Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ

Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Tα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενέκριναν σήμερα ένα εκλογικό μανιφέστο όπου διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα, ενώ το κόμμα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.


Το ξενοφοβικό κόμμα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά έως και 14% και συνιστά μια σοβαρή πρόκληση για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της, όπως και για άλλα κόμματα στη γερμανική πολιτική σκηνή, ενόψει των εκλογών του 2017.


Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του, πολλά από τα 2.000 στελέχη του χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις απόψεις που εξέφρασαν ομιλητές από το βήμα υπέρ της λήψης μέτρων κατά των «συμβόλων εξουσίας του Ισλαμισμού», ενώ αποδοκιμάσαν τις εκκλήσεις για διεξαγωγή διαλόγου με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.


«Το Ισλάμ είναι κάτι το ξένο σε εμάς και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επικαλείται την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό» δήλωσε ο Χανς Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Το κεφάλαιο του εκλογικού μανιφέστου του AfD που αναφέρεται στους μουσουλμάνους έχει τίτλο «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Μεταξύ άλλων προτείνεται στο κείμενο να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.


Στη Γερμανία διαμένουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, το 5% περίπου του συνόλου του πληθυσμού. Πολλοί από την μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας έχουν έλθει από την Τουρκία για να βρουν εργασία, εκείνοι ωστόσο που έφθασαν τον τελευταίο χρόνο είναι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Χθες τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές αριστερών κομμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρώτο συνέδριο των μελών του AfD. Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM