Γάζα: Νεκρός ακόμη ένας Παλαιστίνιος που είχε δεχθεί ισραηλινά πυρά

Γάζα: Νεκρός ακόμη ένας Παλαιστίνιος που είχε δεχθεί ισραηλινά πυρά Facebook Twitter
EPA/MOHAMMED SABER
0

Έχασε τη ζωή του ακόμη ένας Παλαιστίνιος, ο οποίος είχε δεχθεί πυρά του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. 

Το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε ότι ο άνδρας υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του.

Είχε τραυματιστεί από τα πυρά τον Μάιο, στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά μήκος του φράχτη που χωρίζει τον παλαιστινιακό θύλακα από το Ισραήλ. 

Ο άνδρας «υπέκυψε την Τετάρτη στα τραύματα που υπέστη από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στις 14 Μαΐου ανατολικά της Χαν Γιουνές», ανακοίνωσε το υπουργείο. 

Από τις 30 Μαρτίου, οπότε ξεκίνησαν διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις κατά μήκος του τείχους που χωρίζει το Ισραήλ από τη Γάζα, έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 133 Παλαιστίνιοι από τα πυρά του ισραηλινού στρατού.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώθηκαν στις 14 Μαΐου, όταν τουλάχιστον 61 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν την ώρα που χιλιάδες μεταξύ αυτών πλησίαζαν τον φράχτη.  Διαδήλωναν κατά της μεταφοράς, εκείνη την ημέρα, της πρεσβείας των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ δικαιολόγησε τις ενέργειές του τονίζοντας ότι ήταν απαραίτητες για την προάσπιση των συνόρων του και την παρεμπόδιση της παρείσφρησης Παλαιστίνιων στο έδαφός του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Διεθνή / «Άντε γ@@@@ου» - Η πρώην σταρ των Little Mix στράφηκε εναντίον της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ λόγω της τρανφοβίας της

Η JADE κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο φεστιβάλ Mighty Hoopla κάλεσε το κοινό να φωνάξει μαζί της, αναφερόμενη σε διάφορα πρόσωπα που αξίζουν ένα «άντε γεια»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Διεθνή / ΗΠΑ: Επίθεση με μολότοφ κατά φιλοϊσραηλινών διαδηλωτών στο Κολοράντο - «Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση», λέει το FBI

Στοχευμένη τρομοκρατική επίθεση κατά εβραϊκής διαδήλωσης στο Μπόλντερ του Κολοράντο αφήνει πίσω της πολλούς τραυματίες. Τι αναφέρει το FBI, η τοπική αστυνομία και η διεθνής κοινότητα
LIFO NEWSROOM
«Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Διεθνή / «Η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί στο ΝΑΤΟ τα επόμενα τέσσερα χρόνια», προειδοποιεί Γερμανός στρατηγός

Ο στρατηγός Καρστεν Μπρέουερ δήλωσε ότι η Ρωσία παράγει εκατοντάδες τανκς ετησίως, πολλά από τα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε επίθεση κατά των κρατών μελών του ΝΑΤΟ στις Βαλτικές χώρες έως το 2029 ή και νωρίτερα
LIFO NEWSROOM