Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία

Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξη με το περιοδικό Têtu.

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο περιοδικό, απαντώντας σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ευρώπη. Στο γιατί αποφάσισε να κάνει coming out τώρα, είπε ότι ήθελε να δείξει πως η ομοφυλοφιλία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης, στην ίδια χώρα.

Στην Πολωνία, εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρυχθεί «LGBT-free» ζώνες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Τον Αύγουστο η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις πόλεις που έχασαν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτή την απόφασή τους.

«Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι μάχομαι ενάντια στις "LGBT-free" ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβολή να πουν ότι ηγούμαι μίας μάχης για τον εαυτό μου. Όμως, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχω επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να δώσω μάχη για την ανοχή», δήλωσε ο 39χρονος.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM