Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις

Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unpslash
0

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στο δίκτυο μεταφορών της Γερμανίας καθώς δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Το προσωπικό σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, λεωφορεία και μετρό της Γερμανίας προχώρησε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε 24ωρη απεργία.

Τα συνδικάτα ζητούν υψηλότερους μισθούς για να βοηθήσουν τα μέλη τους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής σε όλη τη χώρα.

Υπήρξαν πολλαπλές μικρότερες στάσεις εργασίας σε άλλους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά η απεργία της Δευτέρας θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Τα δύο συνδικάτα, που συμμετέχουν στην απεργία είναι από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία. Η Verdi εκπροσωπεί περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των αεροδρομίων. Η EVG εκπροσωπεί περίπου 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn, την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, και σε άλλες εταιρείες λεωφορείων.

Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι η απεργία θα αυξήσει την πίεση στους εργοδότες ενόψει ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Ο Φράνκ Βέρνεκε, ο επικεφαλής της Verdi, περιέγραψε την αύξηση των μισθών ως ζήτημα επιβίωσης για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Ο κόσμος δεν είναι μόνο κακοπληρωμένος, αλλά και απελπιστικά καταπονημένος», είπε.

Η Verdi θέλει να εξασφαλίσει αύξηση μισθών 10,5% για το προσωπικό, ενώ το άλλο εμπλεκόμενο συνδικάτο, η EVG, θέλει αύξηση 12%.

Ο εθνικός φορέας σιδηροδρόμων της Γερμανίας, η Deutsche Bahn, καταδίκασε τα σχέδια και τα χαρακτήρισε «εντελώς υπερβολικά, αβάσιμα και περιττά».

Απεργία στις μεταφορές: Αντιδράσεις και ακυρώσεις 

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου την Κυριακή, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν. Η ένωση αεροδρομίων της Γερμανίας δήλωσε ότι περίπου 380.000 αερομεταφορείς θα επηρεαστούν από την απεργία, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή «υπερβαίνει κάθε δυνατό και δικαιολογημένο μέτρο».

Ορισμένοι εκπρόσωποι των εργοδοτών προειδοποιούν ότι τα συνδικάτα προβάλλουν παράλογα αιτήματα, τα οποία κινδυνεύουν να τα αποξενώσουν από την κοινή γνώμη. 

Ωστόσο, ορισμένα συνδικάτα έχουν καταφέρει να κερδίσουν αυξήσεις στους μισθούς, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα ταχυδρομεία που κέρδισαν αύξηση 11,5% στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ζελένσκι: «Οι ΗΠΑ δεν έχουν χρόνο για την Ουκρανία λόγω Ιράν» - Νεκρό 8χρονο παιδί και 14 τραυματίες στο Τσερκάσι

«Εάν οι ΗΠΑ δεν ασκήσουν πίεση στον Πούτιν και περιοριστούν σε έναν ήπιο διάλογο, τότε εκείνος δεν θα έχει λόγο να φοβάται», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος - Συνεχίζονται οι ρωσικές επιδρομές
THE LIFO TEAM