Γαλλία: Λόγω κορωνοϊού 1 στους 4 θανάτους - Μια εισαγωγή στο νοσοκομείο κάθε 30 δευτερόλεπτα

Γαλλία: Λόγω κορωνοϊού 1 στους 4 θανάτους - Μια εισαγωγή στο νοσοκομείο κάθε 30 δευτερόλεπτα Facebook Twitter
0

Ένας στους τέσσερις θανάτους στη Γαλλία αυτή τη στιγμή αποδίδεται στον κορωνοϊό και κάθε 30 δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος εισάγεται σε νοσοκομείο προσβεβλημένος από την Covid-19.

Σε συνέντευξη Τύπου ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ τόνισε πως ο δείκτης R της αναπαραγωγής των μολύνσεων είναι πλέον κάτω του 1, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αυστηρά μέτρα.

«Η πίεση στο νοσοκομειακό μας σύστημα έχει αυξηθεί κολοσσιαία», είπε ο Καστέξ, καθώς ο αριθμός των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα είναι σήμερα υψηλότερος από την κορύφωση του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε πως δεν θα υπάρξει καμία χαλάρωση του lockdown για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τονίζοντας πως η κυβέρνηση ενδέχεται να επιβάλει επιπλέον περιορισμούς αν η κατάσταση επιδεινωθεί τις ερχόμενες μέρες.

Αν οι συνθήκες το επιτρέψουν, ίσως υπάρξει αποκλιμάκωση των απαγορεύσεων κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων, ανέφερε. «Θα ήταν ανεύθυνο να χαλαρώσουμε τώρα το lockdown. Τα κέρδη (που βλέπουμε) είναι εύθραυστα», σημείωσε.

Παράλληλα σημείωσε πως αν διατηρηθεί η επιβράδυνση του ποσοστού των νέων κρουσμάτων, η χώρα θα ξεπεράσει την κορυφή του δεύτερου κύματος στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Σε αντίθετη περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να επιβάλει αυστηρότερα μέτρα αν η εξάπλωση των λοιμώξεων επιταχυνθεί και πάλι.

Τουλάχιστον 42.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Γαλλία εξαιτίας της νόσου. Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν χθες 35.879 κρούσματα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας το σύνολο αυτών σε 1,86 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τη Ρωσία και κάνοντας τη Γαλλία την πλέον πληγείσα χώρα στην Ευρώπη από την πανδημία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM