No.1

Γάζα: Νέες ισραηλινές επιδρομές με 17 νεκρούς, ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση πυρός παραμένουν άκαρπες

Γάζα: Νέες ισραηλινές επιδρομές με 17 νεκρούς, ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση πυρός παραμένουν άκαρπες Facebook Twitter
Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στις βόρειες περιοχές της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων της Μπέιτ Λαχίγια, της Μπέιτ Χανούν και του στρατοπέδου Τζαμπαλίγια, συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες/ Φωτ.: Getty Images
0

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι οκτώ βρίσκονταν σε σχολείο στη Γάζα που λειτουργούσε ως καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς. 

Το Ισραήλ ανέφερε ότι η επίθεση είχε στόχο διοικητικό κέντρο της Χαμάς που λειτουργούσε μέσα στο σχολείο και χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων.

Επιπλέον, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε αυτοκίνητο στη Γάζα, ενώ πέντε ακόμη σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιδρομές στη Ράφα και το Χαν Γιουνίς, στα νότια της Γάζας. Στη βόρεια Γάζα, στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, το ισραηλινό στρατό ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου Καμάλ Αντβάν, μια αποστολή που χαρακτηρίστηκε «σχεδόν αδύνατη» από το ιατρικό προσωπικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» 

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στις βόρειες περιοχές της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων της Μπέιτ Λαχίγια, της Μπέιτ Χανούν και του στρατοπέδου Τζαμπαλίγια, συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι στοχεύει στη διάλυση της στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς και την αποτροπή ανασυγκρότησής της. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» με στόχο τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, κάτι που το Ισραήλ αρνείται.

Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ υποστηρίζουν ότι έχουν σκοτώσει πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες σε ενέδρες, ενώ οι διαμεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο προσπαθούν να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός, χωρίς ακόμη να έχουν επιτευχθεί συμφωνίες.

Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεκίνησε μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και πάνω από 250 απήχθησαν, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία. Οι αρχές της Γάζας αναφέρουν ότι η ισραηλινή επιχείρηση έχει προκαλέσει περισσότερους από 45.000 θανάτους Παλαιστινίων και έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων, αφήνοντας τη Λωρίδα της Γάζας σε συντρίμμια.

Με πληροφορίες από Reuters


 

Διεθνή
0

No.1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Μπιλ Γκέιτς: «Ήταν τεράστιο λάθος» - Η συγγνώμη από το προσωπικό του ιδρύματος για τους δεσμούς του με τον Έπσταϊν

Ο δισεκατομμυριούχος παραδέχτηκε ότι είχε δύο εξωσυζυγικές σχέσεις και μίλησε ανοιχτά για την υπόθεση, απαντώντας σε ερωτήσεις και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τις πράξεις του
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Διεθνή / Η Ιαπωνία σχεδιάζει την εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων σε νησί κοντά στην Ταϊβάν

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ιαπωνία έχει μετατρέψει τo Γιοναγκούνι από ένα ήσυχο νησί σε στρατιωτική βάση, όπου περίπου 160 μέλη των Δυνάμεων Αυτοάμυνας φροντίζουν για την ασφάλεια των ακτών
THE LIFO TEAM
Η Αίγυπτος απαλλάσσει τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Διεθνή / Η Αίγυπτος απαλλάσσει Αμερικανούς και Ευρωπαίους από την υποχρέωση έκδοσης βίζας

Τα τελευταία χρόνια η χώρα έχει χαλαρώσει σταδιακά τους κανόνες εισόδου για να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της έναντι προορισμών όπως η Τουρκία, το Μαρόκο και το Ντουμπάι
THE LIFO TEAM