Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία

Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξη με το περιοδικό Têtu.

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο περιοδικό, απαντώντας σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ευρώπη. Στο γιατί αποφάσισε να κάνει coming out τώρα, είπε ότι ήθελε να δείξει πως η ομοφυλοφιλία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης, στην ίδια χώρα.

Στην Πολωνία, εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρυχθεί «LGBT-free» ζώνες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Τον Αύγουστο η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις πόλεις που έχασαν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτή την απόφασή τους.

«Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι μάχομαι ενάντια στις "LGBT-free" ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβολή να πουν ότι ηγούμαι μίας μάχης για τον εαυτό μου. Όμως, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχω επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να δώσω μάχη για την ανοχή», δήλωσε ο 39χρονος.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM