Γαλλία: Oρειβάτης σκοτώθηκε όταν αποκολλήθηκε κομμάτι πάγου στο Λευκό Όρος

Γαλλία: Oρειβάτης σκοτώθηκε όταν αποκολλήθηκε κομμάτι πάγου στο Λευκό Όρος Facebook Twitter
Φωτ: Getty
0

Ένας ορειβάτης σκοτώθηκε και τέσσερις τραυματίστηκαν όταν ένα κομμάτι πάγου, ένα σεράκ, αποκολλήθηκε από παγετώνα του Λευκού Όρους τη νύχτα της Κυριακής προς την Δευτέρα, ανακοίνωσαν οι γαλλικές αρχές.

Η πτώση του σεράκ σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα στον τομέα του Τακίλ, στην Άνω Σαβοΐα, σε υψόμετρο περίπου 4.100 μέτρων, ανέφερε η νομαρχία.

Από τους 15 ορειβάτες, ένας σκοτώθηκε, ένας τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και άλλοι τρεις ελαφρά. Οι υπόλοιποι δεν έπαθαν τίποτα. Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τις εθνικότητες των θυμάτων.

Για τη διάσωσή τους κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις, με ελικόπτερα και ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους. Όλοι τους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία του Σαλάνς και του Ανεσί, στην Άνωση Σαβοΐα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ ΜΕΓΚΑΝ ΜΑΡΚΛ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν προχωρούν σε απολύσεις στη φιλανθρωπική τους οργάνωση

Η φιλανθρωπική οργάνωση Archewell έχει χρηματοδοτήσει μια σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων δωρεές ύψους 500.000 δολαρίων για την υποστήριξη τραυματισμένων παιδιών στη Γάζα και την Ουκρανία
THE LIFO TEAM