Γαλλία: Μακρόν και Μπαρνιέ έκαναν ρεκόρ αντιδημοφιλίας σε νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Μακρόν και Μπαρνιέ έκαναν ρεκόρ αντιδημοφιλίας σε νέα δημοσκόπηση Facebook Twitter
Εμανουέλ Μακρόν / Φωτογραφία αρχείου: ΕΡΑ
0

Ρεκόρ αντιδημοφιλίας κάνουν τόσο ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν όσο και ο νέος πρωθυπουργός του Μισέλ Μπαρνιέ στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία νέας δημοσκόπησης.

Σύμφωνα με το γκάλοπ για το Odoxa-Mascaret, o πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνει μόνο 25% θετικών απόψεων και ο Μισέλ Μπαρνιέ το 39%. 

Στην  έρευνα που πραγματοποιήθηκε για το τηλεοπτικό δίκτυο και είκοσι τοπικές εφημερίδες, το 39% θεωρεί ότι ο Μισέλ Μπαρνιέ είναι ένας καλός πρωθυπουργός, με πολύ χαμηλή επίδοση σε σχέση με τους προκατόχους του κατά το πρώτο χρονικό διάστημα στο πόστο (55% για τον Εντουάρ Φιλίπ τον Μάιο 2017, 40% για τον Ζαν Καστέξ τον Σεπτέμβριο 2020, 43% για την Ελιζαμπέτ Μπορν τον Μάιο 2022 και 48% για τον Γκαμπριέλ Ατάλ τον Ιανουάριο 2024).

«Ωστόσο, δεν υπάρχει κάτι προσωπικό» σε ό,τι αφορά τον Μισέλ Μπαρνιέ, σύμφωνα με τους αναλυτές. «Οι Γάλλοι των εκτιμούν ως άνθρωπο», αλλά δεν θεωρούν ότι διαθέτει πραγματική εξουσία. Αναλυτικότερα, το 61% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι «την Γαλλία θα την κυβερνήσει ο Εμανουέλ Μακρόν» και μόνο το 38% θεωρεί ότι τον ρόλο αυτόν θα τον παίξει ο πρωθυπουργός.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου, πριν από την ανακοίνωση της σύνθεσης της νέας κυβέρνησης, της δεξιότερης κυβέρνησης από το 2017 και την ανάληψη της προεδρίας από τον Μακρόν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM