Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ

Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Tα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενέκριναν σήμερα ένα εκλογικό μανιφέστο όπου διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα, ενώ το κόμμα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.


Το ξενοφοβικό κόμμα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά έως και 14% και συνιστά μια σοβαρή πρόκληση για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της, όπως και για άλλα κόμματα στη γερμανική πολιτική σκηνή, ενόψει των εκλογών του 2017.


Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του, πολλά από τα 2.000 στελέχη του χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις απόψεις που εξέφρασαν ομιλητές από το βήμα υπέρ της λήψης μέτρων κατά των «συμβόλων εξουσίας του Ισλαμισμού», ενώ αποδοκιμάσαν τις εκκλήσεις για διεξαγωγή διαλόγου με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.


«Το Ισλάμ είναι κάτι το ξένο σε εμάς και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επικαλείται την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό» δήλωσε ο Χανς Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Το κεφάλαιο του εκλογικού μανιφέστου του AfD που αναφέρεται στους μουσουλμάνους έχει τίτλο «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Μεταξύ άλλων προτείνεται στο κείμενο να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.


Στη Γερμανία διαμένουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, το 5% περίπου του συνόλου του πληθυσμού. Πολλοί από την μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας έχουν έλθει από την Τουρκία για να βρουν εργασία, εκείνοι ωστόσο που έφθασαν τον τελευταίο χρόνο είναι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Χθες τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές αριστερών κομμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρώτο συνέδριο των μελών του AfD. Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΡΟΥΜΕΝ ΡΑΝΤΕΦ

Διεθνή / Ρούμεν Ράντεφ: Ποιος είναι ο φιλορώσος νικητής των εκλογών στη Βουλγαρία - «Άγνωστη» η εξωτερική του πολιτική

Με αυτή την εξέλιξη ίσως να μπει ένα τέλος στην πολιτική αστάθεια που επικρατεί στη χώρα έπειτα από οκτώ εκλογικές αναμετρήσεις σε διάστημα πέντε ετών
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Λίβανος: Oι πολίτες επιστρέφουν μετά την εύθραυστη εκεχειρία αντικρίζοντας εικόνες καταστροφής

«Μου είπαν ότι το σπίτι μου έχει καταστραφεί, αλλά ήθελα να το δω με τα μάτια μου» - Κτίρια έχουν ισοπεδωθεί, δρόμοι έχουν καταστραφεί και πολλές κατοικίες είχαν καεί ή υποστεί σοβαρές ζημιές από αεροπορικά πλήγματα
THE LIFO TEAM
ΙΤΑΛΙΑ ΤΖΟΡΤΖΙΑ ΜΕΛΟΝΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ

Διεθνή / Ιταλία: Μπόνους σε δικηγόρους για να πείθουν τους μετανάστες-πελάτες τους να επιστρέψουν στην πατρίδα τους

Το ακριβές ποσό δεν καθορίζεται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μελόνι, ωστόσο σύμφωνα με εκτιμήσεις του ιταλικού Τύπου ανέρχεται περίπου στα 615 ευρώ
THE LIFO TEAM