Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη»

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Ένα νεαρό ζευγάρι στη Γαλλία βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη για το δικαίωμα να ονομάσει το μωρό του «Άδης», από τον θεό του κάτω κόσμου της ελληνικής μυθολογίας.

Η Kristina Desgres και ο Rodrigo Velasquez, ένα νεαρό ζευγάρι από την γαλλική πόλη Saint-Malo, απέκτησαν το πρώτο τους μωρό τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, δεν έχουν ακόμη το «livret de Famille», ένα υποχρεωτικό έγγραφο που λαμβάνεται όταν ένα παιδί γεννιέται ή υιοθετείται από ένα άτομο ή ένα ζευγάρι, επειδή ο εισαγγελέας του Saint-Malo αρνείται να δεχτεί το όνομα του μωρού.

Οι γονείς θέλουν να ονομάσουν το μωρό «Άδη», δηλαδή με βάση την ελληνική μυθολογία, το όνομα του θεού του κάτω κόσμου.

«Κανείς δεν κάνει τη σύνδεση. Στο μαιευτήριο, αυτό δεν σόκαρε κανέναν. Αντιθέτως, αρέσει στους περισσότερους», διαμαρτυρήθηκε η Kristina, η μητέρα του μωρού. «Διαλέξαμε αυτό το όνομα απλώς και μόνο επειδή το βρήκαμε όμορφο. Το Hades Velasquez Desgres ακούγεται ωραίο», προσθέτει.

Γαλλία: Ζευγάρι στα δικαστήρια γιατί θέλει να βγάλει το μωρό του «Άδη» Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter

Στη δικαιοδοσία των αρχών 

Στη Γαλλία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, οι γονείς δεν μπορούν να ονομάζουν τα μωρά τους όπως θέλουν. Αν οι αρχές θεωρούν ότι το όνομα «αντιβαίνει στα συμφέροντα ενός παιδιού», έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους γονείς να το αλλάξουν, και στην προκειμένη περίπτωση, ο εισαγγελέας αποφάσισε ότι το «Άδης» ήταν ακατάλληλο.

«Δεν κατανοούμε αυτή την απόφαση. Δεν πιστεύουμε ότι επιλέξαμε ένα μικρό όνομα που είναι επιζήμιο για εκείνον», πρόσθεσε η Kristina. «Δεν τον αποκαλέσαμε Εωσφόρο ή Σατανά, δεν είμαστε ηλίθιοι. Απλά θέλαμε ένα πρωτότυπο μικρό όνομα, το οποίο να ακούγεται καλά. Όταν ο Rodrigo μου πρότεινε το «Άδης» μου άρεσε αμέσως» τονίζει.

Το ζευγάρι έχει προσλάβει δικηγόρο και είναι αποφασισμένο να παλέψει για το δικαίωμα να κρατήσει το όνομα που επέλεξε για το μωρό του. Έχουν ήδη εντοπίσει αρκετούς άλλους γονείς που επέλεξαν στο παρελθόν το ίδιο όνομα -12 από αυτούς μόνο το 2020- χωρίς να αντιμετωπίσουν καμία ένσταση. Έχουν έρθει μάλιστα σε επαφή με κάποιους από αυτούς τους γονείς για να επιβεβαιώσουν ότι τα παιδιά μεγάλωσαν φυσιολογικά και χωρίς να τα πειράζουν λόγω του ονόματός τους.

Το δικαστήριο πρόκειται να αποφανθεί επί της υπόθεσης αυτής στις 4 Απριλίου. Σε περίπτωση που επικυρώσει την απόφαση της εισαγγελίας, το ζευγάρι των Γάλλων θα πρέπει να επιλέξει άλλο όνομα. Οι γονείς έχουν ήδη δηλώσει την πρόθεσή τους να ασκήσουν έφεση, σε περίπτωση που το δικαστήριο αποφανθεί εναντίον τους.

Με πληροφορίες από odditycentral

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM
«Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Διεθνή / «Δεν πρέπει να γυρίσουμε στο νόμο της ζούγκλας»: Το «αμένσιοτο» της Κίνας για τον Τραμπ

Η απόφαση της Ουάσινγκτον να επιβάλει αποκλεισμό στις εξαγωγές ιρανικού πετρελαίου από τα Στενά του Ορμούζ δημιουργεί ένα επικίνδυνο διπλωματικό ναρκοπέδιο για τον Πρόεδρο Τραμπ, λίγες μόλις εβδομάδες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Πεκίνο.
THE LIFO TEAM