Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ

Γερμανία: To ακροδεξιό AfD ψήφισε μανιφέστο κατά του Ισλάμ Facebook Twitter
0

Tα στελέχη του αντιμεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ενέκριναν σήμερα ένα εκλογικό μανιφέστο όπου διακηρύσσεται ότι το Ισλάμ δεν είναι συμβατό με το Σύνταγμα, ενώ το κόμμα τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης των μιναρέδων και της μπούρκας.


Το ξενοφοβικό κόμμα καταγράφει στις δημοσκοπήσεις ποσοστά έως και 14% και συνιστά μια σοβαρή πρόκληση για την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και το συντηρητικό κόμμα της, όπως και για άλλα κόμματα στη γερμανική πολιτική σκηνή, ενόψει των εκλογών του 2017.


Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του, πολλά από τα 2.000 στελέχη του χειροκρότησαν με ενθουσιασμό τις απόψεις που εξέφρασαν ομιλητές από το βήμα υπέρ της λήψης μέτρων κατά των «συμβόλων εξουσίας του Ισλαμισμού», ενώ αποδοκιμάσαν τις εκκλήσεις για διεξαγωγή διαλόγου με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας.


«Το Ισλάμ είναι κάτι το ξένο σε εμάς και για αυτόν τον λόγο δεν μπορεί να επικαλείται την αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας στον ίδιο βαθμό με τον Χριστιανισμό» δήλωσε ο Χανς Τόμας Τιλσνάιντερ, βουλευτής του AfD στο κρατίδιο της Σαξονίας- Άνχαλτ προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων.


Το κεφάλαιο του εκλογικού μανιφέστου του AfD που αναφέρεται στους μουσουλμάνους έχει τίτλο «το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία». Μεταξύ άλλων προτείνεται στο κείμενο να απαγορευτούν οι μιναρέδες και η μπούρκα.


Στη Γερμανία διαμένουν σχεδόν 4 εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, το 5% περίπου του συνόλου του πληθυσμού. Πολλοί από την μουσουλμανική κοινότητα της Γερμανίας έχουν έλθει από την Τουρκία για να βρουν εργασία, εκείνοι ωστόσο που έφθασαν τον τελευταίο χρόνο είναι άνθρωποι που έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλυτώσουν από τις συγκρούσεις στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν.


Χθες τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές αριστερών κομμάτων συγκρούστηκαν με την αστυνομία καθώς επιχείρησαν να εισβάλουν στο πρώτο συνέδριο των μελών του AfD. Σχεδόν 500 άνθρωποι συνελήφθησαν και αφέθηκαν αργότερα ελεύθεροι και 10 αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΠΟΛΑ ΗΠΑ ΚΕΝΥΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / NYT: Η κυβέρνηση Τραμπ θα στέλνει στην Κένυα Αμερικανούς που εκτέθηκαν στον Έμπολα

Η προσέγγιση αυτή σηματοδοτεί σημαντική αλλαγή σε σχέση με προηγούμενες αμερικανικές κυβερνήσεις, οι οποίες μετέφεραν πολίτες και υγειονομικούς πίσω στις ΗΠΑ για νοσηλεία σε εξειδικευμένες μονάδες υψηλής ασφάλειας
THE LIFO TEAM
GEN Z JONATHAN HAIDT NYU

Διεθνή / «Προστατεύστε την προσοχή σας»: Το μήνυμα του Jonathan Haidt στους αποφοίτους της Gen Z

Μιλώντας στο πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, ο κοινωνικός ψυχολόγος κάλεσε τους νέους να προστατεύσουν την προσοχή τους από την ψηφιακή υπερφόρτωση και να επενδύσουν περισσότερο στις πραγματικές εμπειρίες και σχέσεις
THE LIFO TEAM
DANIELLA KLETTE ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ

Διεθνή / Στη φυλακή η «πιο καταζητούμενη γυναίκα» της Γερμανίας μετά από δεκαετίες στην παρανομία

Η Daniela Klette, πρώην μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης, ζούσε επί δεκαετίες με ψεύτικη ταυτότητα στο Βερολίνο μέχρι που φωτογραφίες από φεστιβάλ οδήγησαν τις Αρχές στα ίχνη της
THE LIFO TEAM