Γάζα: Το Al Arabiya λέει ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν - Κατάπαυση πυρός για 60 μέρες

Γάζα: Το Al Arabiya λέει ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν - Κατάπαυση πυρός για 60 μέρες Facebook Twitter
0

Πηγές των αραβικών δικτύων Al Arabiya και Al Hadath ανέφεραν την Πέμπτη ότι η Χαμάς και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση πυρός 60 ημερών στη Γάζα.

Σύμφωνα με την αραβική έκδοση του Al Arabiya «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα ανακοινώσει λεπτομέρειες για την εκεχειρία στη Γάζα εντός ωρών». Πηγές εξήγησαν ότι ο απεσταλμένος των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, ενημερώθηκε για τη συμφωνία της Χαμάς και του Ισραήλ για την εκεχειρία στη Γάζα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, τα Al Arabiya και Al Hadath έλαβαν ένα προσχέδιο εγγράφου της «πιθανής» συμφωνίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Γάζα: Το Al Arabiya λέει ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν - Κατάπαυση πυρός για 60 μέρες Facebook Twitter
Γάζα: Το Al Arabiya λέει ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν - Κατάπαυση πυρός για 60 μέρες Facebook Twitter

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Πέμπτη ότι ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ενημέρωσε τις οικογένειες των κρατουμένων ότι το Ισραήλ αποδέχτηκε τη νέα πρόταση κατάπαυσης του πυρός για τη Γάζα που παρουσίασε ο απεσταλμένος του Τραμπ για τη Μέση Ανατολή, Γουίτκοφ.

Ο Νετανιάχου δήλωσε αργότερα ότι η συμφωνία με την «πρόταση Γουίτκοφ» δεν σημαίνει ότι αποδεχόμαστε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Η Χαμάς είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε λάβει τη νέα πρόταση από τους μεσολαβητές και τη μελετούσε.

Νωρίτερα, πηγές των Al Arabiya και Al Hadath ανέφεραν ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου θα συναντηθεί το βράδυ της Πέμπτης με αρκετούς υπουργούς για να συζητήσουν το σχέδιο του Γουίτκοφ. Οι πηγές πρόσθεσαν ότι ο Νετανιάχου θα συζητήσει την πρόταση του Γουίτκοφ με διάφορους υπουργούς, συμπεριλαμβανομένων των υπουργών Εξωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Ασφάλειας.

Τι λέει ο Λευκός Οίκος

Το Ισραήλ υπέγραψε τηντελευταία πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, αλλά οι συζητήσεις συνεχίζονται, δήλωσε την Πέμπτη η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ.

Όπως είπε, την ώρα που έκανε τις δηλώσεις, δεν υπήρχε απάντηση από την Χαμάς.

Με πληροφορίες από Al Arabiya, Reuters

 


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM