Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις

Γερμανία: Αιφνιδιαστική απεργία στις μεταφορές -Ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στις μετακινήσεις Facebook Twitter
Φωτ.: Unpslash
0

Σοβαρά προβλήματα αναμένονται στο δίκτυο μεταφορών της Γερμανίας καθώς δύο από τα μεγαλύτερα συνδικάτα της χώρας προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Το προσωπικό σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, λεωφορεία και μετρό της Γερμανίας προχώρησε χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε 24ωρη απεργία.

Τα συνδικάτα ζητούν υψηλότερους μισθούς για να βοηθήσουν τα μέλη τους να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος ζωής σε όλη τη χώρα.

Υπήρξαν πολλαπλές μικρότερες στάσεις εργασίας σε άλλους τομείς των δημόσιων υπηρεσιών, αλλά η απεργία της Δευτέρας θα είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα.

Τα δύο συνδικάτα, που συμμετέχουν στην απεργία είναι από τα μεγαλύτερα στη Γερμανία. Η Verdi εκπροσωπεί περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον δημόσιο τομέα, συμπεριλαμβανομένων των δημόσιων μεταφορών και των αεροδρομίων. Η EVG εκπροσωπεί περίπου 230.000 εργαζόμενους στην Deutsche Bahn, την εθνική σιδηροδρομική εταιρεία της Γερμανίας, και σε άλλες εταιρείες λεωφορείων.

Τα συνδικάτα ελπίζουν ότι η απεργία θα αυξήσει την πίεση στους εργοδότες ενόψει ενός ακόμη γύρου διαπραγματεύσεων για τους μισθούς.

Ο Φράνκ Βέρνεκε, ο επικεφαλής της Verdi, περιέγραψε την αύξηση των μισθών ως ζήτημα επιβίωσης για πολλές χιλιάδες εργαζόμενους, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Ο κόσμος δεν είναι μόνο κακοπληρωμένος, αλλά και απελπιστικά καταπονημένος», είπε.

Η Verdi θέλει να εξασφαλίσει αύξηση μισθών 10,5% για το προσωπικό, ενώ το άλλο εμπλεκόμενο συνδικάτο, η EVG, θέλει αύξηση 12%.

Ο εθνικός φορέας σιδηροδρόμων της Γερμανίας, η Deutsche Bahn, καταδίκασε τα σχέδια και τα χαρακτήρισε «εντελώς υπερβολικά, αβάσιμα και περιττά».

Απεργία στις μεταφορές: Αντιδράσεις και ακυρώσεις 

Στο αεροδρόμιο του Μονάχου την Κυριακή, πολλές πτήσεις ακυρώθηκαν. Η ένωση αεροδρομίων της Γερμανίας δήλωσε ότι περίπου 380.000 αερομεταφορείς θα επηρεαστούν από την απεργία, αλλά πρόσθεσε ότι αυτή «υπερβαίνει κάθε δυνατό και δικαιολογημένο μέτρο».

Ορισμένοι εκπρόσωποι των εργοδοτών προειδοποιούν ότι τα συνδικάτα προβάλλουν παράλογα αιτήματα, τα οποία κινδυνεύουν να τα αποξενώσουν από την κοινή γνώμη. 

Ωστόσο, ορισμένα συνδικάτα έχουν καταφέρει να κερδίσουν αυξήσεις στους μισθούς, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων στα ταχυδρομεία που κέρδισαν αύξηση 11,5% στις αρχές Μαρτίου.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΡΟΝ ΟΣΜΠΟΡΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ TOMMY ROBINSON

Διεθνή / Σάρον Όσμπορν: Σφοδρές αντιδράσεις για τη στήριξη της στον ακροδεξιό Τόμι Ρόμπινσον

Ο Robinson είναι γνωστός στο Ηνωμένο Βασίλειο για τις σκληρές αντιμεταναστευτικές του θέσεις και τη δράση του στον ακροδεξιό χώρο, ενώ έχει βρεθεί επανειλημμένα αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ

Διεθνή / Η ΕΕ καθησυχάζει για τα καύσιμα αεροσκαφών μετά τις ανησυχίες των τελευταίων ημερών

Οι τιμές των καυσίμων αεροσκαφών στην Ευρώπη έχουν υπερδιπλασιαστεί από τα τέλη Φεβρουαρίου, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ ξεκίνησαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΥΡΩΠΗ

Διεθνή / Reuters: Θα καθυστερήσουν οι αποστολές αμερικανικών όπλων στην Ευρώπη λόγω του πολέμου στο Ιράν

Αμερικανοί αξιωματούχοι αποδίδουν μέρος της πίεσης στα αποθέματα στο γεγονός ότι ευρωπαϊκές χώρες δεν συνέβαλαν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Η Ευρώπη επιταχύνει τα σχέδιά της για ασφαλή ναυσιπλοΐα στα Στενά του Ορμούζ - Όσα δήλωσαν οι ηγέτες των χωρών

Στη συνάντησή τους στο Παρίσι, οι Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν ότι ενδέχεται να εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για μια αμυντική αποστολή, παρά το γεγονός ότι το Ιράν δήλωσε πως ανοίγει πλήρως τη θαλάσσια δίοδο
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ BREXIT ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Brexit: Πάνω από τους μισούς Βρετανούς υποστηρίζουν την επανένταξη στην ΕΕ, δέκα χρόνια μετά το δημοψήφισμα

Η αυξανόμενη στήριξη των Βρετανών για επανένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φέρνει το Εργατικό Κόμμα αντιμέτωπο με πολιτικά διλήμματα, καθώς η «προσεκτική στάση» του κινδυνεύει να του κοστίσει σε ψηφοφόρους
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΕΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΡΙΚΗ

Διεθνή / Η Ευρώπη «αποφασίζει» για τα Στενά του Ορμούζ χωρίς τους Αμερικανούς: Τι προτείνουν Μακρόν και Στάρμερ

Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ αποτελεί άμεση προτεραιότητα, κυρίως με δεδομένες τις παγκόσμιες οικονομικές επιπτώσεις που ο πόλεμος
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ειδήσεις / Γιατί ο Ζόχραν Μαμντάνι δεν θα πάει στο Met Gala

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε ότι ούτε ο ίδιος ούτε η σύζυγός του, Ράμα Ντουάτζι, θα παραστούν στο φετινό Met Gala. Η απόφασή του έρχεται σε μια στιγμή που ο Μαμντάνι επιμένει δημόσια στο κόστος ζωής και στη φορολόγηση των πολύ πλούσιων.
THE LIFO TEAM