Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη»

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα νεαρό ζευγάρι στη Γαλλία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα να ονομάσει το μωρό του «Άδης», από τον θεό του κάτω κόσμου της ελληνικής μυθολογίας.

Η Kristina Desgres και ο Rodrigo Velasquez, ένα νεαρό ζευγάρι από την γαλλική πόλη Saint-Malo, απέκτησαν το πρώτο τους μωρό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη το «livret de Famille», ένα υποχρεωτικό έγγραφο που λαμβάνεται όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται από ένα άτομο ή ένα ζευγάρι, επειδή ο εισαγγελέας του Saint-Malo αρνείται να δεχτεί το όνομα του μωρού.

Οι γονείς θέλουν να ονομάσουν το μωρό «Άδη», δηλαδή με βάση την ελληνική μυθολογία, το όνομα του θεού του κάτω κόσμου.

«Κανείς δεν κάνει τη σύνδεση. Στο μαιευτήριο, αυτό δεν σόκαρε κανέναν. Αντιθέτως, αρέσει στους περισσότερους», διαμαρτυρήθηκε η Kristina, η μητέρα του μωρού. «Διαλέξαμε αυτό το όνομα απλώς και μόνο επειδή το βρήκαμε όμορφο. Το Hades Velasquez Desgres ακούγεται ωραίο», προσθέτει.

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Στη δικαιοδοσία των αρχών 

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, οι γονείς δεν μπορούν να ονομάζουν τα μωρά τους όπως θέλουν. Αν οι αρχές θεωρούν ότι το όνομα «αντιβαίνει στα συμφέροντα ενός παιδιού», έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους γονείς να το αλλάξουν, και στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι το «Άδης» ήταν ακατάλληλο.

«Δεν κατανοούμε αυτή την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε ένα μικρό όνομα που είναι επιζήμιο για εκείνον», πρόσθεσε η Kristina. «Δεν τον αποκαλέσαμε Εωσφόρο ή Σατανά, δεν είμαστε ηλίθιοι. Απλά θέλαμε ένα πρωτότυπο μικρό όνομα, το οποίο να ακούγεται καλά. Όταν ο Rodrigo μου πρότεινε το «Άδης» μου άρεσε αμέσως» τονίζει.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει δικηγόρο και είναι αποφασισμένο να παλέψει για το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα που επέλεξε για το μωρό του. Έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς άλλους γονείς που επέλεξαν στο παρελθόν το ίδιο όνομα -12 από αυτούς μόνο το 2020- χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία ένσταση. Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή με κάποιους από αυτούς τους γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν φυσιολογικά και χωρίς να τα πειράζουν λόγω του ονόματός τους.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί επί της υπόθεσης αυτής στις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που επικυρώσει την απόφαση της εισαγγελίας, το ζευγάρι των Γάλλων θα πρέπει να επιλέξει άλλο όνομα. Οι γονείς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

Με πληροφορίες από odditycentral

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλία εγκρίνει τον προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Διεθνή / Η Γαλλία ενέκρινε τον κρατικό προϋπολογισμό μετά από μήνες διαμάχης και προτάσεων μομφής

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Λεκορνί κατάφερε να περάσει τον προϋπολογισμό μόνο επειδή το Σοσιαλιστικό Κόμμα συμφώνησε να μην καταψηφίσει την κυβέρνηση, με αντάλλαγμα ορισμένες παραχωρήσεις
THE LIFO TEAM
Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Διεθνή / Η Ινδία σύναψε εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ και σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

«Συμφώνησε να σταματήσει να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο και να αγοράζει πολύ περισσότερο πετρέλαιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες και, ενδεχομένως, από τη Βενεζουέλα», ανέφερε ο Τραμπ σχετικά με τη συζήτησή του με τον Ναρέντρα Μόντι
THE LIFO TEAM
«Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Διεθνή / «Νομίζεις ότι είσαι ο ίδιος ο διάβολος;» - Στο φως εκατοντάδες αποχαρακτηρισμένα αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν

Η δημοσιοποίηση των αρχείων στα social media και στην παγκόσμια δημοσιογραφία δείχνει ότι το θέμα δεν πρόκειται να «σβήσει» σύντομα, και οι αντιδράσεις, πολιτικές και κοινωνικές, αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Το χυδαίο σχόλιο της Σάρα Φέργκιουσον για την κόρη τους σε email με τον Έπσταϊν

Τα νέα έγγραφα που ήρθαν στη δημοσιότητα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων email μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου και του Τζέφρι Έπσταϊν, που δείχνουν τη στενή και συχνή επικοινωνία τους ακόμα και μετά την καταδίκη του δεύτερου, αλλά και φωτογραφίες του αδελφού του βασιλιά Καρόλου σε διάφορες περιστάσεις
THE LIFO TEAM