Παραμένοντας κλειστά λόγω πανδημίας, οι ιδιοκτήτες καταστημάτων πώλησης εσωρούχων έστειλαν εκατοντάδες εσώρουχα στον Γάλλο πρωθυπουργό Ζαν Καστέξ, ζητώντας επαναλειτουργία των καταστημάτων ή καλύτερη οικονομική στήριξη.

 

«Μέσω της δράσης μας με την αποστολή εσωρούχων, κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάστασή μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ναταλί Παρεντές, μέλος μιας ομάδας στο Facebook όπου συμμετέχουν σχεδόν 500 ανεξάρτητοι έμποροι εσωρούχων.

 

«Δεν κατανοούμε γιατί είμαστε κλειστά και κατ’ επέκταση τα καταστήματα προσωπικού εξοπλισμού, την ώρα που υπάρχει κόσμος παντού στους δρόμους και μπορούμε να περάσουμε τέσσερις ώρες στο κομμωτήριο για να κάνουμε ανταύγειες», προσθέτει.

 

Από τις αρχές της εβδομάδας, περισσότεροι από 200 καταστηματάρχες έχουν στείλει ένα εσώρουχο στην επίσημη διεύθυνση του πρωθυπουργού, σύμφωνα με την καταμέτρηση που έχει κάνει η Παρεντές.

 

Γάλλοι έμποροι έστειλαν εκατοντάδες γυναικεία εσώρουχα στον πρωθυπουργό

 

Γάλλοι έμποροι έστειλαν εκατοντάδες γυναικεία εσώρουχα στον πρωθυπουργό

 

Στα social media και τον γαλλικό Τύπο, πολλοί καταστηματάρχες από ολόκληρη τη Γαλλία πόζαραν με το εσώρουχο που προοριζόταν για τον Ζαν Καστέξ και τον φάκελο με τη διεύθυνση του πρωθυπουργικού μεγάρου.

 

Μια επιστολή στέλνεται επίσης συστηματικά όπου οι συμμετέχοντες υπερασπίζονται τον αναγκαίο χαρακτήρα των εσωρούχων, θέτοντας ένα ερώτημα: «Δεν είναι το πρώτο πράγμα που φοράμε το πρωί για να ντυθούμε, ακόμα κι εσείς, κύριε πρωθυπουργέ;».

 

 

 

 

Οι συμμετέχοντες στη δράση ζητούν, επιπλέον, μεγαλύτερη οικονομική στήριξη, ύψους 100% του προηγούμενου κύκλου εργασιών, προκειμένου να μπορέσουν να πληρώσουν τους προμηθευτές και το απόθεμα που έχουν συσσωρεύσει στα καταστήματά τους εδώ κι έναν χρόνο.

 

«Το ποσό αλληλεγγύης που προτείνει το κράτος δεν εξυπηρετεί παρά για να πληρώσουμε ένα μέρος των παγίων εξόδων μας και των ενοικίων μας, όχι όμως το στοκ μας. Οι προμηθευτές, που έδειχναν κατανόηση στην αρχή της επιδημίας, έχουν πλέον ανάγκη να εξαργυρώσουν το εμπόρευμα», υπογραμμίζει η Παρεντές.

 

@mmetoutlemonde21

Action Culottée ! 💪🏼💪🏼💪🏼 #pourtoi #pourtapage #actionculottee #matignon #castex #bisous

♬ son original - Mme Toutlemonde

 

Mε πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr