Γαλλία: Νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων μετά τον Μάιο - «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε»

Γαλλία: Νέο υψηλό ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων μετά τον Μάιο - «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε» Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Περισσότερα από 6.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφηκαν στη Γαλλία τις τελευταίες 24 ώρες, ένα νέο ρεκόρ μετά τον Μάιο. 

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλευομένων ασθενών - θετικών στον κορωνοϊό - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων σε μονάδες εντατικής θεραπείας, παραμένει σταθερός, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Συνολικά, καταγράφηκαν 6.111 νέες θετικές διαγνώσεις έναντι 5.429 χθες.

Αυτός είναι ο υψηλότερος αριθμός από τότε που άρχισαν τα τεστ να πραγματοποιούνται σε μεγάλη κλίμακα. Το όριο των 4.000 ημερήσιων κρουσμάτων έχει ξεπεραστεί αρκετές φορές τις τελευταίες ημέρες. Οι θετικές διαγνώσεις ασθενών με κορονοϊό αυξάνονται λόγω της κυκλοφορίας του ιού και επειδή ο αριθμός των ατόμων που εξετάζονται αυξάνεται καθημερινά.

Από την έναρξη της πανδημίας, 30.576 άνθρωποι έχουν πεθάνει στη Γαλλία εξαιτίας της COVID-19 με 32 επιπλέον νεκρούς τις τελευταίες 48 ώρες καθώς οι υγειονομικές αρχές δεν ανακοίνωσαν αριθμό θανάτων χθες λόγω τεχνικής βλάβης. Παράλληλα 4.535 άνθρωποι νοσηλεύονται έχοντας προσβληθεί από την νόσο συμπεριλαμβανομένων 381 ασθενών σε ΜΕΘ.

Αντιμέτωπα με μια επιδημία που «ανακτά έδαφος», 21 γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας κατατάχθηκαν πλέον στις «κόκκινες ζώνες» όσον αφορά την μετάδοση του ιού και η χρήση μάσκας θα καταστεί υποχρεωτική παντού στο Παρίσι από αύριο το πρωί και στα κοντινά προάστια, καθώς και στη Μασσαλία, στην Τουλόν κ.λπ.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θα «κάνει τα πάντα» για να αποφύγει την επαναφορά «γενικευμένων περιορισμών» καταστροφικών για την οικονομία. «Τώρα είναι η ώρα να παρέμβουμε», τόνισε νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι ο στόχος είναι περισσότερο από ποτέ να «σπάσουν οι αλυσίδες μετάδοσης».

Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Διεθνή / Γάζα: Το Ισραήλ θα ξανανοίξει το πέρασμα της Ράφα μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον τελευταίο νεκρό όμηρο

Η επιχείρηση για την ανάκτηση του σώματος του 24χρονου πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εξειδικευμένων ομάδων, σύμφωνα με ανακοινώσεις του ισραηλινού στρατού
THE LIFO TEAM
Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Διεθνή / Η φονική χιονοκαταιγίδα Fern πλήττει τις ΗΠΑ - Τουλάχιστον 11 νεκροί και 800.000 πολίτες χωρίς ρεύμα

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα ενδέχεται να διαρκέσουν για ημέρες και να επηρεάσουν έως και 180 εκατομμύρια ανθρώπους, δηλαδή πάνω από τον μισό πληθυσμό των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
«Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Διεθνή / «Θα θερίσετε θύελλα»: Γιγάντια τοιχογραφία στην Τεχεράνη προειδοποιεί για αντίποινα αν οι ΗΠΑ πλήξουν το Ιράν

Θα υποστείτε πολύ πιο σοβαρές συνέπειες από αυτές που θα προκαλέσετε, ξεκαθαρίζει το Ιράν καθώς αμερικανικά πολεμικά πλοία κατευθύνονται στην περιοχή
THE LIFO TEAM