Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών

Γερμανία: 18χρονη βιάστηκε ομαδικά από αγόρια 12 και 14 ετών Facebook Twitter
0

Σάλος έχει ξεσπάσει στη Γερμανία μετά τον ομαδικό βιασμό μιας 18χρονης από πέντε αγόρια ηλικίας 12 και 14 ετών, ενώ παράλληλα αναθερμάνθηκε  η συζήτηση για τη μείωση του ηλικιακού ορίου για την άσκηση διώξεων.

Το θύμα, που εντοπίστηκε σε θάμνους την Παρασκευή, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής του Ρουρ στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας. Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας ανέφερε ότι η επίθεση ήταν βίαια και μεγάλης διάρκειας. Και τα πέντε αγόρια έχουν αποβληθεί από το σχολείο τους και μέχρι τώρα ένα από αυτά έχει εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή. Το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων στη Γερμανία είναι σήμερα στα 14 έτη. 

Ο Ράινερ Βεντ, πρόεδρος των αστυνομικών της Γερμανίας, ανέφερε πως η ένωση ζητάει εδώ και χρόνια να χαμηλώσει το ηλικιακό όριο για την άσκηση διώξεων εναντίον ανηλίκων. Από την πλευρά του ωστόσο, ο Γενς Γκίσα, πρόεδρος των δικαστών της Γερμανίας, ανέφερε πως η εξίσωση «μεγαλύτερες τιμωρίες άρα μικρότερη εγκληματικότητα» δεν ισχύει πάντα για τους νέους. Παράλληλα ανέφερε ότι οι κανόνες εκπαίδευσης στοn γερμανικό νόμο λειτουργούσαν καλά για την αντιμετώπιση της νεανικής εγκληματικότητας. 

Η υπόθεση αυτή, που εκτυλίχθηκε στην πόλη Μουλχάιμ της Δυτικής Γερμανίας, απαιτεί δράση από το την γερμανική υπηρεσία πρόνοιας για τα παιδιά και τους νέους, με στόχο τη διευθέτηση των ζητημάτων συμπεριφοράς των υπόπτων, δήλωσε ένας υπεύθυνος του Γραφείου Προστασίας Παιδιών. 

Με πληροφορίες από BBC 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν ανησύχησα» - Ο Ντόναλντ Τραμπ περιέγραψε τα λεπτά των πυροβολισμών στο Washington Hilton

Η συνέντευξή του για το συμβάν – Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM