται τον Τραμπ στην «εκστρατεία κατά της Antifa»

Ο Αμερικανός πρόεδρος προσφέρει νομιμότητα, αφήγημα και συνοχή στη νέα ευρωπαϊκή δεξιά, ενώ γύρω του έχει ήδη στηθεί ένα δίκτυο χρηματοδοτών και δεξαμενών σκέψης που συνθέτουν μια «Maga internationale»
LIFO NEWSROOM
Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Διεθνή / Στρατηγική συνεργασία ΗΠΑ-Φινλανδίας στην Αρκτική: Κατασκευάζονται 11 νέα παγοθραυστικά

Οι ΗΠΑ και η Φινλανδία ανακοίνωσαν κοινό σχέδιο για την κατασκευή 11 παγοθραυστικών, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και των συμφερόντων στην Αρκτική, σε μια περίοδο γεωπολιτικής έντασης
LIFO NEWSROOM