Γαλλία: Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη δυσπιστία τον νέο πρωθυπουργό Μισέλ Μπαρνιέ

Γαλλία: Οι πολίτες αντιμετωπίζουν με συγκρατημένη δυσπιστία τον νέο πρωθυπουργό Μισέλ Μπαρνιέ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Δύσπιστοι είναι σύμφωνα με νεότερες δημοσκοπήσεις απέναντι στον νέο πρωθυπουργό της χώρας Μισέλ Μπαρνιέ, οι Γάλλοι πολίτες. 

Σύμφωνα με το πολιτικό βαρόμετρο του Elabe για την εφημερίδα « Les Echos », ο Μισέλ Μπαρνιέ χαίρει της εμπιστοσύνης του 31% των ερωτηθέντων έναντι 48% που δήλωσαν ότι δεν τον εμπιστεύονται. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Elabe, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ψηφοφόρους της δεξιάς και της ακροδεξιάς, λιγότερο δημοφιλής στους ψηφοφόρους του Μακρόν και ελάχιστα δημοφιλής στους ψηφοφόρους της αριστεράς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η προσωπικότητα του Μπαρνιέ είναι αρκετά ευπρόσδεκτη, αλλά πρέπει ακόμα να πείσει για τον πολιτικό του προσανατολισμό. Θα κριθεί για την ικανότητά του να ενσαρκώσει μια αλλαγή, σε σχέση με τη μέχρι σήμερα ακολουθούμενη πολιτική, και για την ανεξαρτησία του σε σχέση με τον Μακρόν και την Λεπέν».

Σε ό,τι αφορά τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν, ο Μπερνάρ Σανανέ αναφέρει ότι «είναι ένας αποδυναμωμένος πρόεδρος» και πως «το γεγονός ότι δείχνει σημάδια να θέλει να αλλάξει τη διαχείριση της εξουσίας του, με έναν πρόεδρο που προεδρεύει και έναν πρωθυπουργό που κυβερνά, δεν μειώνει την ένταση εναντίον του».

«Το απρόβλεπτο του χαρακτήρα του, η αναποφασιστικότητά του και η έλλειψη σεβασμού για τα αποτελέσματα των εκλογών συγκαταλέγονται στις επικρίσεις των Γάλλων εναντίον του», αναφέρει επίσης, επισημαίνοντας ότι το ποσοστό των Γάλλων που δηλώνουν ότι «δεν τον εμπιστεύονται» εκτινάχθηκε κατά 3 μονάδες τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στο 71%. Αυξήθηκε μάλιστα κατά 5 μονάδες, στο 44%, το ποσοστό εκείνων που δήλωσαν, ότι "δεν το εμπιστεύονται καθόλου". Πρόκειται για επίπεδα που είναι τα χαμηλότερα από την κρίση των "κίτρινων γιλέκων" του χειμώνα 2018-2019», επισημαίνει το Elabe.

Σύμφωνα εξάλλου με άλλη δημοσκόπηση της Odoxa-Backbone για την εφημερίδα Le Figaro, το 54% των Γάλλων πιστεύει, ότι η επιλογή του Μπαρνιέ «δεν ανταποκρίνεται» στις προσδοκίες τους, ενώ το 65% τάσσεται υπέρ της αποχώρησης του Μακρον από την προεδρία, ενώ τέλος το 71% των Γάλλων θεωρεί ότι ο νέος πρωθυπουργός θα εφαρμόσει μια «δεξιά» πολιτική, με το 68% να εκτιμά ότι πάνω από όλα θα είναι μια πολιτική «σύμφωνη με αυτό που θέλει ο Μακρόν».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική αλλά διακριτική επίσκεψη αλ Σάρα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Διεθνή / Ιστορική αλλά διακριτική η επίσκεψη αλ Σαράα στον Λευκό Οίκο: «Ο Τραμπ θέλει να δείξει πως δεν είναι πλέον τρομοκράτης»

Οι ΗΠΑ «επιτρέπουν στη Συρία να ξαναρχίσει τις δραστηριότητες της πρεσβείας της στην Ουάσιγκτον προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός ως προς τον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας»
LIFO NEWSROOM
Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Διεθνή / Ryanair: Μόνο ψηφιακές κάρτες επιβίβασης θα δέχεται η εταιρεία από τις 12 Νοεμβρίου - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η απόφαση έχει προκαλέσει αγωνία σχετικά με τους ηλικιωμένους επιβάτες, οι οποίοι ενδέχεται να μην διαθέτουν ή να μην είναι σε θέση να χειρίζονται ένα smartphone
LIFO NEWSROOM
«Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Διεθνή / «Nestflix»: Πώς ένα ριάλιτι σόου με γεράκια έχει καταφέρει να καθηλώσει τους Αυστραλούς στις οθόνες τους

Αυτή την περίοδο, οι θαυμαστές του ριάλιτι παρακολουθούν με αγωνία τη στιγμή που τα μικρά, τα οποία εκκολάφθηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα επιχειρήσουν την πρώτη τους πτήση
LIFO NEWSROOM
Ανάσα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Διεθνή / «Ανάσα» για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα στις ΗΠΑ: Το Ανώτατο Δικαστήριο διατηρεί το δικαίωμα στον γάμο ομοφύλων

Οι δικαστές αρνήθηκαν να εξετάσουν υπόθεση που θα μπορούσε να ακυρώσει τη νομιμοποίηση των ομόφυλων γάμων, διατηρώντας σε ισχύ το ιστορικό προηγούμενο του 2015
LIFO NEWSROOM