Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ

Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Tα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενέκριναν σήμερα ένα εκλογικό μανιφέστο όπου διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα, ενώ το κόμμα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.


Το ξενοφοβικό κόμμα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά έως και 14% και συνιστά μια σοβαρή πρόκληση για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της, όπως και για άλλα κόμματα στη γερμανική πολιτική σκηνή, ενόψει των εκλογών του 2017.


Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του, πολλά από τα 2.000 στελέχη του χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις απόψεις που εξέφρασαν ομιλητές από το βήμα υπέρ της λήψης μέτρων κατά των «συμβόλων εξουσίας του Ισλαμισμού», ενώ αποδοκιμάσαν τις εκκλήσεις για διεξαγωγή διαλόγου με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.


«Το Ισλάμ είναι κάτι το ξένο σε εμάς και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επικαλείται την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό» δήλωσε ο Χανς Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Το κεφάλαιο του εκλογικού μανιφέστου του AfD που αναφέρεται στους μουσουλμάνους έχει τίτλο «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Μεταξύ άλλων προτείνεται στο κείμενο να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.


Στη Γερμανία διαμένουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, το 5% περίπου του συνόλου του πληθυσμού. Πολλοί από την μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας έχουν έλθει από την Τουρκία για να βρουν εργασία, εκείνοι ωστόσο που έφθασαν τον τελευταίο χρόνο είναι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Χθες τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές αριστερών κομμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρώτο συνέδριο των μελών του AfD. Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / ΗΠΑ: Πρωτοφανείς πλημμύρες στην Ουάσινγκτον - Έως και 100.000 άνθρωποι ενδέχεται να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Μετά από δύο ημέρες έντονων φαινομένων, η αμερικάνικη ΕΜΥ προειδοποιεί για 10 έως 20 εκατοστά βροχής - Ανησυχητική η κατάσταση στην Ουάσινγκτον των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM