Γαλλία: Η αστυνομία συλλαμβάνει τον ιδρυτή της ιστοσελίδας που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντομινίκ Πελικό

Γαλλία: Η αστυνομία συλλαμβάνει τον ιδρυτή της ιστοσελίδας που χρησιμοποιήθηκε από τον Ντομινίκ Πελικό Facebook Twitter
Ζιζέλ Πελικό
0

Ο Ισαάκ Στάιντλ, 44 ετών, ιδρυτής της αμφιλεγόμενης ιστοσελίδας Coco, συνελήφθη στη Γαλλία και ανακρίνεται από την αστυνομία του Παρισιού για τη χρήση της πλατφόρμας του σε περισσότερα από 23.000 εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένων βιασμών, δολοφονιών και παιδοφιλίας.

Η ιστοσελίδα έγινε γνωστή για την εμπλοκή της στην υπόθεση του Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος χρησιμοποίησε το Coco για να στρατολογήσει πάνω από 80 άνδρες που βίασαν τη γυναίκα του, Ζιζέλ, αφού την νάρκωσε με συνταγογραφούμενα φάρμακα. Ο Πελικό καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο σε 20 χρόνια κάθειρξης, ενώ δεκάδες άλλοι άνδρες που ταυτοποιήθηκαν μέσω βίντεο και φωτογραφιών που κατέγραψε ο ίδιος, καταδικάστηκαν σε ποινές από 3 έως 15 χρόνια.

Η Coco, που δημιουργήθηκε το 2003, αρχικά είχε στόχο τις ρομαντικές γνωριμίες. Ωστόσο, εξελίχθηκε σε «φωλιά» εγκληματικής δραστηριότητας, προσελκύοντας εμπόρους ναρκωτικών, παιδόφιλους και σεξουαλικούς παραβάτες. Το 2024, μετά τη σύλληψη του Πελικό, οι γαλλικές αρχές έκλεισαν την ιστοσελίδα και πάγωσαν τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ σε χώρες όπως η Ουγγαρία, η Λιθουανία και η Γερμανία.

Ο Στάιντλ, ο οποίος φέρεται να εγκατέλειψε τη γαλλική υπηκοότητα το 2023 για να αποκτήσει την ιταλική, κατηγορείται για παράνομη διαχείριση διαδικτυακής πλατφόρμας, συνέργεια σε εγκλήματα όπως η διακίνηση παιδοφιλικού υλικού, και ξέπλυμα χρήματος. Ο ίδιος φέρεται να ζούσε στην ανατολική Ευρώπη πριν συμφωνήσει να επιστρέψει στο Παρίσι για ανάκριση.

Η έκταση των εγκλημάτων και η επόμενη μέρα

Η ιστοσελίδα Coco έχει συνδεθεί με 23.051 ποινικές υποθέσεις και 480 θύματα, σύμφωνα με την Εισαγγελέα του Παρισιού, Λορ Μπεκιό. Μεταξύ άλλων, το 2024, ένας 22χρονος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου όταν προσπάθησε να συναντήσει μέσω της πλατφόρμας άτομο που πίστευε ότι ήταν ανήλικη.

Η υπόθεση φέρνει στο φως τη σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου και την ανάγκη αυστηρότερων ελέγχων για την προστασία των χρηστών από εγκληματικές δραστηριότητες.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Διεθνή / Μπαχτσελί: «Όποια συμμαχία κι αν συνάψει η Ελλάδα δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής»

«Αν εξοπλίζεται για να μας εκφοβίσει, ας μην ξεχνά ότι καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εκφοβίσει», συνέχισε ο επικεφαλής του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (MHP) της Τουρκίας
THE LIFO TEAM
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΡΙΑΝΤ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Σίγησαν οι προειδοποιήσεις πριν από τις επιθέσεις με 18 νεκρούς στο αεροδρόμιο του Ριάντ

Η Σαουδική Αραβία είχε αρχίσει τον Μάιο να αποστέλλει προειδοποιήσεις για στρατιωτικές απειλές μέσω κινητών τηλεφώνων και κοινωνικών δικτύων - Χωρίς εξήγηση η διακοπή των ειδοποιήσεων - Κλειστό το King Khalid, ακυρώσεις και καθυστερήσεις σε άλλα αεροδρόμια
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΟΥΤΙΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΤΙΖΕΛ

Διεθνή / Η Ευρώπη απέναντι στη Ρωσία και τη στάση του Τραμπ: Τα σχέδια για νέες κυρώσεις και ο ρόλος των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες σκοπεύουν να ζητήσουν την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων και τη λήψη μέτρων που θα περιορίζουν τα έσοδα της Μόσχας από το πετρέλαιο, σύμφωνα με πληροφορίες του Politico
THE LIFO TEAM