Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξη με το περιοδικό Têtu.

 

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο περιοδικό, απαντώντας σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ευρώπη. Στο γιατί αποφάσισε να κάνει coming out τώρα, είπε ότι ήθελε να δείξει πως η ομοφυλοφιλία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει υπουργός.

 

Στην ίδια συνέντευξη- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης, στην ίδια χώρα.

 

Στην Πολωνία, εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρυχθεί «LGBT-free» ζώνες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Τον Αύγουστο η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις πόλεις που έχασαν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτή την απόφασή τους.

 

«Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι μάχομαι ενάντια στις "LGBT-free" ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβολή να πουν ότι ηγούμαι μίας μάχης για τον εαυτό μου. Όμως, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχω επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να δώσω μάχη για την ανοχή», δήλωσε ο 39χρονος.

 

Με πληροφορίες από Politico

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr