Γάζα: Νέες ισραηλινές επιδρομές με 17 νεκρούς, ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση πυρός παραμένουν άκαρπες

Γάζα: Νέες ισραηλινές επιδρομές με 17 νεκρούς, ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση πυρός παραμένουν άκαρπες Facebook Twitter
Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στις βόρειες περιοχές της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων της Μπέιτ Λαχίγια, της Μπέιτ Χανούν και του στρατοπέδου Τζαμπαλίγια, συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες/ Φωτ.: Getty Images
0

Οι ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 17 Παλαιστινίων, εκ των οποίων οι οκτώ βρίσκονταν σε σχολείο στη Γάζα που λειτουργούσε ως καταφύγιο για εκτοπισμένες οικογένειες, σύμφωνα με Παλαιστίνιους γιατρούς. 

Το Ισραήλ ανέφερε ότι η επίθεση είχε στόχο διοικητικό κέντρο της Χαμάς που λειτουργούσε μέσα στο σχολείο και χρησιμοποιούνταν για τον σχεδιασμό και την εκτέλεση επιθέσεων.

Επιπλέον, τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή που έπληξε αυτοκίνητο στη Γάζα, ενώ πέντε ακόμη σκοτώθηκαν σε ξεχωριστές επιδρομές στη Ράφα και το Χαν Γιουνίς, στα νότια της Γάζας. Στη βόρεια Γάζα, στην πόλη Μπέιτ Λαχίγια, το ισραηλινό στρατό ζήτησε την εκκένωση του νοσοκομείου Καμάλ Αντβάν, μια αποστολή που χαρακτηρίστηκε «σχεδόν αδύνατη» από το ιατρικό προσωπικό λόγω έλλειψης ασθενοφόρων.

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» 

Η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση στις βόρειες περιοχές της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων της Μπέιτ Λαχίγια, της Μπέιτ Χανούν και του στρατοπέδου Τζαμπαλίγια, συνεχίζεται εδώ και σχεδόν τρεις μήνες, με τον ισραηλινό στρατό να υποστηρίζει ότι στοχεύει στη διάλυση της στρατιωτικής υποδομής της Χαμάς και την αποτροπή ανασυγκρότησής της. Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για «εθνοκάθαρση» με στόχο τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, κάτι που το Ισραήλ αρνείται.

Η Χαμάς και η Ισλαμική Τζιχάντ υποστηρίζουν ότι έχουν σκοτώσει πολλούς Ισραηλινούς στρατιώτες σε ενέδρες, ενώ οι διαμεσολαβητές από το Κατάρ και την Αίγυπτο προσπαθούν να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός, χωρίς ακόμη να έχουν επιτευχθεί συμφωνίες.

Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ξεκίνησε μετά την επίθεση μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023, όπου σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι και πάνω από 250 απήχθησαν, σύμφωνα με τα ισραηλινά στοιχεία. Οι αρχές της Γάζας αναφέρουν ότι η ισραηλινή επιχείρηση έχει προκαλέσει περισσότερους από 45.000 θανάτους Παλαιστινίων και έχει εκτοπίσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων, αφήνοντας τη Λωρίδα της Γάζας σε συντρίμμια.

Με πληροφορίες από Reuters


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Διεθνή / Η ΕΕ παραδέχεται ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την υπόσχεση των 600 δισ. δολαρίων στον Τραμπ

Το ποσό προέρχεται αποκλειστικά από ιδιωτικές επενδύσεις, επί των οποίων οι Βρυξέλλες δεν έχουν καμία εξουσία, παραδέχθηκαν δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της Επιτροπής
LIFO NEWSROOM
Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Διεθνή / Από viral σκάνδαλο σε διαφημιστικό θρίαμβο: Πώς η Astronomer «έσωσε» την εικόνα της με τη Γκουίνεθ Πάλτροου

Η άλλοτε άγνωστη τεχνολογική εταιρεία Astronomer μετατράπηκε σε παγκόσμιο φαινόμενο χάρη σε ένα φιλμάκι από συναυλία των Coldplay, μια επικοινωνιακή κρίση – και τη Γκουίνεθ Πάλτροου.
LIFO NEWSROOM
Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Διεθνή / Η Ρωσία εξαντλεί τα αποθέματα όπλων της: Εξαρτάται πλέον από Βόρεια Κορέα και Κίνα

Ανάλυση αποκαλύπτει ότι η Ρωσία έχει εξαντλήσει τα σοβιετικά αποθέματα όπλων και στρέφεται σε Βόρεια Κορέα και Κίνα για πυρομαχικά και εξαρτήματα - Τι δείχνουν τα στοιχεία για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία;
LIFO NEWSROOM
Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έσταϊν και τις αποκαλύψεις

Διεθνή / Καταιγίδα στην κυβέρνηση Τραμπ: Οργή για τους φακέλους Τζέφρι Έπσταϊν και τις αποκαλύψεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει σοβαρή πολιτική κρίση καθώς η υπόθεση Έπσταϊν επισκιάζει την ατζέντα του - Εσωτερικές συγκρούσεις, αντιδράσεις από τη βάση του και έντονες πιέσεις από το Κογκρέσο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Διεθνή / ΗΠΑ – ΕΕ: Πώς ο Τραμπ ανάγκασε τις Βρυξέλλες σε υποχώρηση με δασμούς 15%

Η ΕΕ υπέκυψε στις εμπορικές πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, αποδεχόμενη δασμούς 15% στις εξαγωγές της - Τι σημαίνει η «συμφωνία Turnberry» για τη σχέση ΗΠΑ–ΕΕ και ποιος τελικά κέρδισε τη μάχη των δασμών;
LIFO NEWSROOM