Γαλλία: Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης- Έσβηνε φωτιά σε αυτοκίνητα

Γαλλία: Νεκρός 24χρονος πυροσβέστης - Προσπαθούσε να σβήσει φωτιά σε πάρκινγκ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / EPA
0

Μετά τα επεισόδια στη Γαλλία, ένας 24χρονος πυροσβέστης υπέκυψε την ώρα που έδινε μάχη για την κατάσβεση πυρκαγιάς.

«Ένας νεαρός πυροσβέστης της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Παρισιού υπέκυψε παρά το γεγονός ότι του παρασχέθηκε πολύ γρήγορα βοήθεια από τους συναδέλφους του», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών στη Γαλλία Ζεράλντ Νταρμανέν, διευκρινίζοντας πως τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε «ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης».

Η συγκεκριμένη πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί σε οχήματα στο Σεν-Ντενί, βόρεια του Παρισιού, την περασμένη, έκτη νύκτα βίαιων επεισοδίων στη Γαλλία, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών. Στη συνέχεια, το υπουργείο Εσωτερικών πρόσθεσε πως «διεξάγεται έρευνα» για να προσδιορισθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες έπιασαν φωτιά τα οχήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει συσχετισθεί επισήμως η πυρκαγιά, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσε ο πυροσβέστης αυτός, με τα βίαια επεισόδια που συγκλονίζουν πολλές πόλεις τις Γαλλίας μετά το θάνατο, την περασμένη Τρίτη στη Ναντέρ, δυτικά του Παρισιού, του 17χρονου Ναέλ, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM