Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών

Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών Facebook Twitter
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε  η συζήτηση για τη μείωση του ηλικιακού ορίου για την άσκηση διώξεων.

Το θύμα, που εντοπίστηκε σε θάμνους την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση ήταν βίαια και μεγάλης διάρκειας. Και τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από το σχολείο τους και μέχρι τώρα ένα από αυτά έχει εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή. Το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων στη Γερμανία είναι σήμερα στα 14 έτη. 

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας, ανέφερε πως η ένωση ζητάει εδώ και χρόνια να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων εναντίον ανηλίκων. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Γενς Γκίσα, πρόεδρος των δικαστών της Γερμανίας, ανέφερε πως η εξίσωση «μεγαλύτερες τιμωρίες άρα μικρότερη εγκληματικότητα» δεν ισχύει πάντα για τους νέους. Παράλληλα ανέφερε ότι οι κανόνες εκπαίδευσης στοn γερμανικό νόμο λειτουργούσαν καλά για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας. 

Η υπόθεση αυτή, που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μουλχάιμ της Δυτικής Γερμανίας, απαιτεί δράση από το την γερμανική υπηρεσία πρόνοιας για τα παιδιά και τους νέους, με στόχο τη διευθέτηση των ζητημάτων συμπεριφοράς των υπόπτων, δήλωσε ένας υπεύθυνος του Γραφείου Προστασίας Παιδιών. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Διεθνή / Οργή για τον AI Darth Vader στο Fortnite – Οι φαν του Star Wars και η SAG-AFTRA καταγγέλλουν «ψηφιακή νεκρομαντεία»

Αντιδράσεις προκαλεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης για την αναπαραγωγή της φωνής του Τζέιμς Ερλ Τζόουνς – Καταγγελία από την ένωση ηθοποιών για παραβίαση εργασιακών δικαιωμάτων
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Διεθνή / Σκάνδαλο Perrier: Η Nestlé παραδέχεται παράνομες πρακτικές καθαρισμού – Το γαλλικό κράτος κατηγορείται για συγκάλυψη

Έκθεση της Γαλλικής Γερουσίας αποκαλύπτει χρήση μη εγκεκριμένων φίλτρων σε φυσικά μεταλλικά νερά και σιωπή της κυβέρνησης Μακρόν από το 2022
LIFO NEWSROOM
Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες ανησυχούν: Περίπου 1,5 εκατ. ντόπιοι θα πάνε στην Ελλάδα για διακοπές

Διεθνή / Τουρκία: Περίπου 1,5 εκατ. τουρίστες επιλέγουν την Ελλάδα για διακοπές

Τούρκοι τουριστικοί πράκτορες εκτιμούν ότι η Τουρκία έχει ανέβει στην 5η θέση στην κατάταξη των χωρών που επισκέπτονται περισσότερο την Ελλάδα - Οι Τούρκοι τουρίστες θα συνεισφέρουν 1 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ