Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία

Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι είναι ομοφυλόφιλος, θα επισκεφθεί «LGBT-free» ζώνη στην Πολωνία Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας, Clément Beaune, δήλωσε δημοσίως ότι είναι ομοφυλόφιλος, σε συνέντευξη με το περιοδικό Têtu.

«Είμαι γκέι και δεν έχω κανένα πρόβλημα να το πω», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός στο περιοδικό, απαντώντας σε ερώτηση για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Ευρώπη. Στο γιατί αποφάσισε να κάνει coming out τώρα, είπε ότι ήθελε να δείξει πως η ομοφυλοφιλία του δεν αποτέλεσε εμπόδιο στο να γίνει υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη- που θα δημοσιευθεί ολόκληρη την Τετάρτη- ο Beaune υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί «ζώνη χωρίς ΛΟΑΤΚΙ» της Πολωνίας στις αρχές της επόμενης χρονιάς, όπως και ότι θα στηρίξει οργάνωση για το δικαίωμα της άμβλωσης, στην ίδια χώρα.

Στην Πολωνία, εκατοντάδες δήμοι έχουν ανακηρυχθεί «LGBT-free» ζώνες, γεγονός που έχει προκαλέσει σφοδρές ευρωπαϊκές αντιδράσεις. Τον Αύγουστο η πολωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα στηρίξει τις πόλεις που έχασαν την ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για αυτή την απόφασή τους.

«Δεν θα ήθελα να πουν οι άνθρωποι ότι μάχομαι ενάντια στις "LGBT-free" ζώνες επειδή είμαι γκέι. Θα ήταν προσβολή να πουν ότι ηγούμαι μίας μάχης για τον εαυτό μου. Όμως, ως υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων έχω επιπλέον ευθύνη. Πρέπει να δώσω μάχη για την ανοχή», δήλωσε ο 39χρονος.

Με πληροφορίες από Politico

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίδνεϊ: «Είχε πρόβλημα με τις γυναίκες, δεν μπορούσε να βρει κορίτσι», λένε οι γονείς του 40χρονου μακελάρη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους ήταν ένα «τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Διεθνή / Ισπανία: Η τέως βασίλισσα Σοφία πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο και δήλωσε πως ανυπομονεί να πάει «σπίτι»

Η 85χρονη μητέρα του βασιλιά Φελίπε είχε εισαχθεί με ουρολοίμωξη σε νοσοκομείο της Μαδρίτης το βράδυ της περασμένης Τρίτης - «Είμαι πολύ καλά», είπε στους δημοσιογράφους η μεγαλύτερη αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ