Γαλλία: Οκτώ τραυματίες από πυρά κοντά σε τέμενος

Γαλλία: Οκτώ τραυματίες από πυρά κοντά σε τέμενος Facebook Twitter
0

Άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα άνοιξαν πυρ και τραυμάτισαν ελαφρά οκτώ ανθρώπους κοντά σε ένα τέμενος στην Αβινιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας χθες βράδυ, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην εισαγγελία, που πάντως δεν θεωρούν ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων, τουλάχιστον δύο άνδρες με καλυμμένα τα πρόσωπα βγήκαν από ένα αυτοκίνητο περί τις 22:30 κοντά στο τέμενος και άνοιξαν πυρ. Ο ένας χρησιμοποίησε ένα τουφέκι εφόδου, διευκρίνισε η εισαγγελία, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία που μετέδωσε στην ηλεκτρονική της έκδοση η τοπική εφημερίδα La Provence.

 


 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η αστυνομία εκτιμά ότι μάλλον επρόκειτο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ νεαρών κι όχι για ενέργεια εξτρεμιστών.

 

Την Πέμπτη, ένας άνδρας συνελήφθη αφού προσπάθησε να πέσει με το αυτοκίνητο που οδηγούσε πάνω στο πλήθος έξω από ένα τέμενος στο Κρετέιγ. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί σε αυτό το επεισόδιο.

 

Τα μέτρα ασφαλείας στη Γαλλία παραμένουν εξαιρετικά αυστηρά μετά το κύμα τζιχαντιστικών επιθέσεων των τελευταίων χρόνων.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM