Γαλλία: Ο Μελανσόν εμφανίστηκε ως ολόγραμμα, στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του

Γαλλία: Ο Μελανσόν εμφανίστηκε ως ολόγραμμα, στις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας, ο Ζαν Λικ Μελανσόν έκανε τις τελευταίες προεκλογικές συγκεντρώσεις του ταυτόχρονα σε 12 πόλεις της Γαλλίας, το βράδυ της Τρίτης. 

Ο ίδιος ο 70χρονος Γάλλος πολιτικός βρισκόταν στη συγκέντρωσή του στη Λιλ- παραδοσιακό κέντρο της γαλλικής αριστεράς. Αλλά το ολόγραμμά του την ίδια ώρα μιλούσε σε άλλες 11 πόλεις, σε διάφορα σημεία της Γαλλίας, ενόψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, που διεξάγεται την Κυριακή. 

Ο Μελανσόν- που είναι υποψήφιος για τρίτη φορά στις προεδρικές εκλογές- είχε κάνει το ίδιο και στην προεκλογική εκστρατεία του το 2017. Η ομάδα του υπερηφανευόταν ότι στόχος ήταν να βρεθεί ο πολιτικός- ο πραγματικός και το ολόγραμμά του- σε απόσταση λιγότερη των 250 χιλιομέτρων από κάθε Γάλλο πολίτη.  

Στην τελευταία δημοσκόπηση της Ifop, ο Εμανουέλ Μακρόν προηγείται με 27% και ακολουθεί η Μαριν Λεπέν με 23%, ενώ ο Μελανσόν βρίσκεται στην τρίτη θέση με 16,5%.

Αφού έκανε είσοδο υπό τους ήχους techno μουσικής, ο βετεράνος υποψήφιος περιέγραψε τον εαυτό του ως μια πολιτική «χελώνα»: αργός, αλλά με τη δυνατότητα να κερδίσει τους «λαγούς» στη γραμμή του τερματισμού. «Έχουμε λίγες ημέρες. Ξέρουμε ότι μπορούμε να πιέσουμε προκειμένου η πιο απίστευτη πολιτική αλλαγή να στραφεί στην κατεύθυνση του πιθανού», τόνισε. 

«Πρέπει να απομακρυνθούμε από την προεδρική μοναρχία και να εγκαταστήσουμε την κυριαρχία του λαού. Ο καθένας έχει μια ατομική, προσωπική, ευθύνη, για το αποτέλεσμα της Κυριακής», συμπλήρωσε. 

Στην ομιλία του, υποσχέθηκε να αποσύρει τη Γαλλία από το ΝΑΤΟ, να τερματίσει την εξάρτηση της χώρας από την πυρηνική ενέργεια, να παγώσει τις τιμές των καυσίμων και βασικών αγαθών, να μειώσει την ηλικία συνταξιοδότησης στα 60 έτη (από τα 62), να θεσπίσει κατώτατο μισθό 1.400 ευρώ και να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση και την ηχορύπανση. 

Επίσης, δεσμεύθηκε ότι θα κυβερνήσει με δημοψηφίσματα- μία από τις απαιτήσεις του κινήματος των Κίτρινων Γιλέκων- γιατί η εξουσία πρέπει να είναι στα χέρια του λαού.  

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ