Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη»

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα νεαρό ζευγάρι στη Γαλλία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα να ονομάσει το μωρό του «Άδης», από τον θεό του κάτω κόσμου της ελληνικής μυθολογίας.

Η Kristina Desgres και ο Rodrigo Velasquez, ένα νεαρό ζευγάρι από την γαλλική πόλη Saint-Malo, απέκτησαν το πρώτο τους μωρό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη το «livret de Famille», ένα υποχρεωτικό έγγραφο που λαμβάνεται όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται από ένα άτομο ή ένα ζευγάρι, επειδή ο εισαγγελέας του Saint-Malo αρνείται να δεχτεί το όνομα του μωρού.

Οι γονείς θέλουν να ονομάσουν το μωρό «Άδη», δηλαδή με βάση την ελληνική μυθολογία, το όνομα του θεού του κάτω κόσμου.

«Κανείς δεν κάνει τη σύνδεση. Στο μαιευτήριο, αυτό δεν σόκαρε κανέναν. Αντιθέτως, αρέσει στους περισσότερους», διαμαρτυρήθηκε η Kristina, η μητέρα του μωρού. «Διαλέξαμε αυτό το όνομα απλώς και μόνο επειδή το βρήκαμε όμορφο. Το Hades Velasquez Desgres ακούγεται ωραίο», προσθέτει.

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Στη δικαιοδοσία των αρχών 

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, οι γονείς δεν μπορούν να ονομάζουν τα μωρά τους όπως θέλουν. Αν οι αρχές θεωρούν ότι το όνομα «αντιβαίνει στα συμφέροντα ενός παιδιού», έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους γονείς να το αλλάξουν, και στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι το «Άδης» ήταν ακατάλληλο.

«Δεν κατανοούμε αυτή την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε ένα μικρό όνομα που είναι επιζήμιο για εκείνον», πρόσθεσε η Kristina. «Δεν τον αποκαλέσαμε Εωσφόρο ή Σατανά, δεν είμαστε ηλίθιοι. Απλά θέλαμε ένα πρωτότυπο μικρό όνομα, το οποίο να ακούγεται καλά. Όταν ο Rodrigo μου πρότεινε το «Άδης» μου άρεσε αμέσως» τονίζει.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει δικηγόρο και είναι αποφασισμένο να παλέψει για το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα που επέλεξε για το μωρό του. Έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς άλλους γονείς που επέλεξαν στο παρελθόν το ίδιο όνομα -12 από αυτούς μόνο το 2020- χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία ένσταση. Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή με κάποιους από αυτούς τους γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν φυσιολογικά και χωρίς να τα πειράζουν λόγω του ονόματός τους.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί επί της υπόθεσης αυτής στις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που επικυρώσει την απόφαση της εισαγγελίας, το ζευγάρι των Γάλλων θα πρέπει να επιλέξει άλλο όνομα. Οι γονείς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

Με πληροφορίες από odditycentral

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM
ΕΡΙΚ ΝΤΕΙΝ ΟΜΙΛΙΑ ALS ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Έρικ Ντέιν: Προσπαθούσε μέσω AI να ανακτήσει την επικοινωνία με την οικογένειά του

Ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με ALS και είχε αρχίσει να χάνει τη δυνατότητα της ομιλίας - Η αποκάλυψη της συζύγου του, Ρεμπέκα Γκέιχαρτ για τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του
THE LIFO TEAM