Γαλλία: Λήξη του συναγερμού για κρούσμα χολέρας σε αεροπλάνο από την Αλγερία

Γαλλία: Λήξη του συναγερμού για κρούσμα χολέρας σε αεροπλάνο από την Αλγερία Facebook Twitter
EPA
0

Δεν υπάρχει πλέον καμία υποψία για κρούσμα χολέρας στο αεροπλάνο που προσγειώθηκε το απόγευμα στη Γαλλία από την Αλγερία (όπου είχε ξεσπάσει επιδημία), διαβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές. 


Από την επιδημία χολέρας, που η αλγερινή κυβέρνηση υποστηρίζει ότι έχει θέσει υπό έλεγχο, νόσησαν 74 άνθρωποι από τις αρχές Αυγούστου και δύο έχασαν τελικά τη ζωή τους. 


Το αεροσκάφος της εταιρίας ASL Airlines, που μετέφερε 136 επιβάτες και πέντε μέλη πληρώματος, προσγειώθηκε στις 14:45 ώρα Ελλάδας στο αεροδρόμιο του Περπινιάν, από το Οράν.


Αμέσως μετά την προσγείωση, οι πυροσβέστες ειδοποιήθηκαν ότι ένα παιδί παρουσίαζε συμπτώματα μόλυνσης.


Το παιδί, ηλικίας οκτώ ετών και γαλλικής υπηκοότητας, τη μητέρα του, καθώς και τους επιβάτες που κάθονταν δίπλα τους ανέλαβε ιατρικό προσωπικό. Στους υπόλοιπους επιβάτες επιτράπηκε να αποβιβαστούν αφού απολύμαναν τα χέρια τους.

«Έπειτα από ανάλυση των βιολογικών δειγμάτων, ο κίνδυνος χολέρας αποκλείστηκε», ανέφεραν οι περιφερειακές αρχές σε σύντομη ανακοίνωσή τους.

Δείγματα που ελήφθησαν από το παιδί, θα σταλούν για καλλιέργεια στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς (CNR) για τη χολέρα στη Γαλλία, στο Ινστιτούτο Παστέρ, προκειμένου να επιβεβαιωθεί οριστικά ότι δεν υπάρχει υποψία χολέρας.


Το αεροπλάνο απογειώθηκε μόνο με το απολύτως απαραίτητο πλήρωμα για το Οράν όπου θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός και απολύμανση, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ