Γαλλία: Νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων μετά τον Μάιο - «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε»

Γαλλία: Νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων μετά τον Μάιο - «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ μετά τον Μάιο. 

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών - θετικών στον κορωνοϊό - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παραμένει σταθερός, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Συνολικά, καταγράφηκαν 6.111 νέες θετικές διαγνώσεις έναντι 5.429 χθες.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν τα τεστ να πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα. Το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεραστεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Οι θετικές διαγνώσεις ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται λόγω της κυκλοφορίας του ιού και επειδή ο αριθμός των ατόμων που εξετάζονται αυξάνεται καθημερινά.

Από την έναρξη της πανδημίας, 30.576 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία εξαιτίας της COVID-19 με 32 επιπλέον νεκρούς τις τελευταίες 48 ώρες καθώς οι υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν αριθμό θανάτων χθες λόγω τεχνικής βλάβης. Παράλληλα 4.535 άνθρωποι νοσηλεύονται έχοντας προσβληθεί από την νόσο συμπεριλαμβανομένων 381 ασθενών σε ΜΕΘ.

Αντιμέτωπα με μια επιδημία που «ανακτά έδαφος», 21 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας κατατάχθηκαν πλέον στις «κόκκινες ζώνες» όσον αφορά την μετάδοση του ιού και η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι από αύριο το πρωί και στα κοντινά προάστια, καθώς και στη Μασσαλία, στην Τουλόν κ.λπ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να αποφύγει την επαναφορά «γενικευμένων περιορισμών» καταστροφικών για την οικονομία. «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι περισσότερο από ποτέ να «σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΧΑΜΕΝΕΙ

Διεθνή / Χαμενεΐ μετά τις νέες επιθέσεις Ιράν και ΗΠΑ: «Το σχέδιο του εχθρού είναι να δημιουργήσει διχασμούς για να αντισταθμίσει τις ήττες»

Εκτεταμένες επιθέσεις του Ισραήλ στον Λίβανο με νεκρούς - Προειδοποιήσεις της Τεχεράνης μετά τα «αμυντικά» χτυπήματα των ΗΠΑ και παρέμβαση Κάλας για «πολύ επικίνδυνη ζώνη»
THE LIFO TEAM
Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Διεθνή / Piper Rockelle: Τι συμβαίνει όταν ένα παιδί του YouTube γίνεται 18 μπροστά σε εκατομμύρια θεατές;

Η Piper Rockelle μεγάλωσε ως παιδί-σταρ του YouTube, έγινε εμπορικό πρόσωπο πριν ενηλικιωθεί και τώρα βγάζει εκατομμύρια στο OnlyFans. Η ιστορία της δεν αφορά μόνο την ίδια, αλλά μια ολόκληρη μηχανή που έμαθε πρώτα να πουλά την παιδικότητα και μετά την ενηλικίωσή της.
THE LIFO TEAM
THE SIMPSONS ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΗΠΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / «The Simpsons»: Σεναριογράφος της σειράς φέρεται να θέτει υποψηφιότητα για τις αμερικανικές εκλογές του 2028

Ο Dan Greaney, βραβευμένος με Emmy, είχε γράψει το επεισόδιο, με τίτλο «Bart To The Future», το οποίο «προέβλεψε» την προεδρία του Τραμπ 16 χρόνια πριν αυτή γίνει πραγματικότητα
THE LIFO TEAM